backup 22

omflyttningsansökan [2004-01-14 21:25:02.083]

21:17

Nu börjar highlifet igen. Det har varit dåligt med highlife senaste månaderna, men nu rycker det upp sig. Jag och T ska DJa på nån filmfestivalstillställning (!) och få mat och öl och betalt (!!) och det är på Pustervik (!!!), liksom, det är ju för bra för att vara sant, det blir ju roligast i världen. Och vi ska spela musik i fem timmar, FEM liksom, nu får jag bränna sjukt mycket skivor för så mycket musik har jag knappt.

För övrigt har jag klarat av min redovisning och det var jättehemskt och total blackout, inte under tiden, men efteråt, som ett svart hål. Fast det gick okej och nu är det över. Folk i min klass gjorde helt sjuka grjer. Alltså på ett bra sätt. Det var chockerande.
Och nu har jag varit på bio och sett en film man mår bra av (Love actually) och varit ute och ätit god pasta, och nu ska jag lägga mig i soffan och äta lakrisal och kolla på trashig tv, det har varit en hård dag.

Vienna calling [2004-01-13 17:14:22.0]

17:01

Äsch, nu raderade jag hela det här inlägget för det var så jävla ointressant. Jag har bara sovit idag. Och så mycket roligare än så blir det nog inte.

Falco är dagens tysk.

23:15

you seem so out of context
in this gaudy apartment complex
a stranger with your door key
explaining that I am just visiting
and I am finally seeing
why I was the one worth leaving

23:17

Just nu funderar jag på hur följande scenario skulle ljudsättas:

Du är på en fest i en förort. Det är en Parisförort, men inget, utom Eiffeltornet mycket långt borta vid horisonten, avslöjar att det är just i Paris du befinner dig. Du tänker att det kunde varit vilken svensk förort som helst.
Du står på balkongen nu, klockan är mycket, det är morgon snart. Du är inte berusad längre, din hjärna känns istället mycket klar. Lägenheten har heltäckningsmatta och är mycket sparsamt möblerad.
Det är inte många personer kvar på festen, det är knappt en fest längre. Hon du kom hit med, hon som är enda anledningen till att du befinner dig här över huvud taget, har gått. Du är rädd att hon har gått med någon annan.
Hon sa inte hejdå.
Himlen är ljus, det är april. Våren kommer tidigare hit än till Sverige, du kan känna den i luften.
Det har varit en mycket lång vinter.
Huset är stort och högt och ligger i ett område med lika stora höga hus. Du minns inte åt vilket håll pendeltågsstationen ligger och du vill inte fråga någon på festen för du pratar så dålig franska.
När du tagit din jacka i hallen går du utan att säga hejdå till någon. Utomhus är det kyligt och öde. Detta är den tidpunkt då flest människor sover läste du en gång i en undersökning.
Du hittar till stationen ganska lätt men får vänta länge på första morgontåget. När det väl kommer är du den enda som stiger på vid stationen. Tåget är nästan tomt. Du sätter dig vid fönstret och medan tågets rytmiska dunkande tar dig tillbaka in till centrum lutar du pannan mot den kalla glasrutan och sluter ögonen.

taxi nach Paris [2004-01-12 23:56:48.833]

23:44

Jag sov hela eftermiddagen och drömde panikartade drömmar om mitt föredrag. B var här och försökte hjälpa mig att komma på nånting och plötsligt var det bara en halvtimme kvar och B och jag hade en idé om att jag skulle låtsas vara Jannike Björling. Jag skulle säga typ ”Hej, jag heter Jannike Björling. Ni känner säkert igen mig och vet att jag varit gift med Björn Borg och levt ett liv i sus och dus. Men sedan några år har jag lämnat det livet bakom mig och arbetar nu med ungdomar inom svenska kyrkan i Skövde. Det är därför jag står här idag, för att berätta att ni också kan förändra era liv.” Och så tyckte vi att det var världens bästa föredrag och höll på och tog tid på det.
Och så vaknade jag helt uppstressad och trodde att det verkligen bara var en halvtimme kvar. Heh.

Nu måste jag spara det här dagboksinlägget innan det blir ny dag.
Så hejdå.

Saint Germain des Prés [2004-01-10 15:14:35.0]

14:56

Jag skulle vilja vara lite mer konstant, främst i fråga om musiken jag konsumerar. Det vore trevligt att tycka om saker i mer än någon månad. Jag blir uttråkad snabbare och snabbare. Det är jobbigt. Det kräver dessutom en massa jobb att hitta nya grejer. Nya grejer efterlyses härmed. Gärna stiliga och ouppnåeliga eller skamlöst kommersiella.

Jag fick VG på norskan. Dammit. Aldrig förut har jag studerat vid universitet med sådan framgång. Det får mig att inse att det är idiotiskt att ha lånat upp allt man kommer få låna av CSN innan man har en aning om vad man ska göra med sitt liv. Jag borde väntat med det här. Jag borde jobbat och slöat och kanske rest (äsch, det skriver jag ju bara för att det låter bra, jag vet att jag inte skulle rest nånstans) istället för de där tre terminerna i Stockholm, fick jag ändra något skulle det vara de tre terminerna i Stockholm. De borde aldrig ägt rum. Jag gjorde ingenting där jag kan visa upp i efterhand och jag hade inte ens roligt under tiden. Fatta vad dumt. Fatta.

Jag har fått mail från H.
Det känns som det bästa som hänt på evigheter. Det var evigheter sen jag blev så glad över ett mail. Ska jag vara ärlig var det evigheter sen jag ens fick ett mail som inte var ett kravbrev från biblioteket eller Serum som annonserade sin nya sajtpoet.
H är den person i mitt liv, undantaget min familj, som känt mig längst. Av de som fortfarande känner mig alltså. H har känt mig i snart fem år. Det känns som svindlande lång tid, även om de flesta antagligen har relationer som varat längre än så. Barndomsvänner, eller iallafall vänner från gymnasiet. Det vore trevligt att vara lite mer konstant på det området också. Det vore trevligt om saker (personer) var lite mindre utbytbara.

15:43

Juliette Gréco är dagens snygga fransyska.

one beat away from becoming elevator music [2004-01-09 14:44:41.0]

14:27

Vädret är skumt här. Jag märkte inget av de utlovade plusgraderna, jag tyckte det var isigare än på länge. Det värsta med att ha kjol när det är kallt är inte att man fryser, för det gör jag nästan aldrig (dubbla tjocka strumpbyxor), utan att folk hela tiden verkar tro att jag fryser och ger mig medlidande alternativt nedlåtande blickar.
Jag har för tredje dagen i rad försökt köpa en sedesam kjol, men det går inte.
Jag har inga kläder att sätta på mig.
Och nu har jag inga pengar att köpa några för heller.
Bla bla bla.

Bla bla bla.

Det händer inget kul. Därför är min dagbok inte kul. Jag ber om ursäkt. Om en vecka kommer den här terminen ta slut vilket även innebär slutet på mitt iallafall hyfsat sociala liv, och jag kommer återgå till mitt tråkiga jobb och alla människor där kommer vara tråkiga och jag kommer inte känna nån eftersom alla är nya och pyttesmå och alla jag ringer till kommer vara sura och jag kommer bli en större misantrop än någonsin.

Hon som skriver i min grupp har fått lektörsutlåtande från Bonniers. De skrev att partier av hennes novellsamling var det bästa de läst på länge, och efter vissa ändringar ville de mycket gärna läsa igen.

Jag känner ingen direkt avundsjuka inför detta, mest likgiltighet.
Kanske en vagt hoppfull känsla inför tanken på att i brist på utgivna romaner kanske jag iallafall kan få känna någon som blir Bonniersdebutant.

Ja.

Bla bla bla.

Hejdå.

Tu cherche quoi, rencontrer la mort ? [2004-01-08 17:41:41.0]

Jag träffade en mycket trevlig person från mitt jobb på vagnen idag. Jag vinkade lite mot honom. Han kisade och sa ”Jag har inte på mig mina linser så jag ser lite dåligt. Men jag såg nåt svart så jag tänkte att det nog var du.”
Det var mycket oroande. Är det vad man förknippar mig med? Något svart?
Ännu mer oroande:
En tjej i min grupp pratade om nya Sagan om ringen-filmen, och så sa hon ”Är det nån av er som gillar Sagan om ringen?” Alla sa nej, varpå hon tittade hon på mig och sa förvånat ”Inte du heller? Det kan man tro.”
Jag ser ut som nån som gillar Sagan om ringen. Jag ser ut som en svart person. Oroande. Går folk omkring och tror att jag gillar hårdrock? Att jag är en fantasytjej?
Jag måste göra nåt åt mitt hår. Jag lovar att det är mitt hår som gör det. Jag kan inte hjälpa att det är lockigt! Jag kan inte hjälpa att jag ser ut såhär!

En kille kom fram och pratade lite med mig vid Brunnsparken. Han kom från Jamaica och pratade engelska. Jag slentrianljög om allt. Det är roligt. I såna situationer kan jag ljuga utan betänketid. Bara pyttelite, men ändå. Jag sa att jag hetter Elisabet, var 24 och pluggade till bibliotekarie. ”Ah, that’s nice!” sa han. Bibiliotekarier är heta.

Hjälp, vad ska jag hålla föredrag om?
Man får prata om vad som helst, typ rymden och elefanter, det är som på mellanstadiet. Jag kan bara inte välja nåt.

Jag ska nog göra en blandskiva med låtar där geografiska platser nämns. Det är det bästa. Nu kommer jag iofs bara på tre, men jag tror jag har en lista nånstans.
Jag har gjort rätt mycket listor.

lika trist som en förortsflicka [2004-01-07 00:03:08.0]

00:01

Jag vägrar bo här längre.
Jag hatar att bo här.
LÄGENHET I ETT JÄVLA GHETTO BYTES MOT TREVLIG TVÅ HYFSAT NÄRA CENTRUM, SVAR SNARAST TILL INNEHAVAREN AV DENNA DAGBOK
PS:DU FÅR GÄRNA UPPSKATTA ATT FOLK SPOTTAR PÅ DIN DÖRR OCH FÖRSÖKER BRÄNNA UPP DITT HEM

15:44

FLYTTA
FLYTTA
FLYTTA

…/
Och ingen kommer att vittna
och ingen kommer att tillstå.
Blodprovet kommer att visa
att även detta sår inte gick så djupt.
Och det kommer att finnas andra som kan fylla sidorna
och man kommer att viska sin saknad, mitt namn.
Bara ännu en vacker pojkpoet.

Michael Strunge tittar på sin tv 1984. Han har knappt två år på sig.

16:40

Jag funderar på att göra min stilbeskrivningsuppgift med utgångspunkt i en Andres Lokko-artikel. Andres, jag vet att jag har övergett dig för Fredrik Strage, men du har faktiskt dig själv att skylla. Om du fortfarande skrev texter som Låt inte dom jävlarna ta dig skulle jag älska dig.
Andres, det där du skrev för sex år sedan om hur olidlig den vita rockmusiken är känns viktigare än någonsin.
Folk idag går omkring och tycker att White Stripes är det högsta livet har att bjuda!
Och första gången jag såg den där Strokes-videon som heter som ett klockslag trodde jag att det var Melody Club.
Och sedan när jag såg att det var Strokes tänkte jag att det känts betydligt mer angeläget om det verkligen varit Melody Club.
Det är så hemskt allting.

nice day for a sulk [2004-01-06 15:53:30.0]

15:50

Åh, det är så värdelöst skitigt och stökigt här, jag äcklas av att vistas här, över att behöva leta efter allt man ska använda/klä på sig/läsa, över att allt är dammigt, och jag är så slö, jag bara sover och nu orkar jag verkligen inte städa, jag lär lägga mig i soffan och se på video och slöa bort min sista lediga dag, jag borde gå ut och gå, en rask och stärkande promenad så jag blir lite trött och kan somna ikväll, jag lär ju aldrig kunna somna ikväll, jag gör inte av med någon energi, jag kommer aldrig kunna somna.

18:01

Eh, är ZTV helt tröga i huvudet? Veckans hitvarning förra veckan, den där Bad girls go to hell med bandet med det konstiga namnet är med på electroclashsamlingen jag fick för typ ett år sen, och den här veckans hitvarning, Comfortably numb med Scissor Sisters, har vi ju dansat till i det här hemmet sen 2002. Hallå? Veckans hitvarning? Den här veckans?

tumvantspop [2004-01-05 21:12:41.0]

21:11

Äsch, nu försvann hela mitt välformulerade dagboksinlägg eftersom jag råkade backa, AAARGH, jag orkar inte skriva det igen, jag som var så witty, nu får ni sitta där och undra och sukta.

sick of TV [2004-01-04 18:31:21.0]

18:15

Jag var i stan och skulle köpa varm tröja, och så träffade jag E igen, min gamla lågstadiebästis. Hon är så otäckt vuxen. Hon pratade om perioder i livet. Jag tror att hon blivit väldigt kristen eller nåt, hon jobbar inom svenska kyrkan nu och lät som Carola. Så skumt, hon är vuxen. Hon hade träffat en ny man. Heh. Jag tror inte ens att jag känner några män. Det låter otäckt med män. Män vet nog saker om vin och är välklädda. Jag vill nog inte ha med män att göra än på ett tag.

Imorgon ska jag träffa två av mina klasskamrater och ta tag i de satans grupparbetena. Jag har för mig att jag förväntas ha sammanställt och skrivit ut nånting, jag vet inte om jag orkar. Hur fick jag allt ansvar? Jag fattar inte. Jag är ju den slöa.

Ni säger väl förresten till om ni vill ha en blandskiva?

Marc rockar min värld.

23:31

En sak jag gått och tänkt på: Jag tar tillbaka iallfall det mesta av allt ont jag någonsin sagt och tänkt om Natalia Kazmierska. Jag blev frälst när jag såg den där studio Pop-årskrönikan och man fick se lite bonusdiskussion som legat på hemsidan, där Natalia försvarar Britney mot Lennart Perssons och Susanne Ljungs självgoda medelklassiga slentriankritik. Jag tappade tron på både Lennart (han må se hur mysig ut som helst, men han är mer än något annat en gubbe) och Susanne (sur och snipig och dessutom totalt självmotsägande). Natalia, förlåt. Jag vara bara avundsjuk. När du skrev i NT om att du fick brev från killar som tycker du är utvecklingsstört korkad kände jag med dig. Jag kommer fortsätta att tycka att du borde hålla dig borta från musikrecenserandet, men jag är iallafall vagt positivt inställd till dig nu. Puss och hejdå.

comfortably numb [2004-01-03 17:45:04.0]

17:33

Det finns för mycket att göra här, jag blir handlingsförlamad av alla alternativ. Dvd-spelaren. Cd-brännaren. Eh. Göra blandskiva? Fixa med backup av mina texter? Har laddat hem OpenOffice, så nu finns inte ens nån ursäkt för att ta tag i lite skolarbete. Läsa nya Bon? Nya Sex, nya Bleck, det där numret av Stick jag fick med posten igår? Bläddra i den glossiga norska tidskriften B gav mig? Läsa SCUM? Läsa Kompott? Läsa ikapp På Stan? Alla dessa val. Jag känner mig mediaförvirrad. Öppna en av de tre chokladaskarna som står i kylskåpet och bryta min avhållsamhet? T ser på Six feet under, jag vägrar. Vad ska jag göra? Jag drömde att jag var i Paris, T och jag bodde i värsta lägenheten med en inglasad balkong och jag vaknade först och det var vår och T ville sova vidare och jag sa ”Jag går ut och går lite, ner till Saint Suplice, jag ska kolla på en kyrka”, det var världens bästa dröm. Jag tittade ut genom fönstret och Paris gator såg ut som Paris gator, den där dammigheten, skräpet, en liten illgrön plastbit som brutits av från en av de där sopborstarna som renhållningsarbetarna har, det till och med luktade som Paris. Fast jag var i Sverige och det var vinter. Damn. Gå ut och gå lite kanske? T pratar med J nu, T och J ska hänga och catcha up lite, jag kanske också ska hänga. Jag tycker att Time med Therese från Drömhus är en bra låt. Det är en solklar hit. Jag vill gå ut och dansa till den. Jag borde jobba lite mer på mitt manifest. Jag borde skriva jobbsökarbrev. Diska. Packa upp. Eh. Öh. Jag har fortfarande inte varit på Naturhistoriska. Nån som är på?

arktiskt [2004-01-02 18:32:30.343]

18:20

Jag har varit ute. Utomhus alltså. Det var ett tag sen. Det är minusgrader. Mitt hår blir frasigt och flygigt och jag ser direkt äcklig ut. Dessutom är det is på alla gator. Jag halkade iväg till Emmaus. Det var snygga mammor där. Jag avskyr snygga mammor. De är typ 30+ och har snygga kläder och frisyrer och och köper kjolen med guldbroderier och den blå munkjackan som jag vill köpa, och snygga speglar och kaffekoppar. Sedan går de hem och inreder smakfullt och visar upp sina hem i Elle Interiör och skaffar barn med Henrik Schyffert. Väldigt irriterande.

Jag köpte lite böcker eftersom bokavdelningen var det enda som lämnats ifred av de snygga mammorna. Sedan köpte jag varma vinterskor. Nu vill jag att det ska bli kjoltemperatur eftersom mina varma vinterskor är snyggast till kjol. Jag hatar jävla minusgrader.

Den här datorn är helt seg nu och det beror på att T fyller den med allt möjligt trams som tar upp sjukt mycket plats, exempelvis gamla Cityakuten-avsnitt och suspekta ryska popvideos. Jag måste nog pyssla om den lite. Defragmentera. Defragmentera är det bästa.

the year according to Therese [2004-01-01 14:08:03.0]

13:36

Det är 2004 nu.
2003 gillade jag detta:

Årets…

låtar (utan ordning alls):
Moneybrother – Reconsider me
Alizeé – J’en ai marre
Hidden Cameras – Ban Marriage
The Knife – Listen now
Rufus Wainwright – Oh what a world
Beyoncé – Crazy in love
The Postal Service – The dirstrict sleeps alone tongight
Broder Daniel – When we were winning
Black Box Recorder – Andrew Ridgley
Sugababes – Hole in the head
Outcast – Hey Ya
Rocky Dennis – Pocketful of money
Kristian Anttila – Självmordsblond
José Gonzales – Heartbeats
Dexys Midnight Runners – Manhood
Blur – Out of time
The Thrills – One horse town
The Knife – Pass this on
The Radio Dept. – Strange things will happen
Pet Shop Boys – Miracles

irritationsobjekt: politisk korrekthet, medelklassinskränkthet, människor som uppskattar svensk film (sammanfaller gärna)

hits i största allmänhet: BLM, kinaskor, The Knife, ut och äta, Beverly Hills 90210, Michel Houellebecq, rött nagellack, klädesplagget kjol, Scott Walker

sånt alla andra verkar uppskatta och som jag enträget kommer fortsätta att ogilla under 2004: tidskriften Sonic, White Stripes, Stockholm

Jag hade listat en massa andra grejer också, men jag orkar inte skriva in dem. De var nog sånt alla redan visste.

2004 ska för övrigt bli året då jag skärper mig och fixar saker, köper varma vinterskor, kommer iväg på en semester med T, är argare än någonsin förut, slutar nöja mig med det näst bästa och börjar dricka öl.

17:17

JAG HAR INSTALLERAT CD-BRÄNNAREN!
Fatta! Fatta vad bra jag är! Fatta att jag fattade! Fatta att jag drog loss och satte dit sladdar och FATTADE grejen med master och slave och pillade bort den lilla mintgröna plastgrejen med en pincett, fatta vilket enormt FRAMSTEG i min kompetens gällande såna här saker, fatta att det FUNKADE att bränna en skiva, nu är det bara att anmäla sig så ska jag bränna tusen skivor åt er, 2004 lär ju bli asbra med den här öppningen,
nu ska jag bara vara stolt och äta OLW-stjärnor och lyssna på Marc Almond, ja jävlar vad stolt jag är.

öh [2003-12-31 00:32:02.0]

Jag klarade av julen. Nu är jag helt utmattad. Helvetisk bussresa tillbaka till Göteborg idag, känner mig jetlaggad. Nån hade slängt in en glödande cigarettfimp genom brevinkastet, så att den DN som låg överst legat och glött lite i hallen. Nice, verkligen. Vågar inte ens tänka tanken att det skulle brinna här. Försäkring! Folk här är galna i huvudet. Förut kändes de jobbiga grannarna mest pittoreska, men nu känns allt bara otryggt. Jag vill bo nån annanstans. Och jag inlägger härmed protest mot fenomenet brevinkast. Varför inte brevfack i trappuppgången? Man skulle ju sådär tusen gånger hellre råka ut för at nån slängde in en fimp där.

T har köpt en dvdspelare och håller på att titta sig igenom Pet Shop Boys Pop Art. I get along är en sjukt snygg video; killen i början ser ut som en tonårig version av Tadzio från Döden i Venedig. Dessutom går han under blommande körsbärsträd. Åh.

Det blir nytt år snart nu. Jag har gjort en lista, men jag orkar inte lägga upp den nu. Nu ska jag sova.

00:46

Sara Stridsberg, dagens hjältinna.

we wish you [2003-12-23 08:24:29.0]

08:23

god jul!

kontaktlim [2003-12-22 03:19:29.627]

03:15

Jag är så trött på alla jävla sammanhang jag aldrig kommer ingå i.

03:18

Det var hagelstorm. Jag trotsade den. Jag har fikat med A, det var mysigt. Det snöade ute. Imorgon ska jag laga mat hos Ts familj. Jag har klippt av polokragen på en randig tröja, den är finare nu. Jag har sett på Twin Peaks. Med mera. Hejdå.

utan pengar, utan meningsfull fritid [2003-12-21 01:49:34.0]

01:48

Inget gör mig till en större misantrop än att logga in på helgon.net.

22:13

Mina skor är så spruckna att de knappt lär överleva nyåret. Den jävla snön rinner in i dem. Jaha, vad ska jag göra nu då, vad ska jag ha på mig nu?

rent a flat and get a job [2003-12-20 01:49:02.0]

01:30

Jag har sovit hela eftermiddagen och kvällen. eller snarare legat i sängen i nåt slags halvmedvetet dvalatillstånd. Jag blev förkyld på typ fem timmar så fort jag fick lite tid över. Ibland känner jag inte skillnad på ont i halsen och illamående. Jag vet inte om jag är ensam om det problemet.

Igår var det Top Hits of 1995 på VH1 och de spelade Everything but the Girl och Pulps ”Common People”. 1995 är nästan nio år sedan nu. Nio år! Nio år sedan ”Common People”! Det är helt sjukt. Fatta vad gammal jag är. Fatta att det borde hänt mer sen dess.

23:15

Nu är det lördag igen. Jag ska färga håret.

didn’t it blow your mind! [2003-12-19 13:00:22.0]

12:46

Fredrik Strage listar Donna Tartt, The Knife och Pleasure feat. Justine Frischmann i DN.
Jag ska ha Fredrik Strage på min lista. Fredrik Strage är hur bra som helst. Dessutom ser han ut som Sartre.
Jag jobbar på min årsbästalista nu. Fast jag har så dåligt minne. Vad lyssnade jag på i februari? vad åt jag? Vad läste jag? Vad hade jag på mig?

Jag ska sova nu och skjuta upp julklappsköp till imorgon. Jag har varit så duktig. Nu ska jag ha jullov. Det här har varit den jobbigaste höstterminen i mannaminne. It’s been hurting all the way with you, Nordiska språk, men det har definitivt varit värt det.

Jag har precis ätit en sjukt äcklig tonfiskbaguette. Tonfiskbaguetter är godast i teorin. Någon annans post fortsätter att levereras hit. Jag ska nog sätta en lapp på dörren. Pierre bor inte här! Ute är det plusgrader och det är hur bra som helst. Jag önskar mig en grön jul. Och tvingas jag se den där Mah-Jong-boken i en enda tidning till så skriker jag. Årets överexponering, lätt.

14:04

Det var länge sen jag hade en idolbild nu.

passivum [2003-12-18 00:24:20.0]

00:13

Öh. Jag har sömnproblem. Jag sov 2,5 timmar i natt. Det visade sig vara värre än att gå till skolan utan att ha sovit alls. Dessutom var jag så zombieartad i morse att allt tog väldigt lång tid (få på sig strumpbyxor i två lager och det blir naturligtvis knöligt vid tårna; ett evighetsprojekt) vilket ledde till att jag fick springa till vagnen. SPRINGA, verkligen, inte bara gå i rask takt. En bil från nån målerifirma tutade på mig. Jag var jättehungrig redan i natt och hann såklart inte äta frukost, jag hinner aldrig äta frukost. Jag är Hon Som Alltid Äter I Skolan. Jag är så satans asocial, jag vill prata med M nån gång men han försvinner alltid på två sekunder. Jag var tvungen att stanna i evigheter och grupparbeta. Av någon anledning uppstod majoritet för en tidningsnotis som var komplett obegriplig redan från början och inte direkt blev bättre efter att vi gått loss på den. Dessutom är det oroande när gruppdynamiken rubbas för att Hon Som Brukar Ta Alla Initiativ beger sig på jullov och jag måste axla den rollen och göra anteckningar och driva allt framåt, så satans jobbigt, HALLÅ JAG HAR INTE SOVIT, HALLÅ JAG HAR DEN DANSKA ROMANEN ATT LÄSA!

Sen skulle jag träffa T men fick ställa in det eftersom jag verkligen trodde att jag skulle svimma alt. spy av mat- och sömnbrist. Nu kommer jag aldrig orka läsa för nu råkade jag äta dålig kyckling och har ont i magen också. Och julklapparna! Det är så jobbigt att vara jag nu, fatta. Vilka problem. Jag skulle ju göra pärlplattor till alla jag känner. Heh. Min ambition dog när jag försökte göra en Bona Drag-pärplatta och Morrisseys huvud antog absurda proportioner.

00:54

Jag tycker att perioden då mandarinerna är goda blir kortare för varje år.
Nu finns det bara såna där hårda svårskalade söta julmandariner i affärerna och de är bara ångestframkallande.

16:05

T påpekade att det var tråkigt av mig att skriva ”vet inte” på frågan om bästa romanen i Hej Konsument!-formuläret nedan. Det är det. Jag kunde inte bestämma mig, det är därför. Det är inte så att jag inte har läst några bra romaner. Det var bara rätt länge sen nu.

Jag har varit i stan. Det var jag inte ensam om. Det var dock lungt och behagligt på Andra Långgatan. Man ser alltid så himla snygga människor där. Det är där de hänger.

Jag hittar bara julklappar till mig själv.

21:14

Troligen den fulaste romanen någonsin.
Och tro mig när jag påstår att dess litterära kvalitéer
inte är direkt imponerande heller.
Jag avskyr när författare överanvänder utropstecken.
Alla som överanvänder utropstecken måste dö.

[2003-12-17 01:07:05.0]

01:06

Jag kan inte stava, pinsamt.

utan pengar, utan varm stickad tröja del 2 [2003-12-16 17:38:34.0]

17:34

Nu har jag snart mer rena kläder än jag någonsin haft förut. Detta eftersom jag i brist på rena underkläder köpt en massa nya hela hösten. Vid sorterandet av smutstvätt hittade jag underkläder som jag inte ens mindes att jag ägde.

Och det är ju Tears for Fears-revival så det skriker om det. Och den här gången är det inte bara jag som inbillar mig.

20:45

Hej Konsument!

senaste impulsköp: turkos plånbok
bästa promenad: runt Motala Ström i Norrköping
favoritgalleri: ingen aning
favoritförort i sthlm: jag ogillar Stockholm men trivdes hyfsat bra i Hammarbyhöjden
äter lyxmiddag på: Cyrano, Göteborg
favvosajt: vet inte
skola jag gått i: Uttersbergsskolan, Råsslaskolan, DeGeergymnasiet, Stockholms universitet, Linköpings universitet, Göteborgs universitet, Nordiska folkhögskolan i Kungälv
här bjuder jag mamma på middag: eh, hemma i så fall då
fikar gärna på: jag vet inte! jag har inget favoritcafé och det känns som ett problem. Café de Cluny, Paris då, för att säga något.
favoritgrönsak: lök
favoritfärg: grönt, rött och svart
favoritmärke: eh, H&M
favoritaffär: eh, H&M. Och Top Shop, Oxford Street. Och Emmaus, Göteborg!
favoritband: Suede har varit viktigast, fast det var länge sen nu
rockstjärna jag vill träffa: Justine Frischmann
favvoskor: kinaskor
klädkonto per månad: 500 kanske, då är örhängen inräknade
motionerar: nej
det dyraste jag köpt: vet inte. en resa kanske, fast den lär inte varit särskilt dyr.
mode jag aldrig vill se igen: sunkigt hippiemode
favoritprodukt på systembolaget: rödvin på treliterslåda, vodka
dansar helst till: listpop, åttiotalshits, euro- och bombastisk bögdisco
modeförebild: Tjejen Som Alltid Har Snygga Kläder som jag ser i skolan och vid Korsvägen ibland
senast gnolade: ”Mad World” med Tears For Fears, fast i den där coverversionen från Donnie Darko
senaste fyndet: två par skor för 35 kronor styck på Emmaus, löjligt billiga böcker på Myrorna
bästa diktsamlingen: Stig Larssons ”Natta de mina”, alltid
bästa romanen: vet inte
favoritprodukt på apoteket: ipren och skoskavsplåster
fulaste färgen på kläder: neongult, särskilt om det kombineras med tex. senapsgult
dator: HP
husdjur: nej
tv/video/dvd: tv och video, antagligen dvd också snart
skiva: nej, mp3

22:10

Hallåan på SVT som heter Justine prestenterade Spung genom att citera Baudelaire. Det var sympatiskt. Och extra sympatsikt att hon inte sa att det var Baudelaire.

utan pengar, utan idéer [2003-12-15 00:11:08.0]

Allt som har med S att göra känns fortfarande alldeles för mycket.

22:18

Varje gång jag måste köpa presenter känns Göteborg som en småstad. Jag har varit på Andra Långgatan, jag har varit i Haga. Jag har varit i Vasastan, jag har varit på Vallgatan, jag har varit på Top Shop och Åhléns. Sen finns det ingenstans att gå. Sen är det kört.

Jag har läst sju sidor i den danska romanen! Värsta flytet!

23:16

Något oväntat går Postal Services The District Sleeps Alone Tonight rakt in på första plats som Det Bästa Jag Hört På Väldigt Länge. East 17-revivalen känns förresten lite avlägsen nu. Indochine och Grace Jones är hetare.

Jag har fått ett hotfullt brev från hyresvärden. Observera att även upprepade sena hyresinbetalningar med några dagar kan innebära att hyresavtalet sägs upp. Gaaah! Drott är onda.

you seem so out of context [2003-12-14 17:07:13.0]

Det går inte att läsa när man vill ladda hem musik. Öh.

Det är förresten East17-revival på gång, det ligger i luften.

20:56

Okej, nu är jag i chocktillstånd.

22:07

S ska ha barn och det är ju helt ofattbart, det är liksom det konstigaste jag hört på länge, det kommer ta tid för mig att vänja mig vid tanken.

i’m a very patient person [2003-12-13 01:14:18.0]

01:28

Jag skulle vilja ladda hem Lode Runner, som det såg ut till NES, hur gör man då? Tips mottages tacksamt.

Jag hittade en Lode Runner för DOS men jävlar i min lilla låda vad svårt det är och jag har redan ont i handlederna.

01:52

Nu vill jag ha Ice Climber också.

15:01

Jag har inte varit ute på evigheter, jag har bara suttit inne och läst saker om/på nordiska språk på helgerna och den här helgen blir tyvärr inget undantag.

En lucia.

trött, men kompetent att använda videon [2003-12-12 17:33:45.283]

Det är kallt ute. Inget gott kan rimligtvis komma ur detta.
Möjligtvis en socialt accepterad anledning att stanna inne och tycka synd om sig själv.

nästa Bergskristallgatan [2003-12-11 00:00:54.0]

00:02

Så vackert att åka buss genom Göteborg i mörker, över Älsvborgsbron var fantastiskt, jag kupade händerna runt ansiktet för att stänga ute ljuset i bussen och såg hur det glittrande långsamt försvann när det blev hav, och så en sista glittrande liten ö innan det bara var mörkt, så väldigt vackert.

Det var inte det jag satte mig här för att skriva, det var nåt som kändes viktigare, men jag glömde bort det.

00:26

Blev en Skunk
1999-07-02,
jag trodde det var längre sen än så, jag trodde det var på sommaren efter att jag kommit hem från Paris, var det inte det?
Men ändå, det är rätt lång tid. Tänk om jag hade skrivit dagbok hela den tiden.
99-07-02 Kära dagbok, vad jobbigt att bo hemma hos mamma & pappa igen, även om det bara blir över sommaren. Jag var inne på Nollelva förra veckan och visade mina texter och redaktören gillade dem! Jag ska få skriva för dem!
oj oj, vad liten jag var då, för att inte tala om hur liten jag var när jag bodde i Stockholm eller Paris eller Stockholm igen, jag var fortfarande jätteliten då, jag visste ju ingenting om nåt, även om jag är mest åldersnostalgisk i världen är jag ju faktiskt asmycket bättre nu än då. Nu tänker jag ju lite. Inte så mycket som jag borde, men mer än jag gjorde då.

00:40

För övrigt vet jag ju att veck, som i veckad stavas med e och väck som i borta/dum i huvudet stavas med ä, det blev lite fel igår bara.

12:20

Dagens tistel går till Coop Forum som inte har nån möjlighet i världen att hämta min stereo för reparation, vilket innebär att jag måste släpa dit den på vagnen. Det står på garantisedeln att de hämtar större varor. Skriv inte det då. Nu regnar det ju dessutom asmycket, ska jag stoppa ner lådan i en sopsäck eller vad? Det är inte direkt en ministereo.
Enligt konsumenlagen har man rätt att få kostnader som följer av reklamerandet av en vara (bensinpengar exempelvis) betalda av butiken, så jag borde ta en taxi och låta Coop Forum betala för den och hävda min rätt som konsument om de bråkar,
fast det törs jag ju såklart inte.

one night to be confused [2003-12-10 17:15:52.327]

Jag har inte sovit mer än sammanlagt typ 13 timmar de senaste tre nätterna. Istället har jag sovit på eftermiddagarna och har fallit in i min gamla rutin att dela upp dygnets sovande om två pass á 3-4 timmar. Det är dåligt. Jag har inga rena kläder. Och ingen tvättid. Det är skitigt i den här lägenheten. Jag lever på godis. Jag känner mig inte helt fräsch. Och jag har fått U på danskatentan! Vilket inte visade sig vara så farligt och inte ens en omtenta utan en liten inlämningsuppgift eftersom hon uppenbarligen inte trodde att jag läst romanen. Det hade jag. Tyvärr fattade jag inte så mycket. Den var ju på danska.

Jag ska läsa mig igenom valda delar av Panache-serien. Not impressed so far. Jag ska läsa ”Texten”. Jag ska läsa Michael Strunge, på uppmaning. Jag hittade helt nya böcker på Myrorna igår; Einar Askedstads nya och nån bok om bildperception och estetisk teori och Geir Gulliksens ”Vuxna dikter” osprättad för en tia. Jag hittade ett guldskärp och en fantastisk liten röd partyväska med väck på. Jag skulle köpa julklappar egentligen men det blev bara saker till mig.

Nu ska jag till Frölunda på glöggkväll med min grupp. Det känns som det är mitt i natten, jag är nyvaken. Jag har inget att ha på mig. Bokstavligen. Jag måste ringa om min stereo innan garantin går ut.
OBS OBS OBS! RING OM STEREON!

utan pengar, utan varm stickad tröja [2003-12-08 01:01:21.0]

00:55

Vi är förenade i längtan efter händernas insida.

Jag är så trött på det här nu, jag känner för att gå ut och dricka alkohol, det är ju Himlen imorgon, nån som är på?

23:45

Det gick nog bra. Jag analyserade intensivt. Det var roligt. Blir jag inte godkänd måste hon vara sjuk i huvudet.

Jag har sovit. Jag är så trött fortfarande. Jag ska sova mera nu.

Det här var förresten ganska roligt.

julvört [2003-12-07 01:21:50.0]

Jag har fixat ljudkortet!

Okej, där sket sig min norskatenta, jag lär ju ladda musik hela natten och hela dagen imorgon och hela natten till måndag och jag lär ju vara sjukt glad.
Jag fixar liksom saker tillslut, det är så bra, jag är så bra.

02:37

bra låt.

14:45
and when you two danced, oh what a dance
and when you two laughed, oh what a laugh
has he mentioned my age, love,
or is he more into young girls with dyed black hair?
I’m in love with your brother, I thought I’d come by

I wan’t really looking for some more than
some company on the dance floor


Det där är en sjukt bra låttext, jag ska nog gifta mig med hon som skrivit den.

17:18

Jag ska skriva klart min novellsamling nu. Sedan ska jag skicka den. Det får nog bli nyårslöftet i år.

23:13

Jag kan säga skitkrångliga saker om norska dialekter nu. Typ att de delas upp efter infinitivändelser (enkel eller klyvd – den klyvda är antingen -a/-e eller -a/-0 och saknas ändelse heter det apokop, dvs vokalutskjutning) och de dialekter som har klyvd infinitiv kallas jamvektsmål och de är Trondersk och Östnorsk.
Hänsyn tas även till palatalisering, dvs dubbla konsonanter (exempelvis nn eller ll) som får ett j-ljud (förekommande i Trondersk och Nordnorsk) samt de retroflexa tjocka L:en som hänger ihop med jamvekten och förutom i Norskan hittas i vissa svenska dialekter och en italiensk men annars bara i Indien. Weird. I södra Norge har de skorre-R. Och det är ungefär vad jag vet.
Norge ser obscent ut på mina kartor.
Nu ska jag lära mig grammatiken också.

nej, det är en novellsamling [2003-12-05 15:37:43.0]

Jag har köpt världens största benvärmare. Det var roligt att köpa dem, men nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med dem. Det ser ut som jag har klumpfot. Eh.
Jag skulle köpa en grön tröja för jag insåg plötsligt att Tjejer Som Alltid Har Snygga Kläder brukar ha gröna tröjor, men jag hittade ingen snygg. Och inget guldskärp heller. Jag behöver verkligen ett guldskärp, nästa gång jag dricker sprit måste jag göra det med ett guldskärp på höfterna.

Det är jävla barn här utanför som håller på och kastar en fotboll mot balkongen ovanpå, eventuellt till nån som står på balkongen och kastar den tillbaka till dem och fem jävla gånger har bollen studsat in på altanen här och de jävla barnen klättar över grinden (skev redan innan) och hämtar sin jävla boll och fnissar och snart kommer de antagligen slänga den mot rutan av misstag, jag nästan hoppas att de gör det, då har jag verkligen en orsak att gå ut och slå ihjäl dem.
Jag hatar nedre botten.
Jag hatar nedre botten.
Jag hatar barn.

Jag har gått igenom mina texter. Jag har sju noveller som kan användas. Om jag jobbar rätt hårt med dem. De är korta. Kanske fyra sidor i genomsnitt, och en som är lite längre. Det blir kanske 35 sidor. E i min klass skickade drygt 100. Folk som ger ut novellsamlingar har i genomsnitt sådär 12-14 noveller. Jag har inventerat. Ninni Holmqvist, 11. Mats Kolmisoppi, 14. Jerker Virdborg hade 7, men de är långa. Per Hagman hade 20 och det gjorde ingen människa glad. Karin Ström hade en. Heh.
Jag måste skriva mera.

16:22

Den här är så snygg, men jag törs inte köpa den för jag är rädd att den ska vara äcklig. Ordet pomerans ger mig dåliga vibbar, jag tänker på de där orangea grejerna (apelsinskal?) som brukar vara på mazarinkaka och de är rätt äckliga.

kostcirkel [2003-12-04 00:20:47.0]

Jag vill läsa fler böcker på norska nu. Jag vet inte hur man får tag i dem bara. Jag vägrar låna, om jag nu gör mig besväret att läsa böcker på norska vill jag ju kunna ställa dem i min bokhylla så att folk kan se dem.
Väldigt få människor har sett min bokhylla sedan jag flyttade hit. Den har ägnats någon form av uppmärksamhet av cirka tre personer.
antikvariat.net får det nog bli. Fast de norrmän jag vill läsa finns bara på svenska. Jag vill läsa Silje Vethal nu. Hon är snygg. Hon skriver
skaren är bara ett lynne
snyggt.

Den nya kinarestaurangen är fantastisk. Det tog typ 20 minuter och sen stod det en pytteliten asiatisk man utanför dörren och hade med sig jättegod mat. Bliss! Jag kan vänja mig vid detta.

Per Hagman har gjort en Hösten 2003-lista. Jag håller också på med en. Vi kommer inte ha något gemensamt.

Jag har varit ganska upptagen med att fundera över huruvida det kan tänkas vara korrekt med superlativformen ”gamlast” av adjektivet ”gammal”.
I sammasättningen ”Lillgammal”, som jag antar kompareras med mer- och mest- tycker jag dock att det enda som känns riktigt tillfredsställande i vissa sammanhang är ”lillgamlast”. Typ ”De måste tyckt att jag var lillgamlast i världen!”
”Mest lillgammal” skiljer sig lite i nyans tycker jag. Det förutsätter liksom att det går omkring en massa andra, högst konkreta, människor och är lillgamla, och att det är dem man jämför med. ”Lillgamlast” kräver inga konkreta jämförelsepersoner, bara en tanke om att det i världen finns andra personer som är lillgamla, även om de inte går omkring och är det just här.

15:29

Jag önskar att jag inte hade någon jävla självkritik,
jag önskar att jag var Unni Drougge.

15:32

Försök till uppsummering av hösten 2003:

svart, rött, turkosgrönt och guld
spetsiga vinklar
inte en enda kvalitetsfilm
minnesluckor
VG
Emmaus
Lawrence Durrell
satslösning
kommersiell popmusik
korta kjolar
Rufus Wainwright
Beverly Hills 90210
rött nagellack
Broder Daniel
predikativ
modelldokusåpor
white russian
luftfuktighet
norrmän
Scott Walker
pingvinstång
smörgås med ost & gurka
avund
tradera.se
pandahalsband
automatkaffe
dans dans dans
lammkött
& annat kött
telefonskräck
månadskort
förakt för Den Goda Smaken
medelklassens oroande utbredning &
l’expansion du domaine de la socialt nätverk
och folk jag känner kommer för helvete snart ge ut böcker

20:08

Illamående av sunkig lunchbaguette, fast det börjar gå över nu. Dricker öststatscola igen, jag har för mig att det är bra för magen med cola. Jag har varit i den nya kvartersbutiken som ser ut som en öststatsbutik. Den är komplett med en hålögd invandrarkvinna i kassan och billigt godis importerat från länder där de inte använder det latinska alfabetet. Ah.

Vår lärare i norska är kompis med Erlend Loe.

Jag har inte pluggat igen.
Detta cementerar verkligen mitt rykte som den lata och obegåvade.
Jag har luvtröja på mig också.
Fatta vilken slacker jag kommer bli nästa termin. Detta oroar mig lite.

detektor [2003-12-02 01:14:26.0]

Norska är tuffaste grejen nu. Näst tuffast är pärlplattor. Och projektet nu är att se ut som en såndär tjej som alltid har snygga kläder.

Bästa messet:

cipi 2003-12-02 01:05
dina foto gor mig katt, auuuuuuuuu

12:33

Min dagbok är för socialrealistisk, den borde vara mer poetisk och istället för bitterhet borde den ha en lätt vemodig glans, melankolisk och lite mystisk, som att där under texten låg det en massa som jag valde att inte berätta,
så att alla som läste den skulle tro att mitt liv var vackert och spännande.

flagnande [2003-11-30 17:08:15.0]

Det är verkligen söndag. Det har varit en extremt händelsefattig helg. Jag har betalat räkningar och sett på video. Jag har inte gått utanför dörren mer än för att köpa pizza. Det är första advent nu och vi drack upp alla glögg i fredags och sov för länge igår för att hinna köpa ny. C var här i fredags och jag gjorde god mat och det var nice. Sedan blev det en sughelg. Jag måste gå och handla mat, jag vill köpa nyttig mat men det kommer jag antagligen inte att göra.

Jag läser L av Erlend Loe. Jag ska citera: ”Tankerne mine er ikke spesielt originale. Jeg ser ikke sammenhenger og paralleller der folk flest bare ser vanlige ting. Jeg ser vanlige ting.”
Det är sympatiskt.

Jag vill göra söndagssaker. T jobbar alltid på söndagar. Jag vill gå på museum, jag går aldrig på museum. Jag vill gå till Naturhistoriska och kolla på äckliga grejer i burkar. Nu ska jag läsa och dricka lite öststatscola.

20:54

Snygg.

att falla i fisk [2003-11-28 00:21:44.0]

Trött i fötterna. Jag har gått omkring och spenderat pengar. Jag har köpt en tröja och tre par örhängen. Det var det roliga. Det tråkiga var basic hygienprodukter, kontantkort och roman av Erlend Loe på norska. Eller, romanen var ganska rolig eftersom den var så snygg. Men den inhandlades inte för att skänka flärd åt min tillvaro.
Och sedan pengar på restaurangbesök, vilket efterlämnade en tung mättnadskänsla lik den som brukar infinna sig på julafton. Och sedan pengar på matvaror inför middag i morgon kväll, C kommer hit och dinerar.

Trött nu, och blåsor under fötterna. Blir alltid så när jag går länge i mina Docs. Jag har råkat använda dem tre dagar i rad, uh.

Jag tror jag ska skriva en lång text om estetiska preferenser och klasskillnader. Therese Bs estetiska manifest. Det kanske är en idé till den där uppsatsen i konstvetenskap förresten. Vad tycker man är snyggt i relation till vilken utbildning man har och vilken utbildning ens föräldrar har. Jag fann mig själv stående framför Marimekko-butikens fönster, beundrande smakfullt formgivna tygväskor från Tiogruppen. Sedan äcklades jag av mig själv. Jag kan inte köpa en sådan väska. Jag kan inte riktigt formulera varför, det går bara inte. Det är intressant med människor som slentrianköper God Design. En tjej i min grupp är typiskt exempel på det. Jag undrar vad hon är uppvuxen med för kläder. Och för gardiner och tavlor och möbler. Och semestrar. Jag när en teori om att roten till mycket av det onda gror i den där Marimekko-butiken. Jag återkommer om det här.

Utmärkt Svensk Medelklassväska

[2003-11-27 00:16:42.0]

Jag blir så trött på det här, det är inte roligt, jag vet hur det kommer bli.

arkaisk [2003-11-26 19:04:18.0]

Måste gå och köpa tvättmedel dammit så jag kan tvätta underkläder i handfatet. Allt här är halvfräscht, speciellt jag. Och köket.

Jag har sett på Model Behaviour. Det är så roligt att titta på snygga människor. Och så får det mig att undra om jag borde ha en frisyr. Typ såhär:

Det var så weird igår när vi var ute; det var en kille där som kände igen T och så visade det sig att han jobbat på vårt jobb och det blev uppenbart att han var han man hört massa historier om. Han var jättegay och jätte…eh, påverkad av något och blev exalterad över att jag gillade Marc Almond och när M spelade ”Jackie” låg han ner på dansgolvet och rullade runt i expressiva poser. Och sedan kallade han mig hjärtat och kysste mig på kinden och hoppades att vi skulle ses ute nån gång. Gärna för mig. Fast han lär knappast minnas mig.

Jag vill ha en affär med läraren i norska, hon är hot.

Jag har hängt i antikvariat.
Jag luktar gammal askkopp.
Jag ska göra wok snart; efter att jag slutat köpa äckliga djupfrysta wokgrönsaker, som alltid bara smakar sunkig purjo eller består till 50% av färglös minimajs, gör jag bäst wok i världen.

Och på tal om mat! Det har öppnat en Thai- och Kinarestaurang nånstans i närheten, som har hemkörning, fatta vad bra, fatta vad gott och skönt med möjligheten att köpa nåt annat än pizza.

20:51

Det kändes viktigt att göra en anteckning nu, men jag glömde bort vad det var jag tänkte skriva.

synliggöra [2003-11-25 13:58:16.0]

Kära dagbok, jag är glad, Dexys igår var hur bra som helst och Kevin var glad och charmerande och jag har hans autograf på mitt skokvitto, yeah.

Sedan missade jag för tredje gången chansen att prata med KA, fast den här gången såg jag honom faktiskt inte förrän för sent och om jag nu sett honom tre gånger på lika många månader är chansen att jag ser honom igen rätt stor och då ska jag prata med honom.

Nu ska jag göra kaffe och skriva ett referat om föreläsningen om queer bildkonst.

queer.

18:17

Jag avskyr när Skyddat nummer ringer hit. Det gör mig enormt nervös. Jag måste svara, det kan vara från Ts jobb. Det kan vara någon som är ute efter mig. Fast nu var det trosklubben Evita som ville sända mig två par gratis* trosor. Det ville inte jag.

*39,50 i porto tillkommer.

20:47

Mot Ms klubb nu, jag häller i mig vin och det är jätteäckligt eftersom jag precis borstat tänderna.

ytskiktet är lent och förhindrar ludd [2003-11-24 14:35:37.0]

Jag jobbar på att hitta ett nytt tema till min hemsida. Det är svårt. Allt blir fult. Och var kan man ladda hem Photoshop om testperioden gått ut på den med hämtade från downloads.com?, jag hittar inget som inte kräver installation av skumma nedladdningsprogram. Tips mottages gärna. Gärna en Photoshopversion som inte är den senaste dessutom, 5.0 vore fint.

Jag har ont i nacken nu. Det är oergonomiskt att sitta här. Och jag fryser om handen.

Föreläsaren i norska är en babe.

Och livet är konstigt.
Heh.

Dexys ikväll.
Och innan dess; sömn.

suburban decay [2003-11-23 12:58:21.0]

Mina dagar börjar senare och senare. Jag är så trött hela tiden. Mjölken är slut, jag kan inte göra kaffe. Det är stopp i avloppet igen. Jag måste tvätta. Mitt hår är frasigt av stylingprodukter och vägrar ändå (well, eller trots att kanske) att uppföra sig, jag orkar inte tvätta det idag. Ibland misstänker jag att mitt hårs naturliga tilstånd egentligen är rakt eftersom det är så ovilligt att bilda de där lockarna så fort jag låter bli att tvätta det. Tvätta håret är så jävla tråkigt.

Jag ska åka till posten och skicka de där bokpaketen nu. Sedan ska jag dricka kaffe och antagligen, senare, glögg. Jag ska dricka mer glögg i år än någonsin tidigare.

Jag måste ringa om min stereo.
Jag måste ringa mina föräldrar och säga tack för pengarna. Jag tycker att jag pratar med mina föräldrar rätt ofta, men det har alltid gått två tre veckor. Min mamma lämnar meddelanden men jag hör dem alltid för sent.
OBS OBS OBS. RING HEM!

15:40

Hmm hmm, tricky när man hittar en klasskamrats dagbok på nätet, en klasskamrat man aldrig pratat med men hela tiden tyckt verkat bra och trevlig men lite skrämmande på nåt sätt, tricky när man läser hennes dagbok och tycker hon verkar ännu bättre och mindre skrämmande, hur följer jag upp det här?, nu vill jag ju prata med henne, men säga ”Hej, jag läste din dagbok, du verkar bra”, det går ju inte, det känns som…eh, hemfridsbrott eller nåt.

20:42

I wish I never saw the sunshine

‘Cause if I never saw the sunshine
Baby,
maybe I wouldn’t mind the rain

alla nej du glödgat i ditt bläckhorn [2003-11-21 15:04:35.0]

I scored a 54% on the ”Hur bra musiksmak har du?” Quizie! What about you?

Heh. Bara för att jag var ärlig om att jag tycker det är roligare att kolla på singlar än album i skivaffärer förlorade jag sju poäng. Doh!
Fast jag vet att jag har bra smak. Moahaha, Sugababes är ju hur bra som helst. Upphovsmakare till sådana där tester, med patenterat God Smak, har en tendens att att bli idiotiskt nekrofila.

Jag har köpt en randig tröja som är jättepop. Jag ser ändå aldrig jättepop ut. Och böcker! Det var löjligt kul på Emmaus idag, nån med mycket god smak hade varit där och skänkt en massa böcker. Jag köpte noveller av Robert Kangas och Georges Perecs Försvinna i hemskt snygg utgåva, den ger verkligen tyngd och stil åt hela bokhyllan.

Min grupp är förkyld och vill inte tentaöla. Jag är trött. Jag ska nog dricka glögg nu.

15:12

Så irriterande varje gång de blåsta programpresentatörerna på TV3 säger Och nu ska vi göra ett besök hos familjen Simpsons.
Familjen Simpson heter det!
S-et är ett plural-s! Goddammit!

reebot required [2003-11-20 00:35:25.0]

Okej, jag hade inte fattat nåt av romanen. Kul. Tenta blir verkligen askul.

00:50

e-bay i mitt hjärta. Nitton par örhängen för $3.75, det är ett klipp.

15:19

Öh, okej, nu har jag fuskat till mig lite innehållsreferat. Det här ordnar sig nog. Grammatik bara, och texterna om språk och språkbruk.
Stig Larsson-kaffe med löjligt mycket skum (jag vet inte ens om jag gillar skum på kaffe särskilt mycket, men det var så roligt att vispa) och vit choklad nu, sedan är jag redo.

15:57

Haha, jag får mail hela tiden om okända trubadurkillar eller vad de nu är, som ska släppa sitt debutalbum och spela på ett värdshus i Kungälv och vill bli intervjuade, den senaste hade blivit intervjuad i P4 och angav det som nån slags merit, jamen då så liksom, då kör vi, jo tjena, och som att jag över huvud taget skulle ha något att säga till om i frågan.

20:26

Okej, nu blir jag arg igen, det håller på att bli min mest frekvent förekommande känsla framför datorn, ilska, och den är inte ens särskilt rationell.
Fast nu var det faktiskt, helt objektivt, ganska orättvist.

21:15

Jag tycker att kosmetikakedjan Kicks ska starta ett eget märke med ungdomar som målgrupp, med snygga punkiga läppglans och nagellack och kalla linjen Teenage Kicks.

en klassisk svensk efterrätt [2003-11-19 00:39:39.0]

Jag vill gärna ha lite fler snygga kompisar, det går bra att anmäla sig genom att skicka ett medelande.

01:33

Jag blev hemskt sugen på potatismos nu och jag tänkte lägga in en bild men jag hittade inte nån där det såg speciellt gott ut.

02:36

Alla böcker jag vill läsa är i Kolmården, jag blev sugen på Dylan Thomas och letade och letade och märkte att han inte finns här, liksom, hur kunde jag flytta utan att ta med Dylan Thomas?

scum [2003-11-18 01:32:32.0]

Jag ska nog skriva ett argt brev till Sen kväll med Luuk och om den jävla mansdominansen, det är så tröttsamt, det är precis som ZTV, det är därför det inte går att se på ZTVs egna produktioner ens som hjärndöd sysselsättning när man håller på att gå sönder av tristess; den där känslan av ”hey, vi är ett gäng killar som är skönt grabbiga och bara råkar vara på tv medan vi är det” är det absolut värsta jag vet, eller well, definitivt inte särskilt långt ifrån.

21:22

Stressad nu. Jag är dum i huvudet. Jag kan inga svåra ord, jag har inte läst några böcker. Jag fattar inte danska. Jag fattar inte vad som händer. Jag har missat grundläggande dramatiska vändpunkter. Jag hatar människor som är smarta; speciellt om de inte behövt jobba på det, eller om de verkligen jobbat på det.

framställd av äppeljuicekoncentrat [2003-11-17 21:46:16.0]

Vad bra det är att internet finns så man kan bli irriterad som på beställning och slippa vara uttråkad och likgiltig, nu sitter jag här och tänker att folk är dumma i huvudet istället, det känns mycket bättre.

22:11

Action Biker på P3 Pop. Alla blir kända.

begär [2003-11-16 00:16:10.0]

Kolla
in
de
här
!

Det här är porr för mig.

Det finns Soft Cell-pins också! Duran Duran! Devo! Madonna! Pet Shop Boys! Allt man vill ha! Och ingen annan verkar vilja ha dem!

Köper du Dexysbadgen till mig är jag din för evigt.

övertäckning medför brandfara [2003-11-15 22:20:35.0]

Jag har så tråkigt nu.

Alla på Helgon är fula.

23:43

Jag har 124 sidor vintage-tshirts att gå igenom på e-bay nu. Jag vill shoppa.

kilroy was here [2003-11-14 01:02:06.0]

Seasons in the sun.

17:30

You are French
You are a Parisian.

What’s your Inner European?
brought to you by Quizilla

20:41

Damn, VG igen!

j’ai baise ta bouche [2003-11-13 00:11:32.0]

Jag är helt jävla trög i huvudet.

12:45

Inte somna nu. Läsa dåligt kopierade danska noveller. Ska vara duktig nu, läsa ikapp lite, stryka under saker med min röda penna. Det är så roligt med danska noveller. Jätteroligt att stå i korridoren på rasten och prata om danska noveller. För att inte tala om hur kul det kommer bli att läsa den danska romanen. Och tänk vad dråpligt det kan bli när man missuppfattar vissa ord. Då kan man prata om det på rasten. Vad roligt det kommer bli. Vad roligt det här är, verkligen jätteroligt.

Kaffe.

[2003-11-12 18:01:24.093]

Vad heter den där boken av Herman Bang nu igen?

insikt [2003-11-11 22:16:23.0]

Att lära sig danska är astråkigt. Och texten att läsa till imorgon, om danskans utveckling under nittonhundratalet (skriven på danska) är det tråkigaste jag läst på mycket länge. Och den danska lärarinnan har en ful lila tröja. Och jag har kommit till en insikt om att jag egentligen inte gillar folk jag tänkte att jag nog gillade. Och alla i min grupp är så satans duktiga, det är…avtändande, jag blir så trött, de lånar böcker, i förväg, på konstiga bibliotek och planerar och kopierar så jag blir helt uppjagad bara av att prata med dem. Öh. Och eftersom jag var borta i fredags kändes det som jag verkligen var tvungen att läsa istället för att kolla in den nya klubben. Fast jag känner mig ärligt talat fortfarande rätt sliten efter helgens eskapader.

Hundtandsmönstrad kappa, känns det kul?
Eller iallafall som nåt man kan tänka sig gå omkring i?

Och vad önskar jag mig i julklapp?

23:37

Jävla jävla ljudkort, jaha, vaddå det räcker med windows egna drivrutiner, vilka egna drivrutiner? Var? Jag blir galen på allt jävla trassel med den här datorn!

differens [2003-11-10 20:55:03.0]

Jag är bara ynklig nu, jag fixar inget, ansvar liksom, jo tjena. Fast om inget ansvar ges blir man inte så sugen på att ta något heller och då slutar det med att man skiter i att anstränga sig för att få tag i nån på jobbet för att säga att man inte kan komma när deras jävla telefonsvarare inte fungerar och sen ringer de hit och ska skälla på mig fast jag är ju i Norrköping och borde ringt och förklarat mig men nu vågar jag inte och nu kommer jag snart inte våga jobba där mer och ju mer jag tänker på det ju mindre vill jag någonsin jobba där igen, jag har byggt upp en gigantisk ångestmur i mitt huvud nu, jag vill jobba på café på Åhléns och fylla på haricot verts i den vegetariska buffén.

Och recensionerna jag fortfarande inte skrivit!
Och skolorna jag måste höra av mig till!
Och novellerna jag måste skicka!
Och jag måste ju jobba innan jul för annars har jag inga pengar i januari!
Och jag får ju inte ens nåt studielån i januari för jag ska inte plugga i januari! Och då måste jag ha ett jobb!

Och jag hade nån slags mysig bild i huvudet av hur fint det skulle bli att komma hem och bli rart mottagen av T. Som i verkligeheten ägnade våra gemensamma 40 minuter åt att duscha och programmera videon. När jag kom hem från affären spelade TVn Radiohead. Och nu är T och jobbar och jag är ännu mer miserabel nu när jag är ensam och nu ska jag äta fiskgratäng fast jag inte ens är hungrig längre.

Fuck då.

23:09

Min dator och jag är på samma humör. System dangerously low in resources!

Jag känner mig asdålig på engelska plötsligt. Jag har inte läst en bok eller ens en tidskrift på engelska på…evigheter. Verkligen evigheter. År, antagligen. Pinigt.

Modernistas Feminista-serie fyller mig med ett djupt habegär.
Jag har ett nytt läppglans med jordgubbssmak.
Jag måste också skriva en bok.

kultursöndag [2003-11-09 19:58:09.0]

Jag har varit på fars dag-middag. Först kunde jag inte äta middag eftersom jag höll på att spy efter att ha åkt bil alldeles för bakfull, sen sov jag lite och blev pigg och glad och åt massa mat och tårta. Det var gemytligt.

Jag var med B på fest igår och jag vet inte riktigt hur tiden gick, men plötsligt hade vi varit där jättelänge, jag fattar inte riktigt vad jag gjorde. Jag pratade med Skurup-människor, det var nice.

Sen gick vi till Guskelov och det var också nice för ovanlighetens skull och jag var där helt på egen hand utan att få panik medan B satt i en gränd och väntade på mitt leg och så dansade jag omkring med alla möjliga människor och var glad och oemotståndlig i min minikjol. Och en bratkille raggade på B och mig och dansade vilt och slet av sig sin lammullströja och slängde den i ett hörn, som på film. Och sen har jag ett minne av att försöka dissa nåns musiksmak genom att säga ”Du läser säkert Sonic också!” med snorkig röst och han svarade ”Eh, ja” och fattade inte att det var en dissning. Det var roligt.
Jag somnade i en boll på Bs säng och var skitarg på alla människor som spelade musik för högt och sjöng med i ”Panic” och jag ville skrika att de inte var Smithskillar och borde lägga av med att försöka vara det, fast jag somnade.

Nu ligger B utslagen på en madrass. Vi har ätit chips. Jag ska antagligen se en Beckfilm. TV-utbudet är begränsat här.

like a hole in the head [2003-11-06 21:33:46.66]

Jag vill inte prata om tentan.

Jag och M i min grupp var två av få som satt kvar alla fyra timmarna och sen gick vi och drack White Russians efter att jagat runt halva Göteborg efter en bar som var villig att servera oss sprit och inte bara dagens rätt klockan 13:20.

Till Nkpg imorgon, jag packar. Jag vill bara ta med mig strumpor, örhängen och en anteckningsbok. Kanske en mandrain också. Det ser väldigt snyggt ut när det ligger i en hög.
Strumpor är det bästa jag vet.

Det här är bästa girlbandet.
Och jag är inte ironisk nu.

oh how many years is it now Maurice? [2003-11-05 22:00:36.0]


LORELAI: She? I thought Kirk was a boy.

KIRK: That was just a guess. He actually hasn’t exposed his underside to me yet. Or hers.

LORELAI: Well, here’s hoping your cat exposes itself to you soon.

Jag har tentan under hyfsad kontroll. Jag vill alltid läsa svenska. Typiskt. Jag skulle gärna byta bort typ A-kursen i litteraturvetenskap mot lite mer svenska, för att inte tala om första terminen på kulturvetarlinjen. Jag pratade inte ens med några roliga människor. Alla jag umgicks med var stenrika och hade lägenheter på Östermalm och/eller Söder (Urvädersgränd, det är en tvärgata till Götgatan, typ 100 meter från nedgången till Slussens tunnelbanestation och gatan har kullersten och lägenheten var sjukt fin, där bor man bara inte!). De sa att jag såg ut som en konstnärstjej för att jag hade basker.

Det här var ointressant.

Jag måste plugga lite mera nu, bara pyttelite mera.

22:21

Okej, jag har talat om för min mobiltelefon tusen gånger nu att nkpg är ett ord och den glömmer bort det hela tiden och tycker att jag ska skriva okri. Liksom, okri?

Det är Smiths på Musikbyrån nu.

22:24

Folk som använder ryggsäck till vardags måste förresten…eh, inte dö kanske, men tänka över sitt val. Ryggsäck till vardags är fult. Och i vägen! Hela tiden! För alla! Att klämma sig på en full spårvagn med en bautaryggsäck på ryggen och fortsätta ha den på ryggen medan man är i vägen för alla som vill förflytta sig och mosar den person som står bakom en (jag!) eftersom man inte har någon uppfattning om hur stor ryggsäcken faktiskt är, borde vara straffbart.

23:44

Nu kom jag på att jag hade en vandrande pinne när jag var liten. Shit vad äckligt. Det har jag inte tänkt på på evigheter. Finns vandrande pinnar i den svenska faunan? Vad är de? Insekter? Man ser dem aldrig direkt i vilt tillstånd. Det kan iofs bero på att de ser ut som pinnar. Men ändå. Jag undrar vad som hände med min.
Alla husdjur jag hade som barn bodde i någon form av glasbehållare och spred en unken lukt av fukt.

23:49

Nu kom jag på en grej till. Jag drömde att B gjorde Varma Koppen i min vattenkokare. Det fastnade en massa svamppartiklar och persilja på den där grejen av metall som blir varm och jag blev skitarg och sa att hon hade sabbat den. Heh.

look at us but do not touch [2003-11-04 00:54:57.0]

Jag vill köpa böcker. Jättegärna. Jag vill köpa böcker och inte bara tänka att jag ska köpa böcker. Jag vill inte göra en miss liknande Elementarpartiklarna i Panacheutgåvan igen. Jag vill ha mycket fler böcker. Jag vill köpa Avklädda på ett fält. Stigs teori om att världen består av Baywatch-tjejer och Twin Peaks-tjejer är helt obetalbar.

T spelar Human med Human League i vardagsrummet.

Handlarlista:
Svarta varma skor
Hundtandsmönstrad halsduk
Asbra böcker

Nu spelar T Some velvet morning med Primal Scream & Kate Moss. Den låter rätt tuff. Och även om det är töntigt att Kate Moss är med är det ju ändå Kate Moss. Det kunde vara värre.

Jag har hittat en otroligt fascinerande blog där en stockholmstjej skriver varje dag, och det enda hon skriver är vad hon haft på sig under dagen. Och så finns det en kompletterande sida med bilder på henne iklädd alla sina outfits. Det är så maniskt, det är verkligen fascinerande.

23:13

Öh, jag är så satans trött och jag kommer aldrig hinna lära mig allt, jag ska sova nu och sen TIDIG morgon imorgon, innan 10.30 ska jag ha lärt mig all grammatik och sen ska jag ägna eftermiddagen åt de mer teoretiska bitarna och sen ska jag förhoppningsvis klara tentan,
jag känner mig helt brainy nu, om jag inte har missuppfattat mitt skrivningsnummer skrev jag VG på senaste tentan, tjoho!, det här känns som nåt jag kan bli bra på.

23:24

Predikativ är sexigaste satsdelen!

[2003-11-03 18:48:24.0]

Jag är fulast i världen.

23:09

Jag fick alla rätt på NKs logomania-test. Läskigt. Jag vet egentligen ingenting om sånt.

Fast nu vet jag att jag gärna skulle vilja ha en liten partyväska från Sonia Rykiel. Det vore trés cool.

Oh what a world [2003-11-02 20:20:34.0]

Eftersom Rocky Dennis-backlashen är nära förestående är Rufus Wainwright bästa grejen nu. Han är söt! Han ser ut som en riddare! Han har en hel orkester med stråkar och och grejer och oboer eller vad det nu är, och tubor och körer! Och höstens vackraste låt har något oväntat texten Men reading fashion magazines/…/Straight men, oh what a world we live in, det är hur bra som helst.

Rökt lax och pepparrotscremefraiche nu, sedan äppelpaj, jag gör världens bästa mat, jag ska ha tenta på torsdag och har inte ägnat den en tanke på hela helgen, det enda jag har oroat mig över är tentaölen, tänk om det inte blir nån eftersom det är lektioner dagen därpå?

Min hjälte.

Den här bilden var lite för stor för min dagbok, men kolla in den alltså, vilken kille!

20:20

Jag ska färga håret. Äntligen. Tjoho!

20:23

Oj, är han söt här eller? I’m in love.

[2003-10-31 18:08:33.24]

Haha, gud, vad är det med mig och diskussionsforum. Den här gången tror jag jag gjort folk argare än någonsin.
Ooops.

[2003-10-30 20:20:20.37]

Julmust alltså, jag hade glömt hur gott det är.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under dagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s