backup 21

  [2004-04-07 00:39:35.0]

00:35

Äsch, jag skrev en massa trams om min tråkiga dag, men det var verkligen jättetråkigt så jag tog bort det igen. Hejdå.

01:44

Jag undrar om jag kan nästla mig in på litteraturvetenskap C i Göteborg i höst. Förkunskapskravet är godkänd litteraturvetenskap B, och det har jag. Grejen är bara att man måste ha godkänd litteraturvetenskap A för att få läsa B-kursen i Göteborg. Och det har jag inte, för det behövde man inte i Linköping. Men det är ju B-kursen som är kravet. Och den har jag. Det kanske vore bra med litteraturvetenskap. Det vore dessutom vettigt med 60 poäng i samma ämne. Hmm. För nåt fantastiskt jobb lär jag ju inte få.

Jag känner mig så oerhört dum i huvudet.

if I was your girlfriend [2004-04-06 00:16:08.0]

00:02

Jag har jobbat. Jag ägnade mig åt att rita av omslaget på Maud. Var hon likgiltig eller var hon… ja… nej… jag vet inte av Frans Daniel Nessle som jag hittade på Emmaus på väg till jobbet. Jag ritade ganska fint. Boken är extremt irriterande. Jag tänkte att jag skulle ge den en andra chans efter att ha hört bra saker om författaren, men den är verkligen fullkomligt idiotisk. Aaaargh. Jag hatar äcklig grabbiga killar som skriver äckliga grabbiga böcker om odiskad disk och detaljerade avsugningar och slackerliv, hur många gånger kan man nämna sitt könsorgan i en och samma bok, va?, va?, jag bara undrar. Fast omslaget är fint och kommer göra sig i min samling ung svensk litteratur jag inte gillar särskilt mycket men hittat för nästan inga pengar alls på Emmaus.

Notis i DN:
Tranrekord vid Hornborgasjön.
Under söndagen noterades ett nytt tranrekord vid Hornborgasjöns fältstation: 12 600 tranor.
– De har aldrig tidigare varit så många. Det förra rekordet var 11 050 tranor och det var under förra året, säger Agneta Fernholt på turistbyrån i Skara.

Jag har sökt ännu ett restaurangjobb. Jag måste vara sämst i världen på att söka jobb. Dammit.

Maud. Vad hade hon på huvudet egentligen… ja, jag vet inte

13:45

Okej, nu har mina biblioteksböcker gått ut igen, fatta att jag måste skriva en uppsats nån gång för snart kommer alla som läser svenska A vilja låna min bok och jag kommer tvingas lämna tillbaka den, och nu har jag haft den i två månader utan att skriva en rad, självbedrägeri hej hej! självbedrägeri!

Jag fick ett jättefint sms från H som tackade för Graham Coxon-singeln jag skickade och nu är jag helt glad, det är så bra när H blir glad.

[2004-04-05 01:15:18.0]

01:14

”Scott ville hellre tolka Brel och läsa Camus.”
(Förlåt om jag tjatar.)

23:56

Oj, nu kommer det bli ny dag om fyra minuter och då får man inte uppdatera sin skunkdagbok vet jag av bitter erfarenhet, för när klockan slår tolv fuckar allt upp sig och dagboksinlägg kan försvinna på mystiska sätt. Jag återkommer om fyra minuter.

[2004-04-04 14:02:08.0]

13:56

Angående det där med kinaskorna: Nä, jag såg dem inte vid Hornborgasjön. Hornborgasjön är en känd fågelsjö i Västergötland, precis som Tåkern i Östergötland. Till Hornborgasjön kommer en massa fåglar och häckar för där är det sumpigt och kul att vara fågel. Jag tänkte att Hornborgasjön antagligen var en lämplig plats att se vårtecken, typ de första tranorna/hägrarna/valfri fågel. Det var alltså ett skämt, för i själva verket såg jag kinaskorna på en popflicka med randiga ben utanför köpcentret Nordstan i centrala Göteborg. Jag ville bara förtydliga detta. T fattade inte, och eftersom han är åtminstone normalallmänbildad tänkte jag att fler kanske inte fattade, typ alla som inte har en far som är amatörornitolog. Jag ska sluta försöka vara rolig.

Gråhäger.

I only wanted something else to do but hang around [2004-04-03 23:54:22.0]

23:50

När Dickon i Fosca sjunger ”Is there anyones car you won’t get into?” i Rude Esperanto undrar jag om det är en blinkning till Mitt så kallade liv, när Angela får skjuts hem av vikarien de har (som är en riktig Döda poeters sällskap-vikarie) och Brian Krakow cyklar omkring på gatan och ser henne gå ur bilen och säger ”So, is there, like, anyone’s car you won’t get into?”.

[2004-04-02 02:48:31.0]

02:44

Jag såg förresten årets första kinaskor idag. Det måste vara det säkraste vårtecknet.

Siktade vid Hornborgarsjön.

[2004-04-01 23:26:44.0]

23:07

Det var sol på min lediga dag och även om det inte var lika växthusliknande varmt som igår kändes det vårigt och trevligt, lite som när man var liten och det var första dagen på våren och gatorna var nysopade och man hoppade hoprep eller vad man nu gjorde, hoppade twist kanske.

Jag var i stan och fikade med B från min svenskaklass och det var jättebra, det gjorde mig glad. Det är helt idiotiskt att vi antagligen aldrig skulle umgåtts om vi inte hittat varandra på nätet, vi gick ändå i samma klass i en hel termin.

Jag har fått Jay Jay Johanssons samlingsskiva, det känns rätt trevligt. Jag måste formulera mina åsikter om Eskobar utan att få någon att vilja slå ner mig (mina funderingar på att i förbifarten nämna Eskobar är pedofiler-gruppen på Skunk överges därmed). Jag har köpt salt och vinäger-Pringles, vilket egentligen inte är särskilt gott men påminner om London. Jag jobbar imorgon, men det känns okej för det kommer vara ljust när jag går därifrån. Solen sken fortfarande klockan sju idag. Det är hur bra som helst. Och jag ska bränna skivor. Säg till om ni vill ha en.

Jag har lyssnat på Fosca.

most life on a minimum wage [2004-03-31 02:47:42.0]

02:18

Bra mail på helgon:
kan du aldrig skriva något positivt i din tråkiga dagbok?????? läser frenetiskt!!!!
Det var roligt.

Ehrmm; positiva saker: Jag har nästan planerat färdigt blandskivan jag jobbat på (i huvudet iallafall) i evigheter. Det känns bra. Den blir bra. Fast alla låtar jag gillar låter likadant. Om man koncentrerade ingredienserna i alla låtarna på den skivan till en enda låt skulle man få den optimala Therese-låten. Typ man med djup röst alternativt man med manierat fjollig röst mot en monoton bakgrund, en catchy synthslinga och så stora körer och våldsamma stråkar. Jag gillar väldigt monoton musik. Jag gillar inte rock. Utom Buzzcocks Ever fallen in love och, i korta stunder, Stiff Little Fingers Alternative Ulster som man blir sjuk i huvudet av och måste lyssna på sju gånger i rad.
Det är alltså en positiv grej! Man känner sig dessutom tuff när man tänker att man lyssnar på Stiff Little Fingers. Fast det kanske inte är rock, det kanske är punk. Den är ju med på en, ehrmm, punksamling jag äger. Jag gillar How I Wrote Elastic Man med The Fall också, är det rock? The Fall är nog en egen genre. The Fall är iallafall inte med på punksamlingar.
Bla bla bla.

Annat positivt: Jag hyser numera inte direkt negativa känslor för mitt jobb, utan snarare total likgiltighet och det är ungefär vad jag är ute efter, så det är bra.

Det stod en notis i DN idag där chefredaktören för kulturdelen sade sig ge ”utrymme åt hela skalan av meningsyttringar” och det var roligt, särskilt i skenet av en liten krönika om Kanal 5:s Miljonären i söndagens DN, där skribenten ondgör sig över hur de kvinnliga deltagarna ger upp framtida utmaningar som världsfreden för att få gå på en spansk strand med en fejkmiljonär. ”Så mycket oformulerad konservatism.”
Vilket är roligt efter ett inslag i Mediemagasinet på SVT, där de intervjuade en av Miljonären-tjejerna. Hon var en hyfsat tuff tjej som monterade bilar till vardags och var mycket väl medveten om att hon deltog i en underhållningsproduktion och att det inte var på riktigt.
Det är roligt att DNs kulturchef säger sig ”ge utrymme åt hela skalan av meningsyttringar”. Visa mig en annan mening om Miljonären som tillåts yttra sig på DNs kultursidor tack! Det är väl lika bra att skriva ”vi är en självgod medelklasstidning, vi skriver om företeelser ur vårt självgoda medelklassperspektiv.”
Jag vet inte på vilket sätt det här var positivt. Fast det var roligt att irritera sig på det.

They say they’ve got control of you
But that’s not true you know!
They say they’re a part of you
And that’s a lie you know!

14:24

Ett förtydligande: Miljonären är såklart ett program som spelar på idiotiska konservativa könsroller och dessutom är det tråkigt att se på, men det var inte det som var grejen.

Jag har knappt sovit i natt heller. Jag somnade kanske halv sju i morse. Tjena. Det här gör mig deprimerad; jag går upp i lagom tid för att hinna till jobbet, och när jag kommer hem från det är det sen kväll och dags att försöka sova igen. Kul liv. Jag måste ta tag i det här, jag kanske skulle låta bli att sova i natt och se vad som händer.

[2004-03-29 01:42:49.0]

01:22

Fatta att tröjor med blomapplikationer är grejen.

oh you
handsome devil

03:06

eey, kolla!
jag vill ha!

03:24

e-bay är helt livsfarligt. Tur att jag inte har ett kreditkort. Jag skulle shoppa mig galen. Man kan köpa Roxy Music-badges. Det är helt sjukt.

22:35

You are Sylvia Plath! She committed suicide by
shoving her head in a gas oven.
Congratulations! She was mentally troubled
throughout her life, and toyed with the idea of
suicide many times. She wrote brilliant and
insightful poetry, although it was all
autobiographical; poor sylvia had a hard time
getting outside herself, and her connections
with members of the opposite sex were troubled
at best. She has been picked up since her
death in the early sixties as a champion of the
feminist cause.

Which famous poet are you?
brought to you by Quizilla

[2004-03-28 00:41:22.0]

00:39

Jag har huvudvärk hela tiden. Jag känner mig ynklig. Den här dagen gör mig inte glad så jag ska nog sova nu så det blir imorgon någon gång. Imorgon är det sommartid.
Jag får åka till Hultsfred. Tjoho. Äntligen ska jag få se hur ett backstageområde ser ut.

we talk of parks & simple places/simple pleasures [2004-03-26 00:51:51.0]

00:33

Jag har varit social och fikat med M från min svenskaklass. Det är galet hur mycket människor vi har gemensamt, verkligen galet. Det var trevligt och jag borde fika mer, jag fikar alldeles för lite.

För övrigt tycker jag att senaste numret av Stick suger rätt hårt. Jag tror att de som gör den har alldeles för många universitetspoäng och alldeles för lite självkritik.

15:56

Jag läser Nej det är en snöklump. Jag känner mig mer positivt inställd till den nu. Det är sol ute. Jag känner mig dammig.

23:21

Jag vill ha cola, ååååh, jag är helt sockerberoende, jag vill ha cola med is och citron, och allt som fanns var en pytteliten burk tysk Pepsi och gissa om den är slut eller, man kanske kan gå över till pizzerian om de har öppet, fast det har de säkert inte, och så är det en massa otäcka alkoholiserade finska män där, cola cola, ge mig lite cola tack.

Vinet är slut också och allt som finns här är äppeljuice och jag glömde ställa in den i kylskåpet, så den är VARM, jag vill inte vara med på det här, jag vill ju bara ha lite läsk.

23:42

Öh, nu vet jag för mycket om folk igen, helt och hållet av misstag. Jag får lägga av att hänga så mycket på communities och snoka runt.

I remember hating you for loving me [2004-03-25 02:06:33.0]

01:37

Jag snor den här från The girl least likely to och jag har säkert gjort den förut, men det kändes plötsligt oerhört lockande att fylla i ett skunkformulär.

vad heter du? Therese
alias? nej, jag har inget regelbundet smeknamn. Utom på nätet där jag rätt konstant är Justine.
varför? 1) jag vet inte 2) Justine är ett av de snyggaste namnen
när är du född? i augusti 1978, på det årets varmaste dag, vilket min far av någon anledning ständigt påpekar
vad har du gjort idag? sovit länge, vaknat, åkt till Emmaus och köpt två tröjor + två pocketböcker (Pappa Pralin och Au-pair), handlat rätt mycket mat på Willys, kommit hem, gått till Matkassen och köpt juice, gjort goda mackor, sett på nån dålig film på Canal +, somnat lite, värmt soppa, sett på Top Model.
vad gjorde du igår kväll? jobbade
vad vill du helst ha nu? massor av pengar att omsätta till massor av vin, snygga kläder och skor, smink och sunkiga vinylsinglar
har du nytvättat hår? jadå
vad luktar du nu? hårstylingsprodukt och halstablett
vilken låt lyssnade du senast på? ”The Chauffeur” med Duran Duran
när blev du fotograferad senast? när jag spelade skivor senast, och jag såg utvecklingsstörd ut på bilden
vilket är ditt livsmål? allt det vanliga med kärlek och hälsa och dem jag tycker om, och utöver det skulle jag gärna skriva en bok
vad har du för puder? det ljusaste från Isadora
har du använt någon hårprodukt idag? ja, och dessutom har jag uppsatt hår för ovanlighetens skull, jag vill gärna påpeka det.
vill du gifta dig med mig? verkligen inte!
hur många speglar finns i det rum du är i nu? inga, jag är i köket
var är du nu? eh, i köket
har du bråkat med någon idag? nej
saknar du någon nu? ja
röker du? nej, men jag vill börja ungefär varannan dag.
dricker du alkohol? ja
har du åkt fast för snatteri någon gång? nej, jag har aldrig snott nåt.
när var du i en affär senast? idag har jag varit i fyra stycken, den senaste var världens bästa kvartersbutik Champion Livs aka Matkassen.
mötte du någon du kände då? nej, men mannen som alltid sitter i kassan hälsar på mig med allt större igenkännande.
tycker du om dina grannar? nej! min granne är ett anabolt monster som får häftiga vredesutbrott, slår sönder sin lägenhet, har dåligt ordförråd och taskig musiksmak.
använder du icq eller msn? nej.
hur många datorer finns i ditt hus? tre, varav en fungerande.
när fick du senast en present? eh…det var nog när H skickade mig en konstig liten bok på franska med bilder av vackra tyger.
när gjorde du senast något riktigt dumt? jag orkar inte tänka efter.
vad drack du senast? cola light
umgås du med dina klasskamrater efter skoltid? jag har inga klasskamrater längre, men jag umgås lite med dem jag hade förra terminen.
har du några högklackade skor? ett par som inte används längre.
vilken är din favoritfärg? grön och röd
sämsta färg då? det beror på sammanhanget. färger som ofta är fula på kläder är ofta hemskt snygga i en målning. fast jag har generellt sett svårt för gula nyanser, och alla röda nyanser som drar åt gult istället för åt blått.
har du blivit hotad via telefon? haha, inte hotad kanske, men hotfullt bemött, det är ju mitt jobb.
finesse eller wella? båda delarna, om de är billiga på ÖB.
goth eller pop? pop
vad har du för planer till helgen? inga. jobba på söndag.
har du en hårborste i din väska? nej, jag äger inte ens en hårborste.
hur många lampor har du i ditt rum? jag har flera rum. i det med flest lampor är det kanske fem.
vill du ha barn? ja, fast inte än på rätt länge.
är det många som alltid läser din dagbok på internet? jag tror inte det. några få strävsamma.
vilken färg har du på dina underkläder nu? svart och vitt.
vad tycker du om sex and the city? jag älskar sex and the city.
hur ofta loggar du in på skunk? rätt ofta flera gånger om dagen, förutom i mina återkommande perioder då jag upplever äckelkänslor inför hela grejen med communities.
gillar du dokumentärer? om det som dokumenteras är något som verkligen intresserar mig, vilket är rätt sällan.
längtar du till din nästa födelsedag? nej!
brukar folk säga att du ser äldre ut än du är? nej.
vilka språk kan du prata? svenska, engelska och pyttelite franska.
skulle du kunna ha silikonbröst? njä.
hur många hål har du i öronen? ett i varje öra.
vem pratade du med senast? T
vad pratade ni om? tradera-auktioner
brukar du bada i sjöar om somrarna? nej, jag har inte badat på flera år, och skulle jag göra det skulle det vara i havet. jag befinner mig aldrig vid sjöar. insjöar suger.
rekommendera något? ”The Metro” med Berlin, grönt te med citron och honung, en varm halsduk (det kändes som om vårvärmen var väldigt långt borta idag).

[2004-03-24 22:39:00.49]

22:25

Öh, trött. Jag har sovit dåligt. Och jobbat. Fast det har varit okej att jobba efter att jag delgivit min supervisor hur trött jag var på att ringa och fråga folk grejer om telefoni. Så nu har jag fått ringa och fråga hur ofta de har sex och under vilka omständigheter istället. Heh. Det har varit okej.

Jag är fast besluten att bli färgglad och har köpt en ihärdigt turkosblå kofta och en konstig grön tröja på Emmaus. Den konstiga gröna tröjan har en väldigt bred veckad mudd med resårfunktion nederst och är sedan pösig, med en applikation i form av en blomma med guldkanter. Det är den konstigaste tröja jag någonsin ägt, och jag ser framför mig hur jag har den på mig när T och jag står och spelar musik på en HDK-fest. Haha! In my dreams.

Jag ska göra mat nu, sen ska jag äta mat och se på video (Beverly Hills, Top Model, Sex and the City) halva natten. Imorgon och på fredag borde jag höra av mig till nån och föreslå socialt umgänge. Och så borde jag börja med min uppsats som jag nog äntligen valt nåt slags ämne till. Stilanalys och -beskrivning av fyra unga svenska prosaister. Vart är den svenska prosan på väg egentligen? Det ska jag ta reda på.

Hejdå.

Jag såg förresten Anna Jörgensdotter i en repris av Röda Rummet och hon hade precis den slags gröna ögonskugga jag vill ha.

[2004-03-20 00:38:26.0]

18:50

Jag ville göra saker, men alla saker jag skulle göra bara försvann. Jag blev sur på T och gick ut och gick i en timme. En timme är så länge det går att gå här, sedan hittar jag inte längre. Jag vill gå på nya ställen. Jag bor på en satans ö, jag vill se vatten. Hade jag en cykel skulle jag cykla till Älvsborgsbron och stå på den och glo i evigheter. Fast jag har ingen cykel. Jag är frusen nu. T sover, eller befinner sig iallafall i mörker och under tystnad i sängen. Jag tassar omkring. Tassar jättetyst.

I wandered lonely as a cloud [2004-03-19 19:42:32.0]

19:39

Det är fredag kväll och jag har köpt minipåskliljor (lökväxter alltså, de är det snyggaste! Jag fattade inte riktigt grejen med Oscar Wilde/Morrisseys besatthet av påskliljor, men nu har allt klarnat. Lökväxter är de graciösaste och grafiskt mest tilltalande av alla blommor, jag vill ha liljor överallt) och tänt ljus och ska dricka vin och laga potatisgratäng. Jag håller på att bli min mamma!

22:25

Helgonstatistik:

1474 personer gillar Depeche Mode
1312 personer gillar the Cure
808 personer gillar the Knife
245 personer gillar Morrissey (lämnas öppet uppåt för de som stavat fel)
10 personer gillar Scott Walker
1 person gillar Martha and the Muffins

23:42

Nästan alla påskliljorna är utslagna nu! De är så snygga!

[2004-03-18 00:19:20.48]

00:08

Jag äter vindruvor. Vindruvor är en av få frukter jag uppskattar. Övriga frukter som får godkänt är syrliga satsumas, lila plommon som man plockar själv från ett träd (de i affärerna är alltid stenhårda alt. mosiga) och jordgubbar, smultron, körsbär och hallon, även om de kanske snarare är bär. De flesta andra frukter är träiga och trista, exempelvis äpple, päron, banan och apelsin som inte gör någon människa glad. Små frukter är nästan alltid bättre än stora (även om melon är rätt bra, särskilt som del av måltider). Jag skulle uppskatta några nya frukter, en ny smak som inte känns för tropiskt parfymerad utan ren och enkel och helt ny, gärna i kombination med ett kilopris på max 29 kronor.

Jag har fikat med M från min grupp på svenskan och det var jättetrevligt och jag var glad och social. Hon tyckte att jag skulle följa med till Prag en månad i april/maj, hon var helt inne på att hyra en lägenhet och skriva sin uppsats i Prag och dricka massor av öl. Det är en asbra tanke. En vacker europeisk storstad i april/maj låter som bland det bästa man kan tänka sig även om man tänker rätt länge.

the only thing that helps me pass the time away [2004-03-17 00:34:28.0]

00:25

Jag såg precis halva Postal Services The district sleeps alone tonight-video. Det var en assnygg tjej i den, men annars var den en besvikelse, det är ju en så sorglig låt, en av de allra sorgligaste, det ska inte vara några glada partymänniskor i den, det ska vara någon som vill alldeles för gärna men bara är där på besök.

We’re afraid to call it love,
let’s call it swimming.

Jag känner mig som en populärkulturell svamp ikväll. Jag kan ta in hur mycket som helst. Ge mig.

03:13

Men för guds skull, TÖNTAR!, jag kräks på all jävla medelklassinskränkthet, lägg av lägg av LÄGG AV,
jag ska skriva en bok om det här.

För övrigt sitter jag här med hur mycket nyladdad musik som helst, och det är exakt en (1) låt som är bra, det är kanske den enda låten i hela världen som är bra nu. Så nu måste jag lyssna på den igen.
Sen ska jag nässpraya mig och sova. Hejdå.

weather sensative [2004-03-16 01:42:14.0]

01:40

Skunk är helt mongo. Nu har jag väntat fem timmar på att kunna uppdatera min dagbok. Såhär:

Kära dagbok. Jag tycker saker är lite konstiga nu. Det är inget konkret, bara en vag känsla. Att sådant som sker i kontakt (/kontaktskapande) med andra människor är lite konstigt. Dessutom kommer allt i klumpar; jag träffade folk i lördags, jag ska träffa folk på onsdag och på torsdag och eventuellt på fredag. Asmycket folk. Och då har jag ändå bara träffat hälften av dem jag borde träffa. Vi borde träffas mer.

H ringde mig idag när jag åkte spårvagn. Det var en konstig grej. Fast bra. Hs och min vänskap är antagligen den långsammast accelererande i världshistorien. ”Acceleration” är inte ens ett lämpligt ord att använda. Evolution eller nåt kanske är bättre. Att känna människor det känns som man skulle kunna ta över världen tillsammans med är extremt sällsynt, på gränsen till icke-existerande. H låter dessutom tuff i telefonen.

Annars då? Eh, ja. Jag tänker på klassåterträffen. Den har börjat kännas som en kul grej. Om andra ska gå ska nog jag också. Det allra största problemet är vad jag ska ha på mig. Det här upptar en stor del av mina tankar.
På inbetalningskortet där man betalar för festen står i mycket liten stil: Du skall endast betala nedanstående anmälningsavgift om du avser att gå på festen. Att anmäla sig är naturligtvis helt frivilligt. Det gör mig sorgsen.
Jag äger inga snygga kläder och de som skulle kunna misstas för snygga i dålig belysning är smutsiga. Jag har fula kläder till jobbet. Folk måste tro att jag är efterbliven.

Eh, ja. Och det är väl ungefär allt. Jag måste göra skivor till folk. Jag måste fundera på när jag ska åka till Norrköping. Jag måste ta hand om folk. Vårda sociala kontakter! ska bli mitt mantra. Folk som är konstigare än jag har vänner. Jag borde också klara det.

För övrigt har jag lyssnat rätt mycket på Sam, as in Samantha med Tiger Lou på sista tiden. Den låter egentligen inte som nåt jag gillar, men jag tycker om den ändå. Antagligen för att den låter exakt som nåt jag lyssnade för mycket på våren 2000, som nåt jag fick gratis på Nollelva, som nåt svenskt band av typen…eh, My Orchard, som ingen annan än jag antagligen någonsin lyssnat på. Det känns som den ytterst korta period i mitt liv när jag var lyckad, inte på riktigt givetvis, men iallafall hyfsat lyckad under rådande omständigheter, och det känns som våren på väg och torra gator och rödvinsfyllor som infann sig medan det fortfarande var ljust ute, och en känsla av att jag fixar det här livet, med beröm godkänt dessutom, och har jävligt kul medan jag gör det. Those were the days.Ett av de snyggaste skivomslagen.

22:30


jag hatar mitt jobb.


Jag känner mig utbränd. Jag ska skriva ett argt brev om det här och hoppas att berörda personer tar det till sig. Fast det kommer de ju inte göra.

Alla på mitt jobb är så jävla indie att man får lust att gå hem och dö om man kommer dit med fula kläder som inte tydligt signalerar subkulturell tillhörighet.
Jag har fula vanliga kläder. Jag ser ut som en ful vanlig trist brud med dåligt hår. Dammit.

Imorgon ska jag returnera ett paket och fika med min grupp från svenskan. Det senare ska bli trevligt.

Jag lyssnar på sunkig gammal postpunk och new wave. Jag tror jag ska gräva ner mig i det här. Att leta efter Martha and the Muffins-samlingen Far away in time ska härmed bli min livsuppgift.

[2004-03-13 15:35:07.853]

15:30

Det snöar ute. Kom igen. Jag trodde det var vår nu. Det är bäst att det slutar snart, och smälter bort, för jag måste ha mina spetsiga skor ikväll och om det är snö rinner det in vatten i dem och allt blir jobbigt.

Jag tycker det är tråkigt med internet. Jag har knappt varit uppkopplad på sista tiden. Internet är bara en massa krav. Internet gör bara att jag känner mig tråkig. Och min mus beter sig efterblivet, vilket försvårar navigerande och tillför irritation så fort man sätter sig framför datorn. Tråkigt tråkigt. Jag vill vara nån annanstans.

äsch [2004-03-09 21:02:06.047]

20:55

Mitt liv känns så jävla miserabelt idag. Jag jobbade igår, vilket resulterade i att jag fick sjukt ont i halsen och somnade så fort jag kom hem, för att vakna halv fyra och hosta mig galen. Jag ringde och lämnade meddelande på telefonsvararen på mitt jobb i morse och sa att jag var tvungen att vara hemma och vila rösten och sen sov jag hela dagen och nu är den slut. Jag är helt apatisk. Jag bara ligger framför tvn och när det blir för jobbigt somnar jag lite. Jag måste bli frisk och aktivera mig. Jag måste träffa människor. Andra människor än de som jobbar på mitt jobb. Jag tror att alla supervisors på jobbet hatar mig och tror att jag ljuger om att jag är sjuk och pratar skit om hur besvärlig jag är. Jag måste fixa grejer. Måste fixa uppsats och sommarjobb, och måste höra av mig till folk, måste fika med M och A och andra M och skicka en present till H och höra av mig till S som går omkring i Malmö och är gravid och jag har inte ens sagt grattis, inte ens ett litet mail eller nåt, som att jag inte brydde mig när det är det jag gör, liksom, HALLÅ JAG BRYR MIG!

 

hit that city [2004-03-07 13:18:59.0]

13:10

Hej, jag är vaken. Värsta grejen. Jag snorar, men jag ska åka till stan ändå. Who-hoo, åka till stan, värsta grejen! Med spårvagnen!

Jag är post-förkylnings-sunkig. Jag vill äta rökt lax. Jag måste städa ur förrådet så de inte slänger alla mina kartonger, jag har redan förlorat en hel uppsättning en gång och det tar tid att samla på sig nya. OBS OBS OBS!, STÄDA UR FÖRRÅDET!

Jag vill verkligen plugga nu. Varför har jag aldrig vett att uppskatta det när jag gör det? Det är aldrig en bra idé att jobba en termin, aldrig. Det leder till depression och tråkigheter. För att inte tala om söndagsångest.

-Kolla, det är Herman Bang.

valfri klädsel [2004-03-06 15:36:51.0]

15:23

Jag är mindre sjuk nu. Imorgon ska jag nog gå ut. Tyvärr har jag drabbats av alla möjliga slags fobier efter att ha suttit inspärrad här i fem dagar. Jag kommer vara rädd för människor och öppna ytor. Jag ska mjukstarta snart genom att gå ut och röja upp i förrådet. De ska renovera förråden, så alla måste flytta ut alla sina grejer i typ en månads tid. Tjena. Så får man väl inte göra? Nu har ju jag iofs bara en massa kartonger där, men tänk på alla stackars människor som har sina förråd fulla med gamla möbler och grejer som man inte vill slänga och inte får plats med i sin lägenhet i en månad. Jag blir upprörd över det här. Det är varje människas rätt att kunna samla på sig hur mycket gammalt skräp man vill.

Jag har fått inbjudan till en oförglömlig jubileumsfest tillsammans med mina vänner från min högstadieskola eftersom det är tio år sen jag slutade nian i vår. Jag har redan drömt två olika jobbiga drömmar om det.
1: Y & E (”bästisar” från högstadiet) samt E från 9B och jag delar en taxi till festen. Jag upptäcker att mina skor gått sönder (ett högst tänkbart scenario) och vi får svänga föbi mammas och pappas hus för att jag ska byta skor, jag rusar in för att leta och hittar inga. Jag letar och letar och hela tiden vet jag att taxametern tickar.
2: Jag är i Bs lägenhet och ska göra mig i ordning inför festen. Jag packar upp det jag ska ha på mig, varpå det visar sig att B, som ska till Guskelov, ska ha på sig exakt likadana kläder. Jag säger ”tänk om vi går vidare till Guskelov sen då, då kan vi ju inte ha likadana kläder!” och så blir vi sura på varandra och panikprovar alla kläder i hela Bs lägenhet typ (detta sker också under stor tidspress).

Tiden bara går.

Inte bara i mina drömmar.

lägesrapport [2004-03-05 17:48:20.71]

17:45

Hej. Jag är sjuk. Jag har haft feber. Jag har inte haft lust att vara uppkopplad. Det har jag fortfarande inte, så jag ska sluta nu och gå och lägga mig igen. Hejdå.

bortom överenskommelserna [2004-03-01 07:25:10.0]

07:22

När jag skulle somna igår kändes det lika kul som på gymnasiet när första lektionerna nästa morgon var gympa och matte.

Det är mars nu.
Igår var det Scottdagen.
Jag känner mig nästan utsövd. Och jag hittade min kjol.

17:18

Jag har slöjobbat. Jag har suttit och läst i halvtimmeslånga perioder och fått betalt för det. Hur bra som helst. Jag älskar när saker strular. Jag har läst Mats Kolmisoppi. Det var upprörande. Jag blir upprörd bara av omslaget till billighetsversionen av Jag menar nu, de fejk-white-trashiga kidsen på omslaget gör mig galen. Staffan Söderbloms förord gör mig galen. Enligt honom är Jag menar nu en bok om ”gestalter som letar efter andra regler, i miljöer som uppstått ur andra förståelsemodeller”, ”bortom överenskommelserna”. Dessa gestalter är ”hackers, skejtare, anarkistiska aktivister”. My ass. Jag spyr på det här. Tja, jag är anarkistisk aktivist, jag lever efter mina egna regler, utanför samhället, jag drar runt och knullar lite oengagerat, jag röker på jag är lite kriminell jag sitter i ett rum utan möbler, jag ska bli advokat, min pappa är det, det här är en period i livet när jag lever på gränsen.
jag spyr jag spyr jag spyr

all I ask for is instant pleasure [2004-02-29 15:55:34.0]

15:41

Jag känner mig asocial. Jag måste träffa människor. Jag mår aldrig bra, jag känner aldrig för att gå utanför dörren. Jag snorar. Jag har legat inne och snorat och läst underhållningslitteratur eller iallafall på gränsen till det – En man med många talanger av Patricia Highsmith. Det har varit angenämt. Fast filmen är bättre. De luras mer i filmen. Det är en katolsk gosskör och Jude Law i filmen. Jag vill se Döden i Venedig nu, men B har den. Jag vill vara i en europeisk stad. En liten. Jag stirrar på mitt vackra svartvita vykort från Rapallo, Italien. Stereon här vill inte spela Scott 3. Stereon går med på Rufus Wainwright. Jag vill skriva, jag har en massa små fragment jag borde skriva vidare på. Jag vill vara i en europeisk stad och skriva. Och dricka kaffe och köpa dagstidningar som jag inte begriper ett ord av. När vi vaknar imorgon är det mars. Det är snart vår, det är snart femtonde april. Jag fixar inte att ha ett liv. Jag fixar inte att skaffa mig en utbildning. Jag är inte lämpad för högre studier. Jag vill gå på Liljevalchs vårsalong. Jag vill gå på museum. Helst ett jag inte varit på förut. Jag är trött på att allt är så fult. Hejdå.

16:35

23:51


Jag har så tråkigt.

Jag har gått runt i Paris på http://www.pagesjaunes.fr hela kvällen. Kvalitetstid. Jag är frusen. Min kropp svarar på beröring med smärta. Jag vill inte jobba imorgon och jag vill inte vara hemma och vara sjuk. Jag blir galen av att vara hemma. Snälla hjälp mig. Jag tillbringar för mycket tid i mitt huvud.

we’re daytime friends and nightime fools [2004-02-27 16:53:39.0]

16:51

Jag vill ha gröna kläder.
En grön tröja bara. Kom igen.

Jag har jobbat. Det sög. Ingen ville prata med mig. Jag måste kosta Svenska Gallupinstitutet enorma summor pengar.
Jag tycker att det är roligt när folk förutsätter att jag kommer tjata som en idiot på dem bara för att jag ringer från ett marknadsundersökningsföretag.
Typ:
– Hej, jag heter Therese, jag ringer från Gallup…vi pratade med dig i tisdags om en undersökning vi håller på med…
– Ja, just det…ni sa inte vem som låg bakom den.
– Eh, nej, det är anonym uppdragsgivare.
– Då vill jag inte vara med.
– Okej.
– Jag vill veta vem jag svarar åt innan jag ställer upp på något sånt här.
– Javisst, det förstår jag.
– Jag tycker att om man inte har något att dölja så kan man tala om vem man är.
– Ja, jag förstår, det är inga problem.
– Sen ringer det ju så mycket undersökningar hit också.
– Men då ska vi inte störa. Tack ändå.
Det är som att de upptagna männen har suttit och övat sig på hur man bäst blir av med en telefonintervjuare. Det räcker med att säga ”Nej tack”. Fatta!
Ingen på jobbet kommenterade att jag var tillbaka efter min nästan-halsfluss, vilket får mig att tro att alla trodde att jag ljög om att jag var sjuk, eftersom jag tror att alla alltid tror att jag ljuger när jag är sjuk.

Jag upptäckte att jag har råkat söka sommarjobb på ett café som jag hatar.

T och jag ska hem till C och äta middag imorgon. Det blir trevligt. Det blir vuxet.
Om jag orkar ska jag se Lost in translation ikväll. Fast då måste jag sova lite först.

Nästa gång jag är full ska jag inte prata om musik. Jag lovar härmed mig själv detta. Jag blir bara elak när jag pratar om musik när jag är full.
Jag hatar att vakna dagen efter och inse att jag varit elak. Människor med dålig musiksmak har också känslor. Jag ska sluta vara så jävla överlägsen.
Jag ska sluta låta som allt jag hävdar är sant. Jag ska sluta dissa stackars pojkar som dessutom har kärlekssorg genom att säga ”Kent är som Ultima Thule tolkar Bruno K Öijer”. Jag ska sluta säga att the Cure är överskattade till stackars pojkar som lever för the Cure. Jag ska sluta säga att söta pojkar som dessutom är sympatiska på det där sätt som jag gillar (såna som inte är eller någonsin har varit snygga killar) har tråkig smak för att de gillar the Coral. Jag har inget direkt emot the Coral, jag måste bara slentriandissa allt och alla när jag är full.
Den enda person vars musiksmak jag helt legitimt och utan dåligt samvete dissat när jag varit berusad är Gustav Gelin. Moahahaha.

[2004-02-25 19:03:25.0]

19:00

Nu är min grupp och fikar och äter mozarellamackor och chokladmuffins utan mig och jag är sjuk och ynklig.
Fast min hals är mycket bättre. Jag trodde mitt ena öra skulle explodera i natt, fast nu gör det knappt ont alls. Jag kan nog jobba på fredag igen iallafall.
Mensvärk dessutom. Jättebra timing. Lika bra att klara av allt på en gång liksom.
Ynk. Ynk.

23:45

Jag har äntligen sett ”Timmarna”.
Jag tror jag måste ha en ny frisyr nu.

Fredrik Strage gillar Universal Poplab.
Jag gillar Fredrik Strage.

[2004-02-24 17:45:53.0]

17:41

Jag har jobbat hur mycket som helst. Jag har en infekterad hals. Det är jobbigt att ha det när man pratar i telefon 7,5 timmar om dagen. Jag har handlat mat och hårvårdsprodukter och videoband och Bafucin. Och Willy Kyrklunds samlade prosa och semlor. Och jag har fått uppsatsistruktioner från kulturvetarprogrammet! Någon på Stockholms universitet är mänsklig. Damen på historiska institutionens expedition är snäll, spread the word.

17:45

Kan alla som motiverar sitt avståndstagande från feminism med orden ”Jag tycker att ordet feminism fått så dålig klang…” vara snälla och gå och hänga sig.

17:50

Jag har tydligen spillt nagellack i tangentbordet. Tre tangenter har klibbat ihop. Lyckat.

23:38

Okej, netdoctor säger att symptomen på halsfluss är ömma halsmandlar med smärta som eventuellt strömmar upp mot öronen, smärta vid sväljning och allmän sjukdomskänsla.
Det är ju liksom jag. Tjena. Måste nån peta mig på halsmandlarna med en lång bomullspinne nu? Jag kommer spy då. Hjälp.

William, it was really (estetiska preferenser) [2004-02-23 00:51:57.0]

00:41

Dagens man är William Morris.
Han har designat mönstret på tyget här. Jag har en bit av det som dekoration bredvid min säng (det täcker den fula baksidan av den stora byrå som fungerar som rumsavdelare). Tyget heter Chrysanthemum i färgställningen off-white, cream, greens on dark green, och det gör mig glad flera gånger om dagen.
Tack vare Emmaus på Hisingen och deras tygrea kunde jag köpa mitt William Morris-tyg för sådär tjugo spänn, vilket nog är ungefär vad 5 centimeter kostar om man köper det nytt.

William Morris var dessutom ordentligt pälsig.

Förhoppningsvis kan jag inom en snar framtid presentera ännu en spännande detalj från mitt hem.

00:57

Gårdagens man var T som hade hängt i sunkiga skivaffärer och kom hem med tre Elastica-singlar till mig. De luktar fukt, men jag älskar dem av hela mitt hjärta.

01:17

Morandi får vara med på ett hörn också.

17:27

Jag har varit på Emmaus och köpt slipade små vinglas, jag får för mig att de är tänkta för dessertvin eller något annat sött. Jag ångrar redan att jag inte köpte den andra varianten också, som var högre och smalare. Nu måste jag bara fixa nåt att dricka ur dem. Jag vet inget om söt alkohol. Tips mottages tacksamt.

Jag vill bo i en tjusig lägenhet nu. Jag vill inreda. Jag vill inte ha förutsägbara femtiotalsprylar längre, jag vill ha det mormorsaktigt. Ljust och luftigt med vackra tyger och lökväxter och träsnitt. Jag vill ha dukar med fransar och utmärkt konst. Jag vill inte ha några jävla sladdar och teknikprylar, jag vill inte ha en rutig com hem-låda på golvet och inget damm i hörnen. Jag vill ha på mig en klockad kjol och runda skor med spännen och halvligga i min vackra soffa och smutta sött vin ur slipade små glas. Och utanför fönstret ska det vara vår.

Nu ska jag laga potatismos. Jag uppskattar att det är cirka tre år sedan jag senast lagade potatismos.
Gissa om jag är sugen på potatismos.

[2004-02-22 19:18:23.117]

19:01

Jag är så trött på människor. Särskilt människor som skriver dagbok på nätet. Jag skulle kunna utveckla exakt vad det är jag är trött på, men jag orkar inte.

En incident som egentligen inte har särskilt mycket med saken att göra: En gång skrev jag dagbok på en sk. dagbokscommunity. Jag höll på att avlida till följd av den extrema käckhet som härskade där. Man måste vara så satans hänsynstagande. En gång skrev jag nåt om hur arg jag var på att en tröja jag tänkt köpa på H&M bara fanns kvar i storlek 32 och att storlek 32 måste vara tänkt för anorektiska trettonåringar, varpå någon genast kommenterade ”Hallå, jag har storlek 32 och jag är varken tretton eller anorektisk, hur kul tror du det är för mig att läsa sånt, tänk dig lite för!”. Kom igen liksom. Det är min dagbok. Jag ville köpa en grön tröja idag och den fanns bara kvar i storlek 32 och storlek 32 suger och det är min självklara rätt att få uttrycka denna frustration.

B har varit här och åkt och jag är utmattad. Det är trevligt med B här. Man kan inte ta med B ut utan att alla killar börjar bete sig helt primitivt.

Jag skulle kunna skriva detaljer om Bs besök, men det är så segt att skriva saker i efterhand. Jag vill skriva när jag är caught in the moment. Och i detta ögonblick är jag bara trött och seg, frusen och opepp på mitt liv. Vad tror ni straffet är för att planka sig själv och lämna in en uppgift från en universitetskurs som uppsats i en annan kurs, med, naturligtvis, vissa utvecklingar och modifieringar för att passa sammanhanget? Får nån någonsin reda på sånt? Är det nån som bryr sig? När det rör sig om en pyttepytteliten uppsats utan opponering eller nånting?

[2004-02-19 00:18:23.0]

00:17

Jag gick upp extremt tidigt idag. Jag hade sovit två timmar. Jag hällde i mig väldigt mycket kaffe. Sedan jobbade jag duktigt och effektivt. Att jobba dag är skumt. Det var ljust ute när jag slutade. Affärerna var öppna. Det kändes som vår.

Imorgon kommer B hit och jag måste städa och diska och handla och fixa. Det blir roligt med B. Jag tycker att B ska bo lite i Göteborg.
För övrigt har jag nog inget att rapportera. Det här dagboksinlägget blev helt meningslöst, men jag ville testa hur det såg ut med radavstånd 1,5.
Mission accomplished.

my metrocard [2004-02-17 00:32:41.0]


00:37

Haha, att hitta Melody Club-medlemmar på Helgon är verkligen god underhållning.

01:23

Om man söker efter sommarjobb på arbetsförmedlingen finns det en massa au-pair-platser i Paris. Om jag var yngre skulle jag vara au-pair i Paris. Alla annonser är typ såhär: ”Trevlig familj, mamman filmkritiker, pappan arkitekt. Bor i centrala Paris, nära till allt. Du får eget rum + badrum. Din uppgift blir att ta hand om två barn, 7 och 9 år gamla efter skolan, laga middag, hjälpa till med läxor etc. Familjens intressen: litteratur, film, gå ut och äta, hantverk, blommor, tillbringa tid i familjens hus i Nice. Betald semester med familjen om du vill följa med. Du tjänar 420 euro/månad + gratis metrokort.”

Det låter ju hur soft som helst. Man tjänar ju mer än jag gör dammit. Och jag får inget gratis metrokort.

alla förläggare ska dö [2004-02-16 02:27:54.0]

02:24

Ljuset faller så konstigt omkring dig. På nätterna drömmer du att du har hundratusen systrar vid din sida, du skrattar högt och hest, det är ett mörkerskratt, det ekar mellan höghusen där du går. Ditt språk är alltid skitigt, alltid respektlöst.

Höga klackar, hetta. I tunnelbanan känns det som om du rör dig i flock fast du är alldeles ensam. Det är sommar, det är alla årstider, det är snökristaller överallt där du går.

Och hela tiden tänker du på Valerie.

10:58

Jag är vaken nu. Vid denna okristliga tidpunkt. Jag dricker kaffe. Jag drömde att jag hade glömt mitt lösenord till Skunk och att B förskte hjälpa mig genom att gissa på allt möjligt. Jag kom på det innan jag vaknade. Fast först var jag helt ute och cyklade.
Måndag. Det känns fräscht. Om jag bara hade lite pengar också.

11:33

Jag kommer aldrig få ett jobb. Det är helt sjukt. Vilka är det som får jobb? Man måste ha körkort för alla jobb man inte behöver utbildning för. Eller FEM ÅRS DOKUMENTERAD ERFARENHET för att få jobb som servitris. Fem år! Hallå, man ska inte skära i människors inre organ, man ska ställa fram mat till dem.

22:07

Men för helvete, jävla Onlinecenter, fatta vad mycket folk vars dagliga liv kräver att ni sköter er utan att fucka upp våra bilder, fatta att både min gästbok och hemsida blir helt stympade när ni är nere. Aaaargh. Jag tror att de som driver Onlinecenter är sådär 17.

Idag på jobbet ringde jag till en nittonårig kille som sa till sin kompis ”Öh, det är nån hora från Göteborg som vill prata med dig”.
Och en extremt sur stockholmsman skällde syrligt på mig, och jag skulle inte ens prata med honom utan med hans fru. ”Men hon kan ju ta ditt hemnummer, så kan hon ringa HEM till dig…eftersom du ringer HEM till henne…”. Jag önskar att jag fann mig snabbare i såna situationer, särskilt eftersom det var en idiotisk sak att säga. Om hans fru var marknadsundersökare skulle hon gärna få ringa hem till mig. Idiot. Det räcker med att säga ”Nej tack”. Jag är inte personligen ansvarig för hela den sugiga branch jag jobbar inom. Jag är ett offer också. Jävla stockholmsmän. Jag hatar stockholmsmän. Jag skulle inte ta i stockholmsmän med tång.

Jag blir misantrop och manshatare av det här jobbet. Och min hjärna förtvinar. Jag är arg på allt idag. Jag ska göra god och onyttig mat nu. Wow, livskvalité.

comfortably deaf [2004-02-15 04:19:35.0]

04:11

Jag har varit i nån konstig del av stan och ätit mat och sett på Robinsonfinal (Emma vann!!!) och druckit asmycket vin. Och sen taxi in till stan och efter övertalningskampanj från mig (”Alltså, om jag ska dansa dansar jag ju tusen gånger hellre till Britney än till bob hund..!”) blev det gayklubben på Pharmacy. Fast de spelade dålig musik (undantaget Scissor Sisters och Sugababes) och Ts heteronormativa grabbkompisar var tvungen att ursäkta sig och gå därifrån.
Jag försökte som vanligt stjäla en GP på vägen hem, men de var så ihopbuntade. Jag måste ha med mig en liten fickkniv vid såna tillfällen. Under en trave GP låg de DN som skulle delas ut i området. De var två stycken. Det är alltså jag och en person till här som prenumererar på DN.
En rolig tanke är att vara tidningsbud åt Dagens Industri i Bergsjön.
Bla bla bla. Det var kallt ute. De dimmiga plusgraderna hade frusit till frost. Jag känner mig döv.
Är han som heter Mattias i Paris snygg på riktigt, eller ser det bara ut så? Är det nån som vet?

Do I look like a slut?
Jag vill gå på electroklubb.
(med ”electro” menar jag electroclash, men det är ett så fult ord att jag vägrar skriva det.)

17:34

Jag fattar inte hur jag kan dricka så mycket vin och sprit och ändå vara kapabel att skriva skunkdagbok när jag kommer hem. It’s fuckin sick. Stavar rätt gör jag också.

Jag har i princip nyss gått upp. Den här helgen gjorde verkligen underverk med min dygnsrytm. Not. B kommer hit på torsdag och hon uppskattar antagligen att vi kommer iväg nånstans innan 18:00 om dagarna. Imorgon måste jag vakna tidigt. Imorgon måste jag lägga ner min vaga uppsatsidé och låna om boken om stilanalys och sen skriva ihop en analys av nån lätt text och chansa på att det duger som A-uppsats. Nån som hört talas om A-uppsatser förresten? De existerar nog bara på kulturvetarprogrammet.

alone in Biskopsgården [2004-02-14 00:55:14.0]

00:44

Jag har ont i huvudet. Jag sover för dåligt. Mina dagar är helt dimmiga. Jag skriver inte uppsats. Skärpning! Imorgon ska jag bort och på söndag lär jag inte åstadkomma nåt vettigt, och sen ska jag jobba och sen kommer B hit och sen lär det vara mars utan att jag gjort ett dugg. Hjälp! Motivation! Jag behöver deadlines.

Jag skulle köpa en färgglad söt tröja idag för mina H&M-presentkort som jag hade glömt att jag hade, men det var så mycket folk överallt, det var vidrigt, jag hatar folk. Jag fick huvudvärk. Jag har huvudvärk hela tiden. Jag vill ha kläder. Jag har bara en massa urtvättade bomullstoppar som saknar passform. Fuckit. Jag orkar aldrig åka till Emmaus. Fuckit fuckit. Jag har inget att ha på mig imorgon.

Jag fick nummer tre av kulturtidskriften Fabrik idag och den hade nytt format och såg ut som Filippa Ks höstkatalog (fråga mig inte varför jag vet hur den såg ut), jag ångrar att jag gav dem mina pengar. Allt är så tråkigt. Inte bara i kulturtidskriften Fabrik. Ingen vill prata med mig på internet. Jag hör inte av mig till de få personer som faktiskt kanske skulle vilja umgås med mig. Jag vill gå ut och dansa till kommersiell musik. Jag vill INTE gå till Sticky Fingers. Jag skulle kunna slå ner folk på Sticky Fingers. Jag skulle kunna slå ner personer som dansar till Bob Hund. Jag vill gå på gayklubb. Nu lyssnar jag på Guardian angel med Alphaville. Hejdå.

01:53

Jag har ont i örat.
Ynk.

Och jag är helt fixerad vid den här målningen, jag har tillbringat mer tid med att titta på den än vad som antagligen är hälsosamt.

17:39

Jag har inget att ha på mig. Verkligen inte. Jag kommer vara Den Sunkiga Tjejen. Fuckit. Fuckit! Jag är aldrig den tuffa och snygga tjejen.

you’re my disco [2004-02-13 00:44:52.0]

00:24

Kan inte nån erbjuda mig ett jobb? Kan inte nån betala mig för nåt jag inte får ångest över? Jag begär inte ett välbetalt skribentjobb, jag kan tänka mig att svara i telefonen och prata med människor som faktiskt har nåt slags behov av mina tjänster, exempelvis som ordermottagare på ett postorderföretag, eller på nummerupplysningen. Annars kan jag tänka mig alla slags servicejobb, i kassan i en affär eller på restaurang, jag presterar grymt bra under stress. Jag är serviceminded och trevlig. Jag ler och låter kunden ha rätt. Jag kan göra fina paket med silversnöre. Jag kan till och med ansvara för sammanräkning och deponering av dagskassa. Jag har skrapat kall havregrynsgröt och laxpudding ur kantiner i köket på ett sjukhus så jag är inte äckelmagad. Ring nu!

Jag kände mig helt flörtig på jobbet idag, men det fanns inte ens nån att flörta med.

Dagens låt är flera stycken; från soundtracket till filmen Party Monster, som verkar trevlig. Det är alltid trevligt med filmer som beskriver en epok i en storstad. Dagens sämsta läsning är bokreakatalogerna, i vilka vi än en gång kan glädjas över Henning Mankell-deckare i billig reautgåva för femtio spänn, eller exalterande böcker som ”Populärmusik från Vittula”, ”Sushi för nybörjare” och ”Barn och sjukdomar” av Malou von Siwertz.

Imorgon ska jag köpa tre liter vin och sen ska jag dricka det.
Hejdå.

01:29

I am a man who will fight for your honor!
I’ll be the hero you’re dreaming of!
We’ll live forever
knowing together that we
did it all for the glory of love!

Det känns verkligen som att utropstecken är motiverade där.

14:08

Pretentiös och självgod måste vara en av de värsta kombinationerna.
Jag tycker bara att människor som dissar sig själva är sympatiska.

[2004-02-11 02:41:27.0]

02:24

Jag äter provsmakningsex av nya spännande Mentos Pink Grapefruit och de är äckliga, jag äter dem för att jag är uttråkad. Varning. Ät dem inte. Grapefrukt är en så onödig frukt. Jag fattar inte varför den finns eller vem som äter den. Grapefrukt är frukternas motsvarighet till plagget byxkjol.

Jag tror att en person jag jobbade på samma tidning som en gång skriver i en riktig tidning nu, och hon skriver inte bra och inte i en bra tidning, men den är iallafall riktig och hon får, förutsätter jag, betalt för det. Och hon har uppenbarligen ingen koll och jag skulle gjort det bättre, men jag gör det ju inte så jag har egentligen inget att gnälla över, men det gör jag ändå som ni märker, det är ju min dagbok. Dammit.

Jag är ledig imorgon och har inget att göra. Det kommer sluta med att jag sover, tvättar och ser på tv.
Och jag har ingen dagens låt idag heller, men jag är spytrött på Universal Poplab feat. Nina Natri. Och på de där Franz Ferdinand med sin arty video med konsthistoriska blinkningar. Vad är dealen med collage egentligen, jag fattar inte, det var inte kul ens under dadaismen. Kom igen!

Ingres: Mademoiselle Riviere

Jag behöver se lite klassiskt måleri. Första gången jag besökte Nationalmuseum blev jag så exalterad över att det faktiskt hängde riktiga målningar där att jag ville röra lite vid Rembrandts Batavernas trohetsed till Claudius Civilius, och en vakt kom springande och undrade vad jag höll på med. Åh min vilda ungdom.

02:54

Aaaargh, vad ska jag skriva om egentligen?, det finns alldeles för mycket i den där satans romanen. ”Kvinnosjukdomar”, bleksot vs. anorexia, allt blir bra om man får lite kuk, mascohism, sadism, sexualskräck, livsleda, romanläsandets fördärv, Emma Bovary vs. Berta Funcke, kvinnan och moderniteten, den kvinnliga dandyn eller vill vi inte alla ligga med stiliga danska författare. Nina Björk, kom och hjälp mig. Allt som är fast förflyktigas. Särskilt min hjärna.

[2004-02-10 03:39:01.0]

03:32

Okej, vad är dealen med att kopiera inlägg ur min dagbok och pasta in det i sin egen?
Get a life liksom, i dubbel bemärkelse.

Nu ska jag sova för imorgon ska jag vakna och göra grejer. Gå till Hisingens bibliotek där jag aldrig varit. Köpa en väska eftersom min skitväska har gått sönder på alla tänkbara sätt.
Och investera i ett månadskort och det suger eftersom det kostar jättemycket.

Jag har inget mer att rapportera. Jag tror inte det blev nån dagens låt idag. Men en promo av Scissor Sisters album och nya Pehoenix-singeln ligger här olyssnade och väntar.
Något är mycket fel när fransk rockmusik tas på allvar.
Hejdå.

kvinnohysteri [2004-02-09 02:39:07.0]

02:34

Jag hade tråkigt, jag kopierade valda delar av den här från Toxinaut.

född: Norrköping, 1978
stjärntecken: lejon
hårfärg: nästan-svart med brun utväxt
ögonfärg: gråblå
längd: 176 cm
kroppsform: yppig, med ett trevligt ord
senaste inköp: potatis, juice, gurka
kall favoritdricka: cola
varm favoritdricka: nån kaffevariant
alkoholhaltig favoritdricka: Rödvin, om det inte är frågan om att bli så full som möjligt.
själsfrände: vet inte. B och jag är nog mest lika.
säger ofta: meh…!, fuck, alltså…, liksom
hånglade du med senast: T
saknar du någon nu? Jag saknar ganska ofta S i mitt liv, även om jag aldrig är nöjd när hon faktiskt är där heller.
hur ofta loggar du in på skunk? Två till fem gånger om dagen antagligen.
gillar du dokumentärer? oftast inte.
vilka språk kan du prata? svenska, engelska. franska när jag är full.
när fikade du senast? hemma, alldeles nyss. på stan, två veckor sedan.
nån jag stör mig på: don’t get me started
sämsta ämnet: idrott
bästa ämnet: svenska
jag får ont i magen: oro, menstruation, snabbmat
senast sedda filmen: Den lesbiska filmen på SVT igår.
tivoli eller djurpark: Jag är uppvuxen med för mycket djurpark, men jag kan inte påstå att jag är så himla pepp på tivolin heller.
första jobbet: Babysitter i Paris.
så vad händer ikväll? kvällen är redan slut, jag ska sova snart
hemma eller borta? hemma
bio eller video? Bio är lite otäckt, jag blir mer och mer skeptisk inför tanken på att sitta väldigt nära främmande människor i en mörklagd lokal.
hungrig eller törstig? nu? nej.
hip hop eller soul? soul
punk eller hårdrock? punk
asien eller amerika? Jag har ingen åsikt. Jag lockas inte nämnvärt av någotdera.
trean, femman z-tv eller public service? femman
vatten eller juice? juice
rik eller fattig? Rik vore trevligt som omväxling.
fotboll eller hockey? Jag kan inte se hur det ena skulle kunna vara att föredra framför det andra.
coolio eller puff d? eh, ingen åsikt.
rött eller vitt vin? rött
hund eller katt? katt
rösta eller inte rösta? rösta
plugga eller jobba? Plugga, jag är värdelös på att jobba.
naken eller påklädd? påklädd
kuk eller fitta? Jag blir mer och mer oförstående inför eventuella fördelar med kuk, så jag måste välja fitta.
ulf lundell eller stefan sundström? eller Lars Winnerbäck?
bob dylan, bob hund eller bob marley? Alla tre är trista.
iggy pop eller david bowie? Bowie.
sällskapsspel eller tv spel? tv-spel
ricky martin eller robyn? Ricky Martin, lätt.
tio miljoner cash eller döda valfri utan åtal? Jag vill inte döda nån särskilt aktivt, så det blir pengarna
fisk eller fågel? fisk!
vänsterpartiet eller kpml(r)? vänsterpartiet då.
arg eller ledsen? Oftare ledsen, tyvärr.
oasis eller blur? Blur
sy eller snickra? limma
plugga eller ta en öl? Ta en öl såklart.
veckorevyn eller darling? Darling
cigg eller snus? Cigg, men jag röker ju aldrig.
strippa eller städerska? städerska
danmark eller norge? Danmark, även om norska är det hetaste språket.
teater eller film? film
varg eller björn? björn
eminem eller public enemy? Eminem
nyår eller midsommar? De är lika illa.
öl eller sprit? sprit
saft eller läsk? läsk
du eller jag? Allt är bara jag jag jag.
robinson eller farmen? Robinson
monarki eller republik? republik
fysik eller historia? historia
johnny cash eller janis joplin? Johnny Cash
idrott eller teater? teater
homo eller hetero? Det måste man inte välja.
james bond eller indiana jones? Indiana Jones
dator eller teve? dator
alltid totalkasst sex eller oskuld hela livet? oskuld hela livet
knulla fem minuter med utlottad torsk för tie tusen eller skura sergels torg för samma summa? Skura Sergels torg för tiotusen skulle jag kunna tänka mig att göra även om det andra alternativet inte var så äckligt.
Och såvida torsken i fråga inte var en vinst av något slag; skulle det inte stå ”utblottad”?
Och i såna fall; var fick han tio tusen ifrån?

fucked up lovers lane [2004-02-08 16:59:01.0]

16:56

Idag är New Baby Boom med Universal Poplab feat. Nina Natri dagens låt. Igår var China Crisis med Hefner dagens låt.
Jag väntar spänt på morgondagen.

17:05

Plan för resten av dagen:
1. Läsa ut Berta Funcke samt fundera över vad jag ska göra med den egentligen.
2. Eventuellt bläddra lite i Sireners sång för vidare inspiration.
3. Diska lite eller mycket, gå och handla nåt, tillreda mat, gärna inspirerad och god sådan.
4. Ha ångest över hur lite jag fick gjort den här helgen, och var det verkligen värt att inte jobba? Nä, klart det inte var. Jag är så dum i huvudet.

19:52

Damn, jag tittade ut genom fönstret på eftermiddagen och då var det sol och av detta drog jag slutsatsen att det vårades och gav mig nyss ut för att köpa mat i mina trasiga Converse och för tunn tröja, och så var det värsta snöstormen. Och Konsum var fullt av videokvällspar som köpte smågodis och hade stickade mössor med små bollar i snören. Jag kände mig freaky.

Jag är så avundsjuk på alla tjejer med smala ben som kan ha urtvättat svarta jättesmala pundarjeans och se snygga och arty ut, jag vill också.

[2004-02-07 17:04:16.0]

17:00

Jag tycker att det är odemokratiskt med språk. Jag tycker det är irriterande att engelskspråkig litteratur är en världsangelägenhet och svensk litteratur är angelängen för de få intresserade i ett land med nio miljoner. Ibland känner jag väldigt starkt för det här. Exempelvis när jag tänker på Zadie Smith. Jag tänker ”Tänk om Zadie Smith skrivit på ett litet europeiskt språk!”. Sedan skrattar jag elakt. Moahahaha.

17:53

Nice stuff.

Ovanstående plagg bör dock ej kombineras. Kjolen skulle jag antagligen aldrig ha på mig, men jag gillar mönstret.

Jag vill ha ett par guldskor i ballerinamodell också, fast jag hittade ingen bild.

I won’t fall asleep without you [2004-02-06 01:30:27.0]

01:27

Bästa notisen i dagens Metro:

John Lydon har orsakat tittarstorm hemma i Storbritannien genom att svära i dokusåpan ”I’m a celebrity… Get me out of here!”. Lydon blev kändis redan 1976 när han som Sex Pistols sångare Johnny Rotten svor i tv. Här syns han tillsammans med skandalmodellen Jordan och en koala.

01:41

Jag intervjuade förresten en man idag som svarade ”Instämmer inte alls” när jag bad honom ta ställning till påståendet ”Det är bra att EU fattar beslut om att stoppa sexhandeln i Europa”.

[2004-02-05 23:53:32.0]

23:48

Jag var ute och drack öl igår. Det var jättebra. Jag har ett socialt liv, märker ni? Jag var helt seg i huvudet när jag skulle vakna optimistiskt tidigt idag. T tjurade för att jag ställt klockan för tidigt och sabbade hans sömn. Jag tjurade i soffan. Sen somnade jag om och så ringde de från mitt jobb och undrade om jag ville börja tidigt, och så bestämde jag mig för det och gjorde mig i ordning på sådär en kvart och kände mig yr och sunkig. Fast det gick bra att jobba och jag var duktig och sen tog alla nummer slut och jag fick sluta tidigare. Nu är jag jättemätt efter att ha ätit ostkaka. Ja. Imorgon blir det ut och äta med T, det blir bra. Och sen får jag för helvete skärpa mig och komma på ett uppsatsämne.

23:53

Eh ja, jag drack ju alltså inte öl. Fast jag gjorde ett tappert försök. Jag drack mer öl än jag gjort på flera år.

crash into my arms [2004-02-04 01:33:15.0]

01:21

Haha! Jag gjorde ett IQ-test på nätet som verkade iallafall hyfast seriöst och trots att jag kryssade slumpmässigt på åtminstone två av frågorna (av typen ”En bil startar från punkt A med hastigheten X km/h samtidigt som en annan bil startar från B med Y km/h, när möts de?”, sånt ger mig huvudvärk) blev mitt resultat 124, yeah. Jag trodde jag skulle få typ…96 eller nåt. Jag är rädd för IQ-tester. Det bästa är frågor av typen ”Alla A är B, alla B är C, innebär det att alla A är C?”. Såna knäcker jag.

Jag har sett Picnic at Hanging Rock på tv och den var läskig men utmärkt. Och jag såg en massa prerafaelit-influenser, precis som i Sirens. Det är nåt med Australien och prerafaeliter alltså. Och så påminde den mig om Virgin Suicides. Ja. Bra.

Har Gallupundersökt hela dagen, bland annat en vresig äldre man som tillslut nästan skrek när jag ställde frågor om EU eftersom han hatade EU så mycket. Ibland är folk helt dumma i huvudet. Om de kunde lugna sig lite skulle de kanske inse att det här är ett bra tillfälle att på ett konstruktivt sätt uttrycka sitt hat, och faktiskt föra fram det till nån som i bästa fall bryr sig lite, istället för att bara skrika ”Nämn inte EU mer, jag har ju sagt att det bara är skit!”.
Jag skulle tycka att det var jättekul om nån ringde hit och Gallupade lite.

Jag har köpt örhängen idag. Jag köpte örhängen på H&M och tjejen i kassan tittade på örhängena jag hade på mig och sa ”Åh vilka fina örhängen du har, var har du köpt dem?” och jag sa ”Eh, här”.

Jag har huvudvärk.
Jag ska se på Spung nu.

02:59

Danska Mensa säger att min IQ är 128.
Allt över 121 är högt. Tjoho! Synd att jag inte kan göra en karriär av det här.

03:04

John William Waterhouse:
Hylas och nymferna

15:10

Jag har fått Morrissey live i Malmö med posten. Fatta vad roligt med post! Fatta vad folk är snälla mot mig.
Och all snö har smält och det verkar varmt ute och även om jag sovit bort hela dagen känns den ändå bra, och ikväll ska jag ut och ta en öl och verkligen göra ett försök att dricka öl, jag ska bli en öltjej i år.

I was busy crawling down the stairs [2004-02-03 02:09:32.623]

02:03

Vaddå Weeping Willows nya singel låter som Last night I dreamt that somebody loved me?, mest av allt låter den ju som East17s Stay another day, det var ju det jag sa!, nu är East17-revivalen här! Och den har kommit för att stanna!

Makes perfect sense to me.

have you ever tried it that way..? [2004-02-02 01:00:45.0]

00:51

Min hemsida är helt jävla mongo. Aaaargh. Allt funkade fint i min dator, men det där satans ftp:andet var inte min grej. Fast jag BORDE gjort rätt nu, och det funkar inte ändå, mer än i två femminutersintervaller. Kom igen! Funka!

Imorgon blir det gå upp tidigt och äta frukost och åka till Emmaus och uträtta ärenden innan jag ska jobba. Jag skulle tillexempel behöva köpa en sladd.

Jag lyssnar på Suede nu. Det var evigheter sen. Tidiga Suede är jättebra, och det tycker jag inte bara av nostalgiska skäl.

12:19

Äsch, nu ska jag börja tidigare, så inget Emmaus idag heller.
Men!

http://ju5t1ne.web1000.com/

Med lite tur funkar den!

22:27

Okej, min hemsida är våldsamt trögladdad. Jag får nog leva med det. Jag kan ta det för att slippa reklam för obskyra hiphopartister på en tredjedel av sidan.
Tyvärr står det inget av värde på den nu. Jag ser den mer som…eh, ett skal som går att fylla. Som en estetisk upplevelse ännu utan annat innehåll än det rent estetiska. Bla bla bla.

Jag brukar inte uppröras över fenomen av liknande karaktär som följande, men nu fattar jag verkligen inte grejen: Vecko-Revyn har tapetserat halva stan med tre rumpor med världens fulaste string. Detta för att säga ”Alla kan ha stringtrosan som medföljer nya numret!”. Jag fattar inte. Verkligen inte. Jag trodde det var ett skämt först, eftersom trosan var så ful, men det är det tydligen inte. De tre rumporna ser i princip likadana ut. Jag fattar inte vad de gör för statement med det. Klart att man kan ha deras string om man har en sån rumpa. Om man nu skulle ha den dåliga smaken att vilja det. Hjälp, jag fattar verkligen inte.
Och vidare: I nya numret har de nån slags naturligt-kroppstema, där ”vanliga” (kända) svenskor visar upp oretuscherade kroppar. Precis som de är. Med fel och brister. Och de som gör det är exempelvis elitidrottstjejer, Jessica Olérs (fd. fröken Sverige, som T dessutom påstår har silikonbröst) och DeeDee Lopez (”sångerska”). Alla utom en har kroppar som inte avviker det minsta från normen. Den enda som sticker ut, och den enda som är det minsta attraktiv, är en deltagare från det bisarra programmet ”Tjockholmen”. Som alltså medverkar i ett program där hon ska gå ner i vikt. Jag fattar inte. Jag fattar ingenting av det här. Vem ska få bättre kroppsuppfattning av det reportaget? Vad är vitsen? Kunde de inte tagit med någon som avviker från normen och är nöjd med det? Det här är bara så sorgligt, jag blir helt illamående över tanken på att stackars högstadietjejer läser det och tar intryck, jag skulle nog faktiskt vilja slå ner personen som castade tjejerna till det reportaget.

”Den nakna sanningen.”

22:46

Och! Jag läste en intervju med…eh, vad hon nu heter, hon som är den snygga mörkhåriga tjejen i ”Love Actually”, och hon sa ”Ja, jag fick ju gå upp en del i vikt för att få rollen, men det var roligt att kunna äta vad jag ville.”
Jag avskyr att ”att äta vad man vill” alltid betecknar nåt slags undantagstillstånd. Hallå, jag äter alltid vad jag vill. Fatta vad smal jag skulle kunna vara om jag inte gjorde det. Jag måste ju vara helt sjuk i huvudet.
Och det kan tilläggas att tjejen i fråga var sådär hundra gånger hottare i ”Love Actually” än som benig Atomic Kitten-lookalike, som hon tydligen är till vardags.

[2004-02-01 14:38:17.0]

14:35

Vilken värdelös helg. Jag kommer aldrig iväg nånstans, jag har bara ont i magen och är seg av värktabletter, jävla mensvärk. Jag börjar äntligen känna mig i form nu, men nu är helgen slut och alla affärer stängda. Och jag skulle ju köpa hårvårdsprodukter och färg, det är kris, jag kommer inte se klok ut i håret imorgon. Uäck.

15:59

Om någon vet var man kan lägga upp sin hemsida enkelt, gratis och reklamfritt tar jag MED STOR TACKSAMHET emot tips.

party monster [2004-01-31 00:38:35.0]

00:37

Jag funderar på min hemsida. Allt blir fult.

01:00

Dagens film är The dangerous life of altar boys.

Dagens önskan är att min scanner kommer fungera någon gång, att det blir plusgrader och att jag kommer hitta något fint att ha på mig. Och att alla mår bra och är glada.

Jag har tillbringat för mycket tid med mig idag, det är tröttsamt.

01:03

Jag är trött på rutor egentligen.
Fast de var ju fina.

01:28

Det är visst redan plusgrader. Fatta vad bra.

och då menar jag kräm som man äter [2004-01-30 18:25:51.77]

18:15

Jag sov i evigheter idag och drömde helt sjuka saker. Sedan ringde jag mina föräldrar och gjorde dem stolta över mitt VG och succén med skivspelandet. Det är inte klokt vad duktig jag är. Oj oj. Nu måste jag bara skaffa en utbildning och en fast anställning också.
Mina föräldrar vet inte hur betygssystemet funkar på universitetet. Jag förklarade lite, men jag vet inte om de lyssnade så aktivt.
Det stod en annons i en studenttidning jag fick hem i veckan om att de sökte personer som inte kom från en akademisk bakgrund som kunde åka ut i skolor och få folk att börja plugga fast inte deras föräldrar gjort det. ”Kanske hade du ingen i din närmaste familj som läst vid universitet?”. Närmaste familj liksom, kom igen, hela släkt inklusive kusiner och sysslingar och jag vet inte allt snarare. Min släkt är arbetarsläkt från en arbetarstad. Min släkt bygger hus. Word.

Jag har kollat på gamla texter. Jag skriver så jävla dåligt. Ni anar inte. Jag skriver helt pinsamt. Satsradning satsradning satsradning. Kunde ingen upplyst mig om detta vid unga år? Jag verkar helt utvecklingsstörd. Mina karaktärer verkar jätteutvecklingsstörda. Och det var inte meningen.

and I feel like staying at home [2004-01-29 12:11:02.0]

12:01

Så trillade mitt sista VG slutligen in, och markerar slutet på en triumfylld era vars like jag aldrig upplevt. Jag fick VG i textanalys och textproduktion också, och min stilbeskrivning var full av understrykningar med utropstecken i marginalen. Det är alltså en bra grej. Min lärare skrev att jag hade fattat grejen. Jag har fattat grejen! Fatta vad dumt att ha fattat grejen när man inte ämnar fortsätta med grejen. Det borde man verkligen. Jag har fallenhet för den här grejen.

Jag måste söka sommarjobb. Ju. Det är nu man gör det. Jag måste sätta fart.

22:07

Men KOM IGEN, måste ALLA gå och bli utgivna, jag kan inte ta mer av det här nu, och gissa gissa gissa vem som kommer komma in på Litterär Gestaltning i höst, GISSA, och gissa vem som kommer bli bittrare än någonsin men kramas och le och säga GRATTIS och SHIT VAD KUL!
Jag har inte FÖRLAGSKONTAKTER eller är PUBLICERAD i diverse LITTERÄRA TIDSKRIFTER och jag är inte i MAGNETFÄLTET AV EN LITTERÄR DEBUT, jag vågar aldrig skicka in nåt för jag tror att allt är dåligt och sen läser jag sånt som blir publicerat och tänker att jag är fan så mycket bättre än sådär, tyvärr är det fel i min hjärna så jag kommer aldrig bli publicerad nånstans, hejdå.

everybody goes dancing [2004-01-28 15:10:50.0]

14:45

Jag är ledig idag. Jag tvättar. Nu dricker jag pulvercappuccino och catchar upp med dagboksläsandet. Ikväll ska jag ut och äta med T, om han vaknar nån gång, och äntligen hämta hem min stereo om inte Coop Forum skrotat den.
Jag har jobbat och varken gjort eller tänkt något intressant. Jag har mest känt hat och förakt. Jag har ätit färdigmat och druckit äckligt kaffe. Om det var mörkare ute skulle jag antagligen falla död ner, men idag är det sol och jävla januari är nästan slut och jag inbillar mig (även om jag vet att februari statistiskt sett är precis lika kall) att det smälter lite ute.

16:12

Alla killar på mitt jobb läser ”Tärningsspelaren”.

17:57

T evighetsduschar. Jag vill banka på dörren och skrika att om han inte snabbar sig så vi hinner äta mat innan vi hämtar stereon kommer jag strypa honom lite, men det gör jag inte.

Igår på vagnen på väg till jobbet kom det på en tjej som gick på svenskan med mig. Hon satte sig på sätet framför mig och hälsade.

Hon: Ska du också redovisa nu?
Jag: Eh, nä, jag läser inte B-kursen…jag ska iväg och jobba nu.
(Att hon missat att jag inte längre går i hennes klass är inget jag kan hålla emot henne, hon är den tjej som kom fram och sa ”Äntligen ett bekant ansikte!” till mig när hon inte visste var vi skulle vara en gång, och jag hade inte fattat att hon gick i min klass fast hon nog gjort det i två månader då.)
Hon: Jaha, var jobbar du?
Jag: Jag gör marknadsundersökningar…
Hon: (tyst, som om hon vill ha en fortsättning)
Jag: …det är inte ett bra jobb.
Hon: Det kanske är bra betalt?
Jag: Nä, inte det heller faktiskt.
Tystnad.
Jag: Jaha, vad ska du redovisa om?
Hon: Om olika frastyper…jag har gjort en uppgift och så ska jag redovisa hur jag har löst den.
Jag: Aha…vad har ni för lärare?
Hon: Benjamin.
Jag: Åh…han är sympatisk.
Hon: Ja, verkligen.
Tystnad igen, jättelång, typ hela Avenyn och halva Södra Vägen.
Hon: (plötsligt) Kolla, det åker en massa polisbilar där borta.
Jag: Ja…undrar om det har hänt nåt.
Hon: Mmm.
Tystnad fram till Korsvägen. Hon reser sig i god tid för att gå av.
Hon: Ja…hejdå!
Jag. Eh, jag ska också gå av…
(reser mig också. Vi står och väntar på att vagnen ska stanna nån gång. Jag stirrar på en reklamskylt, hon tittar ut genom fönstret.)
Jag: Lycka till med redovisningen nu då.
Hon: Mm, tack…hejdå!
(Hon kastar sig av vagnen och försvinner snabbt trots att vi skulle fortsätta åt samma håll.)

Det var det mest obekväma samtal jag haft på evigheter.

[2004-01-26 00:16:30.0]

00:14

Den blonda Playboymodellen i Big Brother har med sig ”Skugglegender” av Per Hagman som bok.

[2004-01-25 23:02:29.63]

22:56

Jag gick i evigheter i snöstorm för att komma till jobbet eftersom jag var ute i alldeles för god tid. Det var uppfriskande. Jag stannade på vägen och köpte en mockaborste (15 kronor, bästa investeringen på länge) samt lånade två böcker på biblioteket, varav en var W&Ws debutantologi från förra året där hon som gick i min klass är med. Hon skriver rätt bra.

Sedan jobbade jag hur duktigt som helst. Jag var så jävla trevlig och alla jag pratade med var glada och snälla och sedan åkte jag hem med T och vi lyxhandlade på Hemköp, färdigmat och oliver och det goda teet B hade. Nu har jag sett på Big Brother. Jag laddar hem låtar med Client, som är det mest sympatiska jag hört på länge. Inte en superbra dag, men en jätteokej dag för att vara söndag, och det gör mig jätteglad. Det känns som att jag är kapabel att klara av det här livet. Fatta vad bra.

[2004-01-24 05:49:25.0]

05:43

Åh, vi var så bra, ni fattar inte. Det var sjukt mycket folk och de ville aldrig sluta dansa, de dansade på borden och applåderade och visslade åt vår fantastiska musik, det var så bra. Och det var verkligen alla slags människor; från tjejer som önskade Herreys och Grease-låtar till värsta musiknördarna. Fast alla verkade jätteglada med musiken vi spelade och alla jag pratade med sa VAD BRA MUSIK NI SPELAR! och en tjej från HDK vill att vi ska spela där. Tjoho. Tjoho!

Jag är lite döv. Nu ska jag sova. Godnatt!

06:04

Helmut Newton har dött. Han hedras härmed med en bild. Helmut Newton var bra.

17:16

Öh, jag behöver pengar. Alla får liksom lön och studielån nu, men jag får leva vidare en månad till på studielånet från december, innan jag i slutet på februari kan inkassera den minimala summa jag intjänat på mitt jobb. Det är illa.

[2004-01-23 14:30:19.517]

14:28

Hjälp, jag är nervös nu.

to watch you eat in the middle of the night [2004-01-22 00:17:59.0]

00:09

Jag fixade att jobba. Men då hade jag en massa instruktion och fick alternera lite mellan två jobb, om det blir en och samma grej i 6,5 timmar imorgon dör jag. Öh. Jag borde verkligen få jobba på café eller nåt, jag är så service-minded så det finns inte, fatta.

Imorgon måste jag vakna tidigt och göra saker så min existens inte blir helt och hållet förlagd till efter 22.00 på kvällarna, då jag ändå inte gör något annat än ser på inspelade Beverly Hills och äter upp min julost.

Nä, jag tror inte det hänt nånting idag. Jag duschade ganska länge. Jag tog på mig en för liten randig tröja. Jag gick till vagnen. Det var is överallt. Jag kom i tid till jobbet. Jag jobbade. Jag åkte hem. T och jag köpte kakor på Pressbyrån. T och jag såg på Beverly Hills och jag åt ostsmörgås och kaka.
Det roligaste som har hänt idag har nog varit att äta.

12:05

Eh, jag gick inte upp tidigt, men å andra sidan kvalitetssov jag verkligen, jag drömde att jag skulle resa till ett varmt ställe med min familj och att B och jag sprang runt i ett köpcentrum och provade kinaskor. Alla affärer hade kinaskor.

22:32

När jag var mindre avskydde jag att ha bad i skolan. Eftersom jag är uppvuxen i ett mindre samhälle som på något mystiskt sätt lyckades ha ett eget badhus var det ingen ände på badandet på lågstadiet. Vi hade nog bad en gång i veckan. På vintern var det livsviktigt att man torkade håret ordentligt innan man gick ut, för även om man hade haft sin sanslöst fula badmössa (insmord med potatismjöl på insidan för att inte klibba ihop) på sig hela tiden var man alltid lite blöt vid öronen. Jag var bland de sämsta i klassen på att simma och avskydde hela grejen med badhus (innan lågstadiet hade jag aldrig satt min fot i ett eftersom mina föräldrar också ogillade dem), och jag brukade be till Gud att slippa badet på något sätt. En gång när vi kom till badhuset var det nåt fel på ventilerna, eller vad det heter, i poolen, så den var helt vattentom, och vår badfröken läste sagor för oss hela badtimmen istället. Det måste vara ett av de bästa minnena från lågstadiet.
Jag kom att tänka på det här eftersom det känns likadant på mitt jobb. Jag sitter och hoppas på datastrul och få gå hem tidigare på samma sätt som jag hoppades att bassängen skulle vara trasig.

Till alla som tycker att det är konstigt att ni alltid blir slumpmässigt utvalda till marknadsundersökningar, och gärna fnyser lite sarkastiskt när intervjuaren säger att det är därför de ringer just dig, eller säger med ironisk röst ”Ja, jag blir visst alltid slumpmässigt utvald…”:
Det är klart som fan att ni är slumpmässigt utvalda. Vad tror ni egentligen? Att det sitter folk på marknadsundersökningsföretagen och tänker ”Åh, Sven Persson i Södertälje, honom ska vi jävlas lite med!”, eller att ni är så speciella att alla företag bara måste prata med just er? Det finns en miljon såna företag som ringer tusentals samtal varje dag, det är klart att ni kommer bli uppringda mer än en gång. Do the math. Det är bara att säga nej tack. Det var inte jag som bestämde att jag skulle ringa till dig. Jag vill inte ringa nån över huvud taget. Fuck off.

misären [2004-01-21 11:16:29.0]

11:15

Jag är så trött nu. Jag kommer inte fixa det här. Jag önskar mig intensivt en annan tillvaro.

to the beat of electronic drums [2004-01-20 12:55:31.0]

12:46

Jag är i Bs lägenhet nu. Snart ska jag packa ihop mig och gå ut i minusgraderna och åka hem till Göteborg. Det är roligt i Bs lägenhet. I lördags var det fest i Bs lägenhet och det blir avslaget att försöka berätta det i efterhand såhär, men alla var jättesnälla och jag var glad och social. Och sen var det Guskelov och jag var glad och social där också och pratade och dansade med folk och alla var jättesnälla där också. Och sen var klockan tre och de stängde och jag kände ett stort behov av att dissa musiken som Gustav Gelin spelat, så det gjorde jag och han som ordnar med musiken på Guskelov verkade så road av det att han gav mig sitt nummer och sa att jag skulle ringa så kunde jag få spela skivor istället. Jag har världens bästa självförtroende när jag är full. Och sedan gick B och jag hem till nån kille som bjöd oss på oliver och varma mackor och som antagligen var den snällaste killen i världen. Alla var så snälla. Det var jätteroligt.

Imorgon ska jag jobba och det är total ångest. Jag får peppa mig med hur roligt det kommer bli på fredag. Jag får intala mig att jag har ett värdigt liv.
Det ska bli upp (eller ner) till fjorton minusgrader imorgon och då borde man få slippa göra allting och bara ligga under en filt.

19:27

Öh, nu är vi äntligen hemma i Göteborg, jag och min julost, och det måste varit den längsta bussresan i världen, komplett med På Gränsen Till Avsvimmat Berusad Man som slängde sin jacka i huvudet på mig. Och så var det en så sympatisk ung man som satt och försökte lugna ner den berusade, och liksom mimade till mig att jag borde sätta mig längre fram i bussen, eh, det här går inte att förklara riktigt, men det finns verkligen en typ av sympatiska unga män som alltid är den som säger ”Det är okej, jag kan börja” när man tillexempel sitter runt ett bord och ska prata om texter och ingen vill börja, och som alltid tar på sig att göra sånt som ingen annan vill.
Hmm.

Jag ska äta mat nu, jag är zoo-mätt, det är inte särskilt behagligt. Zoo-mättnaden är ihålig.

21:09

Jag är så dålig på att ge folk råd och vara konkret och konstruktiv när det händer jobbiga grejer i folks liv, jag hänfaller alldeles för lätt åt medlidande, en massa ”åh, stackars!”, jag är nog dåligt tränad.

Jag tycker väldigt mycket om H idag.

21:11

Ehrmm, jag tycker väldigt mycket om T också såklart.

22:48

Jag var väldigt exalterad när jag skrev det förra dagboksinlägget, alltså det som är sen i lördags, jag är ledsen om jag lovade mer än jag kunde hålla. Det var inte en kväll som krävde riktigt så många utropstecken kanske, men när det skrevs kändes allt väldigt märkligt och jag kände mig enormt lyckad, socialt sett.
I got carried away.

oliv [2004-01-18 06:25:18.777]

06:24

Haha! Vilken kväll! Fatta! Jag ska berätta imorgon. Nu ska jag sova.

istället för [2004-01-15 11:23:19.0]

11:12

Jag fattar inte varför jag alltid blir så sjukt mycket tröttare av att sova åtta timmar än av att sova fyra.
När jag ska till skolan sover jag bara i undantagsfall mer än fyra timmar, men då lyckas jag ändå, med lite kaffe, vara hyfsat pigg och kapabel att använda min hjärna.
Igår somnade jag tidigt (well, två kanske) och sov gott till i morse tio då jag gick upp för att tvätta och skriva stilanalys och vara duktig, men nu är jag så trött, det kommer inte gå, jag kommer få ta täta sovpauser.

Mina naglar är nagellacksfria för första gången på…tja, åtta månader kanske. Det känns ovant att se dem. De ser oerhört naturliga ut på ett sätt som är lätt störande. Nyfött nästan. Det ser inte ut som mina händer. Jag kan inte sluta titta på dem.
Jag har sämst naglar i världen.
Det är över huvud taget rätt dålig kvalité på mig. Jag kan inte rekommendera mig.

Nu sitter jag och skriver en massa skit för att slippa ta tag i min uppgift, men lämnar jag inte in min uppgift imorgon kan jag inte åka till Nkpg och fira Bs tjugoårsdag och då blir allt tråkigt och miserabelt.
Jag drar mig för att sätta igång eftersom jag vet att jag inte kommer fatta. Jag kollade in mina anteckningar igår. Det stod saker om syntax och paratax, temporala bisatser, imperativa huvudsatser, ofullständiga elliptiska satser, inskjutna, förkortade och aktiva satser. Sånt ska jag tydligen spåra upp. Jag kommer nog vara väldigt sparsam med mina iakttagelser om utmärkande drag i syntaxen och sen be till gud att det verkligen inte finns några.
Den här textkursen handlar bara om bisatser och jag trodde att jag hade vg:t i textproduktion som i en liten ask, men nu visar det sig att jag enligt mina studieresultat hittills är bättre på norska. Det är nåt fel på det här.

11:24

Dessutom! Dessutom har den här satans textkursen gjort mig uppmärksam på fenomenet satsradning som jag inte var bekant med förut, och som jag nu inte kan sluta tänka på. Jag satsradar tydligen mer än man bör när jag skriver. I min fria text hade min lärare skrivit Satsradning! i kanten, och låtit mig förstå att OMDÖME är nyckelordet.
Satsradning innebär två huvudsatser på varandra med kommatecken istället för samordnande konjunktion emellan, och bör användas sparsamt. Det är ett vanligt drag inom ung prosa. Folk som vet saker om grammatik verkar tycka att satsradning är ett lättköpt effektsökeri.

Igår lånade jag Cecilia Hanssons Revbensdagar, morgnar på biblioteket. Tyvärr störs min läsupplevelse. Cecilia Hansson skriver

En telefonkiosk, jag vrider nummerskivan åtta varv. All trafik är stilla, inga bilar hörs passera. Tonerna når fram, du lyfter luren. Det öppnar sig, jag faller.

och allt jag tänker är Satsradning! Satsradning! Satsradning!

13:26

Det luktar så gott ute idag.

För sex år sedan var jag i Paris nu. Antagligen gjorde jag något totalt meningslöst och var allmänt miserabel, men jag var iallfall i Paris. Jag har inte varit i Paris sen dess. Jag måste verkligen åka till Paris.

Jag drömde om S i natt. Hon bodde på en bondgård. Allt som har med S att göra har slutat förvåna mig.

16:37

Jag lyssnar på musik från 1990. Introt till Kayos ”Another mother” låter precis som ”All that she wants” med Ace of Base.
”Another mother” har en märklig text. Som tolvåring, när jag fick singeln i födelsedagspresent, var jag övertygad om att jag missat något i texten på grund av bristande engelskakunskaper. Det där I was living with a lover, but she’s not another mother var obegripligt. Jag antar att den faktiskt handlar om en lesbisk relation eftersom jag fortfarande inte funnit något i texten som pekar på något annat. T säger att det är Alexander Bard som skrivit låten, så det kanske gör sense iallafall.
Ni vet säkert inte ens vilken låt jag pratar om, jag misstänker att alla inte har samma förhållande till Kayos ”Another mother” som jag.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under dagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s