backup 18

and you get what you deserve [2005-01-19 02:32:50.967]

02:22

T är tillbaka från Manchester. Allt var så hemskt när han var borta. Rätt mycket är fortfarande hemskt iofs. Men det är fint att han är hemma igen. Och så hade han köpt presenter.

dyrt vackert smink jag inte riktigt vet hur jag ska använda
men som luktar sjukt gott av ros

billigt underbart läppmojs som luktar hallon

den sista Elastica-singeln jag saknade

och till sig själv, bästa låten på vinyl
som det känns som en ära att få dela lägenhet med:

Nice stuff.

14:43

I just can’t help believing, though believing sees me cursed!

Jag citerar töntig indie i min töntiga dagbok. Jag är en sån tönt.

[2005-01-18 02:43:52.69]

02:41

Jag är vaken skitsent och försöker skriva och äter långsamma kolhydrater. Jag tycker att bröd med frön i är gott ungefär en gång i månaden så det gäller att passa på. Jag skulle vilja ha en ny hjärna. Och lite nya ord. Inga krångliga ord, nya bara. Fräscha. Donera gärna ett ord till mig, det är bara att trycka på ”skicka ett mess” och skriva det i rutan som framträder. Tack på förhand.

you are the generation that bought more shoes, etc [2005-01-17 15:23:10.187]

14:57

T är på väg till Manchester för att träffa New Order. Jag har separationsångest. T och jag har aldrig befunnit oss i olika länder förut.

Jag har bestämt mig för att sluta på mitt jobb. Jag har varit ledig i över en vecka nu och det är en så tydlig skillnad på hur jag mår, det är så sjukt skönt att slippa tänka på det, slippa den där promenaden, det blåser alltid, det illa upplysta lunchrummet, luften, ångesten ångesten ångesten, ja, det går inte längre. Jag får väl se till att skriva en jävla massa. Om jag skriver en jävla massa kan jag nog komma upp i ungefär samma månadsinkomst som jag haft hela hösten, eller, nästan, jag vet inte, jag måste ju skaffa ett nytt jobb förr eller senare. Gärna senare. Jag är inbokad tre dagar den här veckan, och sen får det vara nog, jag fixar det inte längre. Jag är för bra för det här. Jag förtjänar bättre. Faktiskt.
Jag ska skriva idag. Skriva skriva. Det är det jag ska göra med mitt liv. Fatta. Visst är det bra? Det är hur bra som helst.

Po Tidholm kärnade smör i DNs söndagsbilaga förresten. Po Tidholm, renässansmannen! Po Tidholm gjuter ett litet smörfår! Po Tidholm skriver ”Eftersom jag bor nära en mjölkbonde har jag köpt färsk mjölk av honom och separerat den själv.” Det är kanske den roligaste mening jag läst i hela mitt liv. Po Tidholm bor i Hälsingland. Där är allt lite mer genuint.
DN nästa söndag: Po Tidholm tillverkar en tagelskjorta, bränner sitt brännvin själv och kryddar med johannesört, talar med bönder på bönders vis och med lärde män på latin och lyssnar på nån som spelar nyckelharpa.
Po Tidholm borde få en egen dokusåpa. Po Tidholm är den roligaste mannen i världen.

”Kärna grädden. Det går bra med elvisp om man inte har annat att tillgå,
men en gammaldags kärna är att föredra.”

come on over baby there’s a party goin’ on [2005-01-12 12:45:40.207]

12:42

Okej, det bästa citatet på evigheter: ”…det var nog absolut den mest kreativa dialog jag personligen haft sen folkhögskoletiden.”

Någon ska ta kort på mig idag. Och det har gått en propp i badrummet. Det är svårt att sminka sig då. Och jeansen jag ska ha på mig är fortfarande blöta. Och jag har sovit sådär fem timmar för tredje natten i rad. Jag är halvfräsch.

22:04

De har ringt från mitt jobb. Hon jag är rädd för har ringt och lämnat ett meddelande och säger att hon vill prata med mig. Jag är så rädd att jag mår illa. Tänk om jag får skäll nu, ”Jo Therese, vi har lagt märke till din ovanligt höga sjukfrånvaro… vi tror att du struntar i att gå hit ibland. Det är många som vill jobba här, och om du inte kommer när du bokat in dig är det ju bättre att någon annan får dina pass, det förstår du ju säkert själv.”
Det är inte direkt så att jag satt i system att skolka från jobbet, men jag går ju inte gärna dit om jag mår dåligt. Jag har aldrig någonsin känt någon form av arbetsmoral. Det enda jag är ute efter är att prestera precis tillräckligt för att slippa få skäll. Snälla skäll inte på mig.
Jag måste sluta jobba där. Fatta vad dåligt det får mig att må. Fatta hur mycket tid och energi som går åt till att må dåligt över mitt jobb. Jag mår dåligt bara jag tänker på det. Hjälp. Rädda mig. Anställ mig.

det här är Stig.

23:09

Imorgon åker jag förresten till Norrköping igen och nu finns det inte längre en dator där så jag kan inte skriva innehållslösa dagboksinlägg förrän på måndag igen.

Alltså, nånstans i Norrköping finns det säkert en dator. Men den jag brukade använda finns numera i Göteborg.

[2005-01-11 03:00:43.087]

03:00

vi talar om varandra
det finns inte något i det vi säger
som hakar fast,
ingen friktion kvar

det är som i en
svensk debutroman du vet,
och jag vet att du vet,
annars skulle jag inte skriva det

05:22

Kolla, jag är vaken.
Inte redan, utan fortfarande.

22:23

pärlhyacint

glasögon

[2005-01-10 00:38:54.58]

00:37

Jag hittade en polaroidbild från typ -99 där jag försöker ha snedlugg. Jag tror jag hade den som presentationsbild här på Skunk nång gång i tidernas begynnelse.

Annars:

scott i hjärtat [2005-01-09 02:22:55.877]

02:18

Äh, jag kan inte sova. Jag tänker för mycket. Bättre att gå upp och skunka.
Dessutom är det ju den nionde januari nu så jag kanske blir den allra första att säga grattis på födelsedagen till Scott Walker. Grattis Scott! Om du tröttnar på din fru kan du väl höra av dig? 63 är faktiskt ingen ålder att tala om.

03:32

a drunken haze had come upon us [2005-01-08 01:21:03.157]

01:20

01:25

lampa i mitt kök

a few of my favorite things

suddig

14:07

hmdsnfkjdskskfdkjngf

Nu ska jag hjälpa min söta syster att flytta in.
Jag som hatar att bära grejer. Ibland ligger jag vaken på nätterna och tänker på hur mycket jag hatar att bära grejer
Fatta vad snäll jag är.

Man kanske får mat sen.

21:02

Det är orkan här. Jag har åkt taxi över Göta Älvbron och hela bilen liksom skälvde och den stackars föraren fick parera vinden hela tiden för att vi inte skulle blåsa iväg.
Allt är otckäkt. Nu väntar jag bara på strömavbrottet som nog kommer snart.

then we kissed and fell unconscious [2005-01-07 20:00:33.9]

19:45

Jag hatar när folk citerar låttexter för det är alltid så himla meningslöst men nu måste jag verkligen anstränga mig för att inte göra det själv.
”Our mutual friend” med Divine Comedy är kvällens låt och Niel Hannon är den första nominerade till titeln ”Årets man 2005”.

with vodka in her veins [2005-01-05 18:49:23.58]

18:34

Jag har sovit och installerat SoulSeek och nu laddar jag hem så mycket töntig indie att jag blir yr i huvudet. Mitt nya kaffe luktar sjukt gott. Och det är Top Model på tv ikväll! De bra sakerna just keeps on comin’.

19:18

Ibland tror jag att jag är trött på popmusik, på allt som har med popmusik att göra, när det i själva verket är människorna jag är trött på, alla jävla människor som nödvändigtvis måste bygga sin identitet på stackars popmusik som borde lämnas orörd, obesudlad. Ibland blir jag så trött på subkulturer, regler, grupperingar, frisyrer, att jag vill gömma mig i en grotta och slippa ta del av alla jävla sammanhang. Jag tror att det här betyder att jag håller på att bli vuxen och en chockerande nyhet är att det inte längre känns så himla otäckt.

she’s the softness of cinema seats [2005-01-04 23:09:58.287]

22:52

Hej hej, jag är glad. Jag vet inte hur det gick till. Och min aptit har kommit tillbaka. Jag har varit och ätit jättebra pasta med lax efter jobbet och det var gott med mat för första gången på över en vecka. Och jag var på H&M och de hade äntligen nya kläder, jag blir glad över såna saker, verkligen; vårkläder liksom, inte sunkiga julkläder. Och väskor med korsstygnsbroderier! Blir det debatt i DN Kultur nu om hur H&M urholkar hantverkets värden? Jag ser det framför mig.

Och Nöjesguiden!, vad händer med Nöjesguiden? Är det slut nu? Var det här sista numret? Vad ska Carl göra nu? Och Natalia nominerad till årets läsning och hon säger att årets läsning för henne varit Per Hagman och Carl och nu får hon skärpa sig, jag tycker att hon ska hålla sig borta från mina män. Natalia tar över mitt liv.

Och är det ett tecken på att man bryr sig lite för mycket om folk som skriver i tidningar när man slutat referera till dem med efternamn, som att de ingick bland ens kompisar eller nåt?

Jag har inte huvudvärk. Jag mår bra. Nu ska jag skriva värsta skitbra boken. Hejdå.

I get this feeling I’m in motion [2005-01-03 00:36:25.047]

00:25

Det kändes fint att jobba idag. Fint att ringa hem till folk som saknar anhöriga i Thailand och fråga vilka märken på sill i glasburk de känner till.

22:03

Jag har lyssnat på New Order. Jag vill bli full och gå ut och dansa. Helst nånstans där de spelar New Order. Istället ska jag äta jättemycket ättiksgurka. Hejdå.

[2005-01-01 14:10:14.433]

14:09

Okej, peppad av H har jag tänkt till lite, och gör ett försök att utvärdera 2004:

årets…
musik: ”Make it happen” med the Tough Alliance måste nog vara årets låt. Franz Ferdinand får bli omnämnda, fast de inte varit liksom jättebra. Men det har varit trevligt att de funnits. ”Matinée” är ju förstås bra. Jens Lekman var bättre när han släppte ep:s än när han gjorde album. Phoenix var kul ett pyttelitet tag. Väldigt mycket handlade om Morrissey och det var såhär i efterhand inte alls så upphetsande som man råkade tro när man befann sig mitt i det. Pet Shop Boys gjorde sin bästa låt på evigheter (”Flamboyant”). Scott Walker var bäst av alla. Annars har ju 2004 kännetecknats av en oroande brist på stora hits. Ingen ”Hey Ya” eller ”Crazy in Love”. Deprimerande.
läsning: ”Klass” av Annelie Jordahl. ”Hem” av Magnus Dahlström. ”Splendid Hôtel” av Marie Redonnet. ”Hiroshima min älskade” av Marguerite Duras, som inte var en läsupplevelse 2004, men var det finaste tillskottet till bokhyllan. Per Hagman, som plötsligt blev helt och hållet rumsren. Eh, och sen vet jag inte. Jag känner mig ganska skamsen över den här kategorin. Och större delen av det jag lyckats nämna kom ju inte ens 2004.
mat: Långkok. Lammstek med timjansås och fina små grönsaker. Bulgarisk gryta med kyckling och paprika. 2004 handlade faktiskt rätt mycket om kött.
dryck: En flaska husets röda. Kaffe i kopp, med kaffegrädde. Jag måste köpa en gräddkanna.
godis: Twix White Chocolate. Kom tillbaka!
färg: grönt, detta år inte i syntetiska nyanser utan mer åt mosshållet.
prylar: Antik karamellskål i pressglas, flitigt jagad på loppisar och auktioner. Guldbrosch i form av häst. Kaffekopp, ”Salix” från Gustavsberg.
plagg: Väldigt lång brun halsduk. Svarta skinnjackan. Blå smala jeans. Grå smala jeans. Brun Top Shop-topp med vackert mönster. Grön kofta, och kofta i största allmänhet. Bibliotekarielook!
skönhetsprodukt: Sunsilk dagcreme för håret, den orangea flaskan. Bliss!
TV: O.C, sista säsongen av Sex and the City, Gilmore Girls, L-word, This Life i repris på BBC Prime.
skiljetecken: utropstecken!
växt: anemon, hyacint
shopping: Champion Livs. H&M. Netto.
internet: http://cematinla.diaryland.com http://www.skunk.nu
händelser: Spela skivor för ett proppfullt, vilt dansande Pustervik som inte slutade önska låtar ens när taklamporna tändes. Bli asfull mitt på dagen, på stranden vid Svarta Havet, i eufori över hur sjukt billig vodkan är i Bulgarien. Se Mary J Blige och nästan peta på Fredrik Strage på Hultsfred. Skriva i en tidning. Lära känna nya människor. Bli friad till av Carl Reinholdtzon Belfrage. Hänga med H i Stockholm. Hänga med B i Norrköping. Hänga med T i Göteborg. Ut och äta. Spela poker. Få post. Stå på ett fält.
obehagligt och/eller överskattat och i allmänhet ogillat: Universitet, folkhögskola, konsthögskola, universitetsvokabulär, konsthögskolemänniskor. Ha koll, killar med koll, killar med koll som bloggar, killar som tror att de har koll när de hypar killar med koll som bloggar. Psykisk ohälsa som identitetsmarkör (hallååå, hur läge ska detta fortgå?). Ruccolasallad, rödlök, latte, mjölk i kaffe. Grafitti. Illustratörer. Personkult kring illustratörer. the Concretes. Svenska tidskrifter. Att nästan alla som är inblandade i allt ovan är medelklass.

Och inför 2005 då: Minst tre personer jag känner kommer antagligen ge ut böcker. Jag ska skriva jättemycket. Jag ska skita lite mer i vad folk tycker och fortsätta vara arg. Jag ska umgås mer med människor och med fler människor. Jag ska gå på museum. Jag ska vara full oftare. Jag ska försöka resa till en stad. Jag ska baka kakor.
Jag möter 2005 utrustad med digitalkamera, Elizabeth Ardens Eight Hour Cream, glasögon, Per Hagmans ”Habibi”, redo att börja gilla bärnstensfärgad sprit, kantareller, knälång kjol och mig själv.

[2004-12-31 14:19:59.62]

14:18

Jag kan inte vara en sån tjej som lägger upp kattbilder i dagboken. Därför blir det några andra bilder från mitt jullov.

14:34

I dessa dagar när år summeras hade jag tänkt utvärdera hur det gick med mina nyårslöften för 2004, men sen kändes det så deprimerande att jag inte vågade kolla vad det var jag lovade. Jag minns två saker, att 2004 skulle bli året jag började dricka öl, och året när jag var argare än någonsin förut. Ölen gick inget vidare, men ilskan och jag har blivit goda vänner och peppar varandra till stordåd.
Jo just, jag skrev något om l’extension du domaine sociale, eftersom 2003 var året jag läste Houellebecq. Jag kan knappt minnas hur han stavar sitt efternamn lägre. Och 2005 ska vara ännu socialare. Jag ska skriva en massa. Jo, jag ska faktiskt det. Jag borde läsa lite också. Jag ska inte dricka öl, det går bra att existera ändå.
Jag skulle vilja göra lite listor, typ över årets låtar och böcker, som jag gjorde förra året, men jag vet inte riktigt vad jag skulle ha på dem. Om nån skulle ställa mig mot väggen och avkräva mig årets låtar har jag ingen aning om vad jag skulle säga. Jag har haft ett rätt bra 2004 ändå. 2003 var mer distinkt, men 2004 var inte dåligt. Lite vagt kanske. 2005 blir hur som helst bättre. Tydligare. Mer produktivt. Jajamensan.
Gott nytt år.

[2004-12-28 20:34:15.813]

20:27

”Just nu är vi främst intresserade av prosamanus av kvinnliga författare” säger Vertigo förlag. Synd att jag inte har ett manus att skicka till dem. Men jag har femtusen ord i läxa. Femtusen är rätt mycket. Jag borde ta och skriva några av dem.

Jag hade äntligen bestämt mig för att köpa ett par skor, men då var högerskons partner försvunnen. Skoaffärsbiträdet letade på lagret. ”En massa skor försvinner här” förklarade hon. ”Sen bara står de där en dag”. Tyvärr åker jag ju härifrån imorgon så det är ju inte till nån glädje för mig om vänsterskon känner för att dyka upp på torsdag eller nåt.

Jag ska hem till en massa DN Kultur och julklappsböcker och ”Flesh for Frankenstein” på dvd. Och stämpla ormbunksblad med ormubunksbladsstämpeln B gav mig i julklapp. ”Vi letar bara efter ormbunkar” säger Henry, som att det var en helt vanlig sysselsättning. Jag funderar på att stämpla ormbunkar i mina böcker, som ex-libris.
Bla bla bla. Jag vill köpa popsinglar och dyrt smink. Jag vill aldrig mer gå till jobbet. Halvt studielån hej hej! Halvt studielån! 2005 ska jag vara social. Asbra blir det.

shake it like a polaroid picture [2004-12-27 14:12:06.077]

13:53

Jag är i Norrköping, staden där juldekorationerna står som spön i backen och man håller på att skratta ihjäl sig varje gång man går omkring på stan och hör folk prata med varandra eftersom de låter helt sinnesslöa. Jag frågade ett biträde på Kicks om Eight Hour Creamen var slut och hon var jättepiffig, ung och make up-försäljningschic och så pratade hon jättemycket Östgötska, det var så roligt. Jag har i egenskap av utflyttad och iallafall lite utbildad jobbat hårt på att eliminera min dialekt, men ibland slår den igenom, i situationer där jag reagerar helt spontant och exempelvis skriker ”Men lägg av!” på Norrköpingska när T försöker välta ner mig ur sängen.

Jag har vandrat runt lite på stan. Jag såg två gamla klasskamrater men jag tror inte att de såg mig, eller så ignorerade vi varandra. Jag funderar på att ta på mig mina glasögon nästa gång jag går ut, så kanske folk inte känner igen mig. Jag skulle vilja se Marcus Birro, Norrköpings största kändis just nu, men han kanske är hemma i Göteborg och firar jul.

Jag har firat jul och det var trevligt. Min familj och mina släktingar är hemskt trevliga. Min ena kusin håller på att bli helt medelklassig, jag oroar mig lite för honom. Han sa saker som ”Men vad tråkigt!” när jag berättade om min charterresa till Bulgarien (bara hänga på stranden, supa och gå på disko, ingen kultur), och ”Läsning måste uppmuntras!” och gav bort stentrista ungdomsböcker böcker till sina brorsdöttrar. Han måste ha lite distans till saker och ting för guds skull. Jag skulle vilja ta ett snack med honom, men jag törs inte. Han tar liksom saker på allvar.

Och gissa vad! Jag fick Daniel Sjölin i julklapp!
Oh what a christmas.

Nu ska jag sova lite på en filt i Bs lägenhet, och sen ska jag försöka mellandagsshoppa.
Tjarrå.

14:14

Åh just! Min skunkdagbok har inlett ett samarbete med o-, check it out!

[2004-12-23 00:53:10.19]

00:51

Bara fem timmar tills jag ska vakna nu. God jul till alla, verkligen.

oh what a christmas [2004-12-22 00:05:25.717]

00:01

Igår kväll tvingade T mig att se ”Den långa flykten” och det var så himla hemskt. Jag fick sluta titta efter typ en halvtimme eftersom jag mådde så dåligt. Barnprograms-flashback liksom, jag blev så rädd, jag visste inte att jag uppenbarligen tyckte att det var så obehagligt med barnprogram när jag var liten. Eller så fattade jag inte det då. Jag kanske har ett barnprogramstrauma. Varning för ”Den långa flykten”! Och de där kaninerna är inte ens gulliga.

-Jag anar oråd.

03:20

Jag är uppe skitsent och bränner blandskiva till mamma. ”Coming down the hill” med El Perro Del Mar är kvällens låt. Fast den bränner jag alltså inte till mamma. Hon får the Kinks, the Monkees, och the Box Tops. The Box Tops är jättebra! ”The letter” med dem är kanske kvällens andra låt.

[2004-12-21 12:50:28.423]

12:48

H är så bra! Jag glömde allt gnäll jag skulle tråka ut eventuella dagboksläsare med, glömde ont i magen och stress och bara blev helt glad, så glad att jag var tvungen att sluta läsa och skriva att H är så bra i min dagbok. Åh! Hurra för H!

13:21

Jag måste gnälla över en grej ändå, men det är inte självömkande destruktivt gnäll utan sunt och ilsket; jag blir galen på alla män (ja, det verkar vara mest män) som skriver brev till ”Läsarnas DN” och tycker gubbiga, gammaldags och idiotiska grejer (Hur kan östasiatiska museet visa en utställning med manga och ställa undan sin unika samling kinesiska bronsstatyetter?) för att sedan underteckna det med sitt namn och sin akademiska titel eller grad eller vad det nu heter. ”Sven Larsson, fil mag”, ”Gunnar Lindqvist, docent i kinesiska” liksom, vad är meningen med det? Att vi utan utbildning ska tänka ”Kolla, han som tycker såhär är docent, då måste han ju ha rätt!”? Att skrämma bort eventuella oliktänkande som saknar likvärdig akademisk utbildning? Att bevisa att de minsann vet vad de pratar om? Även om det här med den akademiska titeln/graden/whatever verkar användas även när den inte har nån uppenbar koppling till ämnet: ”Jag tycker att tunnelbanetåget med reklam för Sport-bladet är fult /Ulf Andersson, doktor i kärnfysik”. Det är nästan gulligt. Män alltså! Vad de hittar på.

[2004-12-20 18:29:31.303]

18:23

Jag har varit i stan hela dagen. Det kändes inte som jul alls. Det kändes mest som en katastroffilm. Det var sjukt mycket folk överallt. Det hade kommit snö, så lokaltrafiken var handfallen. Allt var jobbigt. Och jag måste till stan imorgon igen och fixa och greja. Så mycket fixande. Jag gör av med jättemycket pengar. Jag betalar allt med kort och låtsas som ingenting. Nu ska jag tvätta dessutom. Hejdå.

dagens bild föreställer en lunnefågel
för lunnefåglar är heta nu.

[2004-12-19 13:50:33.857]

13:34

Hej. Jag känner mig ynklig. Jag sov jättelänge och orkade inte gå upp, så jag sov ännu längre. Nu borde jag åka till stan och uträtta en massa grejer. Jag har en lista med saker som ska uträttas. Mycket att göra idag. Biblioteket. Jag hatar att gå till biblioteket. Jag är lite rädd för biblioteket. Måste göra kuvert och posta grejer, måste göra en blandskiva till mamma. Måste köpa en kjol. Presenter till T och B. Jag hatar nyår. Jag har ångest redan. Shit vad jag gnäller. Jag borde skriva nåt kul. Jag är inte så kul. Men jag är uppmärksam:
DN Kultur igår: ”…den för Simpsonsfansen klockrena referensen till Simpsonmogulen Montgomery Burns i Daniel Sjölins hyllade roman ”Personliga pronomen.”
DN Kultur idag: ”På tisdag kommer nästa julnovell, Daniel Sjölins ‘Plasma, Stockholm, december 2004′”

Den där Daniel Sjölin är verkligen försigkommen! Ligger han med nån på DN Kultur? Daniel Sjölin borde bli årets julklapp. Borde jag önska mig Daniel Sjölin? Jag vet ju ändå inte vad jag önskar mig. Jag kanske skulle gilla Daniel Sjölin jättemycket och skämmas över min raljanta ton angående hans figurerande i DN. Borde jag önska mig Silverbullit? Är det kul? Den nya The Tough Alliance-ep:n? Det känns sådär. Jag vet inte. En skiva vore roligt. Jag har ingen koll. ”Autisterna” av Stig Larsson i nyutgåvan? Kommer jag läsa den? Kommer jag någonsin läsa en bok igen?

14:23

Jag såg ”Mannen på taket” igår. Det var trevligt. I fredags såg jag ”Alla älskar Alice”. Det var kanske det hemskaste jag någonsin varit med om. Hur kan Richard Hobert få fortsätta göra film? Jag antar att han får jättemycket bidrag, det är helt sjukt. Svenska skådespelare är det värsta jag vet. Svenska skådespelare spelar teater på film också och det är så himla pinsamt. Jag hatar nog undantagslöst alla svenska skådespelare. Kanske med något undantag förresten. Men det är knappt. Varför går folk och ser svenska filmer? De är ju aldrig bra. Det är fullständigt obegripligt.

Den här länken går till Nöjesguidens recension av ”Tre solar” och den är jätterolig. Missa inte kommentarerna!

[2004-12-17 00:10:13.697]

00:06

Jag köpte skitäckliga chips istället för juleskum. Åh varför varför varfööör köpte jag inte juleskum istället? Juleskum. Jag sitter här och drömmer om juleskum. Juleskum i mitt hjärta. Jag måste köpa juleskum imorgon. På Hemköp kan man köpa en hel låda. Min dröm är en låda juleskum. Nu har jag skrivit ordet ”juleskum” jättemånga gånger. Juleskum juleskum juleskum. Nu har det snart förlorat all betydelse. Juleskum.
Juleskum.
Juleskum.

00:10

Juleskum.

Det ser lite obscent ut.

12:48

T hade läst min dagbok och kom hem med juleskum till mig. T är sötast!

Jag måste åka till stan nu och försöka köpa en kjol att ha på julafton så jag ser respektabel ut. Alla kjolar är i jävla skitmaterial. Jag gillar bara bomull, ull och denim tror jag. ”Finkläder” är alltid i äckliga ”fintyger” som är hala, blanka, slinkiga och otäcka. Viskos, velour, satin, kanel.
Spermaharens ”Benno Topics” är kanske det roligaste jag någonsin läst, och de är inte med i Spermaharen-boken, de är liksom helt försvunna. Jag fattar inte varför Spermaharen inte kunde fått ligga kvar ute på nätet, som ett monument över ett storslaget ekonomiskt fiasko. Ungefär som Wasamuseet.

Igår när jag inte kunde sova gjorde jag en massa listor över 2004, men sånt som verkar bra efter tre på natten är aldrig bra när man vaknar igen. Alla listor blev väldigt ofullständiga, utom de över årets skönhetsprodukter och årets män. Årets män är:
3. Carl Reinholdtzon Belfrage
2. Per Hagman
1. Scott Walker

Scott gjorde inte nåt särskilt i år men blir ändå etta eftersom ingen man som jag inte har en relation med betytt mer. Årets kvinnor var svårare, jag kanske återkommer. Det gör jag antagligen.

Gordon is a moron [2004-12-16 00:38:02.853]

00:16

Jag har dansat mig svettig i vardagsrummet till mina punksamlingar som nån som gillar punk på ett seriös sätt antagligen skulle skratta ihjäl sig åt, men som med min begränsade kunskap räcker mer än väl och gör mig genuint lycklig. Jag vet att jag har tjatat om ”Alternative Ulster” med Stiff Little Fingers typ tusen gånger här, men den är så sjukt bra att jag måste skriva det igen. Jag vet inte ens nåt om Stiff Little Fingers. Jag har vaga minnen av att de nämns i en Nilecity-sketch, men jag minns inte under vilka omständigheter för när jag såg den visste jag inte vilka Stiff Little Fingers var, men det känns som det kanske är förbjudet att gilla dem. Dessutom säger den snälla musiknörden i ”High Fidelity” åt tjejen han raggar på att om hon gillar Green Day borde hon verkligen höra Stiff Little Fingers och det är ju oroväckande. Fast det är ju inte Stiff Little Fingers fel.
Jag kom hur som helst att tänka på när B och jag var i London och köpte bootlegkassetter under en bro nånstans i Camden och det var så spännande och vi åt trekantsmackor och fiskburgare och B var typ 16, pytteliten, och ja, det var bra.

Har nån mer än jag tänkt på att mönstret på mattan i Suedes ”Animal Nitrate”-video är precis likadant som mönstret på mattorna i ”The Shining”?
Jag försökte hitta bildbevis för det här men det var svårt.
Jag har lite för mycket fritid dårå.

00:36

Jag hittade!


Suede!

The Shining!
(Bilden var för bred för att passa i dagboken.)

ta-da!

13:06

Förlåt att jag skriver så mycket dagbok. Jag är en sån tönt.
Jag fick brev från min gymnasieskola idag. De ska göra en reklamaffisch för Bild- och formprogrammet och vill att man ska skicka en bild på sig samt berätta vad man gör nu för tiden. ”Med den vill vi visa vad Bild- och Formprogrammet så småningom kan leda till!”.
Hahahahahahahaha! Gud. Jag tror att åtminstone två personer från min gymnasieklass är framgångsrika. Typ på väg att bli kända för sin talang inom konstnärlig verksamhet-framgångsrika. Jag är misslyckad. God jul önskar Bild och Form!

Stackars T fyller år precis före jul och på lördag kommer hans familj hit och eftersom jag är världens bästa flickvän ska jag göra middag till dem och jag är helt uppstressad redan.
Nu ska jag till stan och försöka handla grejer. Hejdå.

ikväll blir det Phil Spectors julskiva

”I heard he controls the weather [2004-12-15 02:51:38.777]

and wrote the screenplay to Glitter”

02:37

Hej, jag ska sova nu. Se inte filmen ”Drömfångare”, vad ni än gör. Jag vill ha lite sån här affischtapet, fast jag vet inte om jag kan bestämma mig för vilket mönster jag vill ha. Annars vill jag ha lite glittriga kläder, skor, och en frisyr, den behöver dock inte glittra. Inte skorna heller förresten. DN firar Daniel Sjölin-dagen i dagarna tre. B har varit här och åkt igen. B får antagligen bo i världens sötaste lägenhet. Nån gång vill jag bo inne i stan. Nån gång vill jag bo i en lägenhet med förutsättningar, där man kan göra nåt fint och slippa flammiga orangegula standardtapeter. Jag har glasögon på mig när jag skriver det här. Mina glasögon är rätt heta. Hejdå.

13:53

Det är mörkt som på kvällen ute. I köket är det ganska trevligt. Min hyacint är i sitt vulgära blomma-över-stadium, jag måste köpa en ny. Min hyacint har fått en ljusgul veckad plastkruka från Room. Det kändes fint att bära omkring på en Room-påse på stan. Jag måste ta mig i kragen, men vill hellre lägga mig i soffan och se på minst två avsnitt av ”Gilmore Girls”.
– Therese, borde du inte skriva uppsats?
– Jo. Men det är ju så mycket annat att göra såhär inför jul.
– Du är lite dum i huvudet va?
– Ja. Ja, jag är rädd för det.

17:35

hfdsaiotgwöfsrejdfsjoäggjioretjkjkgskhg

Jag ogillar the Concretes.

making plans for Nigel [2004-12-12 02:17:02.307]

02:10

Yeah, internet funkar igen. Jag skrev massa dagbok och sparade den i WordPad när internet var nere eftersom jag är så patetisk och inte har ett liv, och så tänkte jag att jag skulle publicera den när internet kom tillbaka, fast nu kanske jag inte vill, det var mest trams ändå.

Jag har varit på släkmiddag med T och sen varit ute en sväng, på Klara och Uppåt Framåt, där det var releasefest för nya SEX, och Ika var där och jag hade en töntig släktmiddagströja, men det var okej ändå, Ika och hennes pojkvän spelade förvånansvärt dålig musik och hennes pojkvän såg ut att spela i the Hives och nåt dåligt band med tre tjejer som såg ut som nurse Ratched i Gökboet spelade nån konstig musik och jag kände mig töntig och alla killar såg ut att, trots intensivt påpekande av 23-årsgränsen i insläppet, vara typ 17 och i avsaknad av kroppsbehåring, det var bara Darin/Döden i Venedig-killar där, skitskumt, jag kände mig gammal, och sen åt jag tre cheeseburgare och sen kom jag hem och lyssnade på Making plans for Nigel med XTC och skrev Skunkdagbok med alldeles för långa meningar.

22:50

Hej och välkomna till firandet av Daniel Sjölin-dagen. Förra året passerade Daniel Sjölin-dagen relativt obemärkt, men i år tar exempelvis DN ut svängarna rejält och slår till med tre separata Daniel Sjölin-notiser i samma kulturdel: Daniel Sjölin ska få ett eget litteraturprogram på SVT. Det ska alltså inte handla om Daniel Sjölin, men han ska leda det. Daniel Sjölin är nytillträdd redaktör för ”Lyrikvännen”. Och Daniel Sjölin har fått ett Bonniers-stipendium på hundra tusen. Daniel Sjölin är verkligen gejen nu. Jag vill inte vara sämre än DN, så jag kör en idolbild fast jag inte har läst en rad av Daniel Sjölin. Nån gång ska jag nog göra det. Daniel Sjölin har tydligen publicerat ett litterärt manifest nånstans. Har någon läst det? Det låter ganska roligt. Jag vill också skriva ett litterärt manifest. Det borde skrivas fler manifest nu för tiden.

Per Hagman har förresten också fått Bonniers-stipendium. 100 000 kronor! Grattis Per! säger jag ur djupet av mitt hjärta. Med hundra tusen på fickan tycker jag att tvåhundra kronor för nya boken är lite saftigt. Fast jag har ju beställt den ändå. Limited edition. Jag oroar mig för att min betalning ska ha kommit bort på nåt sätt. Jag vill gärna fortsätta ha en komplett Per Hagman-samling.

Jag ska lyssna på en vemodig man som har spelat in en skiva nu. Jag känner mig stressad. Recension. B kommer hit imorgon. Jag måste diska. Jag är trött. Ja. Hejdå.

too much tv and curry [2004-12-08 15:19:57.16]

15:07

Jag är ledig och har sovit halva dagen. Nu är jag vaken och tänker på rökt lax. Snart kanske jag ska bläddra i en bok. Det kommer bli jobbigt. Jag kanske åker och köper en grön kofta istället. Fast jag är så ful i håret. Åh, dessa beslut.

Ställningen är nu förresten Zandra Ahl-DN 3-4, hon nämndes inte i något av söndagens FORM-reportage. Nån kanske insåg att man inte kan ha henne med varje gång. Peder Alton på DN förresten, han har hajat läget: ”Det har varit tunnsått med designkritik under senare år i svensk dagspress”. Peder, läser du min skunkdagbok?

bästa kvällsysselsättningen,
följt av glögg, poker och sjuttiotalssoul

18:12

Jag önskar att jag var sådär ambitiös som jag var på gymnasiet och precis efter, när det kändes viktigt att identifiera mig med mina studier för att särskilja mig från allt det jag ville utvecklas bortom och vara annorlunda än; uppväxtsamhälle, barndomsvänner, barndomsfiender etc. Nu har jag ju nått det jobbiga läget att vilja särskilja mig från de som är ambitiösa och identifierar sig med sina studier eftersom de är trist och väluppfostrad medelklass som samlar på svåra ord. Detta bereder mig problem. Hur ska jag få något gjort?
Och nä, det funkar inte att ”göra det för sin egen skull”, kom igen, det gör det nästan aldrig.

[2004-12-07 00:03:59.817]

00:02

Och jag liksom bara förträngde att jag måste skriva ikväll, så jag kom hem och hällde i mig precis lagom mycket vin för att landa i en extrem seghet och lätt huvudvärk. Min hjärna är som knäck nu. Tjena. A talent for my own destruction is all I’ve ever owned.

00:59

Det här är bara så jävla jobbigt, jag önskar att det kunde vara roligt men det kan det tydligen inte. Jag känner mig bara dum och obegåvad. Det är den värsta känslan. Ensam kanske är värst förresten, men det känner jag mig ju också. Hejdå.

03:04

Okej, nu är jag glad igen. Wild mood swings. T är söt och rolig. T säger ”-Och hur fan ska jag veta hur man kokar ett ägg?”. Det roligaste är att han verkligen menade det.

the suburbs are killing us [2004-12-06 13:13:38.55]

12:56

Jag trycker på fel tangenter hela tiden, det är rätt jobbigt när man ska försöka skriva grejer. Det blir fel. Det har blivit nåt fel på min simultanförmåga tror jag. Jag har fått rätta två grejer så här långt. Äsch, tre. Nu känner jag mig dum i huvudet. Jag har ändå sovit gott. Jag drömde att jag skulle skriva en artikel om aids, till en dagstidning, en riktig välresearchad artikel om aids liksom, och jag hade glömt bort det och kom på det när det var exakt ett dygn kvar till deadline och det inte fanns en chans i världen att jag skulle hinna. Otäckt.

Min hyacint växer inte. Behöver den dagsljus? Bortskämda lökväxt. Det är inte så mycket dagsljus här. Jag har gett den vatten och kärlek, räcker inte det? Den kostade tio kronor så jag kanske inte ska hoppas på för mycket. Mannen som sålde den till mig var väldigt fascinerande, han pratade inte svenska och knappt engelska heller, och jag fick intrycket att han var ditrest enbart för blomförsäljandets skull. Undrar vad som får en man från nåt annat land att börja deala hyacintlökar vid Backaplan, jag undrar vilken kedja av händelser som ledde fram till det.

Kaffe nu, försöka skriva, sedan jobba. Alltid jobba. Och alltid försöka skriva, dammit, vad roligt det vore med framsteg.

den här skivan gäller nu.

makaroner med ost [2004-12-05 03:35:32.563]

03:28

Kära dagbok, jag har varit på Klara och är helt glad och de spelade så bra musik och jag var helt lagom berusad, hyfast återhållsam på förfesten för en gångs skull, vilket gjorde att jag kunde dricka för många Sea Breeze á 70:-, fler än min ekonomi fixar, men det var så roligt, och de spelade så bra musik, det var nåt slags Ny våg-tema, fast det frångicks rätt flitigt, eh, men de spelade Lustans Lakejer, och massa roliga låtar, Soft Cell, och Visage, och Living on Video med Trans X, och Pet Shop Boys, och det var så bra, toppenbra, och jag var inte ens särskilt pigg eller snygg utan sliten efter gårdagens firmafest och det var bara så bra ändå, stå där och tänka att det här är så bra, miljön och människorna och drinken och allt och jag är glad, i kväll är jag helt glad, bara glad, det var verkligen skitbra.

20:41

jag har skrivit poesi
jag skriver poesi nu,
kolla,
det här är poesi

värsta omotiverade
radbrytningarna liksom

jag och mitt språk alltså,
vi är bästa vänner
vi behöver ingen annan
jag och mitt språk
är ute och går ibland,
fnissar och myser åt
alla ord vi kommer på
och tänker
”vilken tur att vi har varandra!”

jag och mitt språk
vi har hängt hela eftermiddagen,
fikat och pratat och
fallit till föga
för naturvetenskapliga liknelser
och jag skällde på mitt språk
men det gjorde som det ville

mitt språk är tramsigt,
ingen ordning på det, ja,
vi är rätt lika,
det är därför vi gillar varandra,
mitt språk ska få
en riktigt fin julklapp

[2004-12-03 16:57:30.817]

16:47

Jag har uträttat grejer. Jag har beställt glasögon. Jag intalar mig att jag kommer se het ut. Jag har druckit jättemycket kaffe. I kopp. I finslipandet av mitt kaffedrickande har jag efter rekommendation insett koppens fördelar. Min kopp är vacker och rymmer exakt en deciliter kaffe. Muggar rymmer vanligtvis typ tre. När man dricker ur kopp kan man dricka påtår, och tretår om man nu känner för det, och det känns fint, koncentrerat, icke-blaskigt, förfinat, ja, kopp har bara fördelar. Mugg är så nittotal! Kaffe i kopp får lätt vara med på årsbästalistan. Snart dags för årsbästalistan. 2004 har varit synnerligen händelsefattigt. Eller nä.
Eller jo.

[2004-12-01 02:32:54.867]

Måste komma ihåg att göra en masa saker. Hämta bok på biblioteket. Köpa hårstylingsprodukter. Köpa tidning. Köpa vin. Ja, det var väl ungefär allt.

[2004-11-30 17:21:40.47]

17:12

Jag är ledig. Recensionerna är skickade och framkomna. Jag äter juleskum och mår rätt fint.

de ser inte så goda ut på bild,
de ser ut att vara gjorda av bacon eller nåt

another night in [2004-11-29 13:16:58.073]

13:03

Jag lyssnade på Tindersticks igår. Det var ett rätt dåligt beslut. Tindersticks känns så mycket hösten/vintern 2000/2001 att det bara blir ångest. Jag lyssnade på sjukt deprimerande musik då; en massa band jag aldrig lyssnat på efter den hösten, Neutral Milk Hotel och Bright Eyes och Songs:Ohia och Red House Painters och Mazzy Star, gud, Mazzy Star är det mest ångestframkallande bandet någonsin.

Jag ska fixa recensionerna nu, och innan jag lägger mig ikväll ska jag maila in dem,
och om ingen hört av sig och skrikit ”vad är det här för jävla skit!?” imorgon kväll ska jag ringa till mina föräldrar och säga att jag skriver i en tidning och då kommer de kanske tycka att jag har åstadkommit iallafall något under mina 26 år. Allt kommer ordna sig.

13:16

Nu lät det kanske som att mina föräldrar är osympatiska, och så är det ju faktiskt inte. Mina föräldrar är jättebra, men de är nog hemskt bekymrade över vad det ska bli av mig egentligen. Det är inte som att de har några krav, men det känns som att de tycker att det bara gått utför med mig efter gymnasiet. Efter högstadiet kanske förresten. När jag slutade veta vad jag ville bli när jag blir stor. När jag var yngre hade jag nån slags målmedvetenhet som definitivt har försvunnit nu.

Fast å andra sidan är jag ju smartare och bättre nu.

Fast det kanske inte mina föräldrar märker i och för sig. De skulle antagligen föredra att jag var lite tråkigare och hade en fast anställning istället.

[2004-11-28 13:01:20.293]

12:41

Jag är skittrött. Jag ska jobba. Jag oroar mig för saker. Min röst. Saker jag ska skriva. Att folk i olika sammanhang sätter sin tilltro till min förmåga och att jag gör dem besvikna. Jag hatar när folk förväntar sig saker. Jag fixar ingenting. I julklapp önskar jag min elva ton självförtroende. Folk som utger sig för att ha dåligt självförtroende brukar ändå få saker gjorda och då blir jag avundsjuk och tycker att de bara gnäller. Jag blir avundsjuk på alla, alltid, undantagslöst. Jag vill slippa ta ansvar, slippa prestera saker under tidspress, under förväntning från andra människor. Jag vill gå i ide. Idag är jag Linda Skugge. Imorgon borde jag vara Charlotta Gustavsson. Då skulle det bli fart på saker.

Bonniers är lite gnälliga, så: Omslag: Anna Ehlén

[2004-11-26 18:12:50.357]

17:54

Jag tillfrisknar. Jag har köpt mer Bafucin. Jag har köpt nytt te som saknar koffein och inte smakar nånting, och nytt kaffegodis som antagligen innehåller koffein men inte heller smakar nånting. Eller så är det fel på mina smaklökar.

Jag har ägnat dagen åt att sova och läsa om monumentalarkitektur. Jag önskar att jag kunde vara intresserad för en enda grej, en enda, och lägga all min energi på endast och enbart den grejen. Idag har jag googlat en massa om Le Corbusier och hans planer för Stockholm (riva i princip hela stan och bygga två gigantiska betongkolosser istället), och planer på att torrlägga Medelhavet och låta Europa och Afrika växa ihop. Arkitektur är oerhört fascinerande när den är så storskalig. Fatta grejen att vara arkitekt och få rita nya världsstäder, eller kontinenter (även om det bara är i fantasin), istället för ålderdomshem eller såna där kommundelskontor som finns i alla förorter och har möbler av ljust trä och nån stor textilutsmyckning på väggen. Offentliga miljöer är verkligen det fulaste som finns.

Vad tröttsamt det är med de här jävla länkarna förresten. Jag har svårt för hela bloggkulturens eviga länkande, det är så störande. Om man håller på att läsa en text och kommer till en länk måste man ju klicka på den, och kommer det arton länkar blir det svårt att få nåt sammanhang i det man läser. Jag ska sluta länka. Våga vägra källhänvisa!

home and dry [2004-11-25 21:11:43.017]

20:56

Hej, jag är förkyld. Där fick jag för att jag skolkade och gick och kollade på Per Hagman och blev blöt om fötterna. Jag är hemma från jobbet och fuckar upp saker. Jag kommer att vara så himla fattig i januari så det finns inte.
Jag äter Bafucin. Jag vill ha fler konstböcker, att bläddra i konstböcker är det enda jag orkar för om jag försöker läsa text somnar jag. Att titta på bilder är en så underskattad sysselsättning. Att säga att man läst en roman är ju på något vis imponerande, då har man presterat något. Att ha kollat på konst från renässansen i norra Europa i en timme låter inte lika imponerande. Jag rekommenderar alla att titta mer på bilder.
Hejdå.

22:25

Alltså, en annan grej jag måste rekommendera är verkligen kaffegrädde. Jag har länge levt i villfarelsen att kaffegrädde bara är till för pensionärer och töntar och att vi unga urbana är hänvisade till vanlig mjölk, rikligt med sådan, som i den där blaskiga latten vi häller i oss när vi inbillar oss att vi är kontinentala och spännande. Haha! säger jag bara, det är kaffegrädde som är Grejen, fatta vad mycket godare kaffet blir med kaffegrädde. Och det får en så vacker ton av… eh, bränd umbra bruten med vitt, istället för den där grådassiga färgen kaffet får av mjölk, det blir som när jag var liten och blev barnvaktad av mormor och morfar och de drack elvakaffe och hällde grädde i kaffet och jag tyckte att det fick en så fin färg och såg mycket godare ut än kaffet som mamma och pappa drack.

Grejen.

”kaffemjölk” – men hallå!

[2004-11-23 13:28:19.877]

13:25

Det måste vara möjligt att vakna innan elva på förmiddagarna. Jag måste lyckas med det nån gång. Jag är så trött hela tiden. Och frusen. Jag måste sluta vara så jävla handlingsförlamad. Jag behöver inte göra hela uppsatsen idag, men jag kan börja skriva inledningen iallafall. Ja. Måste sluta tycka synd om mig själv. Ont i halsen är inte en ursäkt för att inte göra saker. Nu ska jag göra saker. Hejdå.

14:36

Jag har råkat öppnat någon annans post. Jag skäms över det här. Stoppa den inte i mitt brevinkast om den inte är till mig! Klart jag öppnar den då, om det står mitt efternamn liksom, jag kollade inte så noga. Anna, förlåt, vem du än är. Det var ingen privat post, men ändå. Jag ska leta upp dig i eftermiddag och leverera ditt brev. Allt kommer ordna sig.

En grej i DN i söndags som jag bara måste kommentera: Referat av Vetenskapsrådets konferens ”Den sexualiserade människan – frigörelse eller exploatering?” med bla. Fanny Ambjörnsson som talare. Fanny Ambjörnsson verkar ju jättevettig, men nu sa hon såhär:
– ”Vi vuxna från medelklassen behöver rannsaka vår egen inställning till kaxiga sexuellt offensiva arbetarklasstjejer.”
Och då tänker jag liksom vaddå ”vi vuxna från medelklassen”? VI? Hade de nån slags medelklasskontroll i insläppet? ”Ursäkta, det här är en medelklasskonferens, kan du visa upp dina föräldrars akademiska poäng? De har inga? Jag är ledsen, men då måste jag be dig gå.”
Jag har alltid tänkt att medelklassen inte tänker på sig som ett ”vi”, för att de inte behöver det. Arbetarklassen skulle ju behöva en vikänsla, men varför medelklassen liksom? Är det så? Går de omkring och tänker på saker som ”vi mot dem”? Det är ju jätteotäckt i så fall.

jättesnygg bok för oss medelklassmänniskor

Eh, okej, hon kanske inte menade så. Hon kanske inte adresserade publiken med det där vi:et, hon kanske menade ”jag och andra vuxna från medelklassen”.
Det var bara en så rolig tanke med medelklasskontroll.

but the Russians are our friends [2004-11-22 02:37:51.367]

02:13

DN skriver om form på söndagar. FORM. Kolla vilket snyggt ord. Peder Alton som är nån gubbe på DN Kultur (kolla vad chict, ungt&argt och respektlöst jag använder mig av ordet ”gubbe”) skriver en krönika om FORM för att presentera detta nya område för läsarna. Såhär står det: ”Varje söndag varvar vi form och arkitektur och skriver om de bästa namnen och designprojekten, de bästa böckerna och det viktigaste som händer internationellt.”
Å man ba’ ”tjena!”, för form är ett helt sjukt ämne som man uppenbarligen får göra precis vad man vill med. Här krävs ingen subjektivitet, inget kritiskt granskande. Här skriver man om ”de bästa namnen och designprojekten” för DN vet uppenbarligen vilka som är de bästa. Jämför detta med musikbevakningen. Tänk om DN bara skulle skriva om ”de bästa namnen” inom musik. Så kan man inte göra, det fattar ju alla. Därför skriver DN om Shania Twain, men inte om tyger från Hemtex. Åh vad otäckt det är. Fatta vad otäckt det är.

Jag har läst om ”Svensk smak” av Zandra Ahl och Zandra Ahl är kanske den enda vettiga människan i hela Sverige. När hon skrev den boken sa folk till henne ”Varför skriver du om form när hatar det?” för när man skriver om SVENSK FORM måste man gilla allting och skriva att det är fint.
Ungefär som folk verkar tycka om tjejer som gnäller på media i sina skunkdagböcker: ”Varför läser du ens DN om du bara gnäller på allt?” JAG SKA BERÄTTA VARFÖR. Allt är Po Tidholms förtjänst. I boken ”Ingen längtar efter mer media” säger Po Tidholm, angående klass och media: ”Att intressera sig för media som fenomen är en medelklassföreteelse, men att ta del av mediautbudet är i allra högsta grad en arbetarklassgrej. Men det är vi som sitter här och pratar om det.”
Medelklassen kan inte tillåtas stå oemotsagd. Medelklassen har inte patent på diskussioner i och om media. Jag tar bara mitt ansvar. Kampen måste föras även om det bara är i en skunkdagbok. Jag tror att kanske sju personer läser iallafall. Tack Po! Det är din förtjänst att jag gnäller.

02:42

Okej, det har handlat lite väl mycket om konst, form och design nu på sista tiden, jag inser det. Men det är ju typ det enda jag läser om. Och jag blir ju upprörd av allt. Det är så roligt! Jag mår som bäst när jag är lite lagom arg.

Jag ska försöka skriva om nåt annat imorgon. Typ Per Hagman. Ja, imorgon blir det nog om Per Hagman.

a preview of coming attractions:
”Per skalar en mandarin” i nr 2 av tidningen Darling

22:18

Jag orkar inte vänta till efter tolv så jag skriver lite mer på den här sjukt innehållsrika dagboksdagen. Nu har jag varit och kollat på Per Hagman och hade tänkt avlägga rappor, men jag vet inte riktigt vad jag ska rapportera. Per Hagman verkar hemskt sympatisk och verkar ha en förmåga att genuint intressera sig för andra människor, jag kan verkligen tänka mig att han kan få den han pratar med att känna sig speciell och intressant. Det är en förmåga jag avundas lite. Annars var det roligaste att han totaldissade svensk vänster när typ 90% av publiken var slentrianvänsterpopflickor.

Det är sjukt obehagligt att befinna sig utomhus. Nu ska jag hålla mig inne ett tag. Ska övertala T att dricka glögg med mig. Det blir fint.

sending shivers up and down my spine [2004-11-20 02:13:24.033]

02:00

Jag har sett på ”Vittne till mord”, det var trevligt. Det är Peter Weir som gjort den, Peter Weir är kvällens man. Peter Weir har gjort ”Picnic at Hanging Rock” som jag dunkar huvudet i väggen i ilska över att inte ha spelat in för den var så bra, jätteotäck. Ganska ofta tänker jag att jag blir mycket mer pepp av att titta på grejer än jag blir av att läsa, det är lite oroväckande. Rätt sällan blir jag sådär upplivad av text, kanske av riktigt bra poesi då, men sällan annars. Av bilder kan jag bli sjuk i huvudet av glädje, särskilt av att leka Hitta Referensen, typ en scen i en film som påminner om nåt konstverk, sånt blir jag knäppt glad av. ”Vittne till mord” var lite Rembrandt (”Doktor Tulps anatomi” i synnerhet) och i vissa scener rätt mycket Georges La Tour.
Bla bla bla.
Annars har jag varit i stan med T och spenderat jättemycket pengar på inget särskilt (mockafärg och mat, men jag glömde köpa hårfärg! Jag får åka till stan imorgon bara för att göra det för jag är verkligen skitful nu).

Nu kanske det blir Erasure-dvd, sen blir det sömn. Hejdå.

picnic i det gröna

02:13

mest hatat just nu förresten: konstskolemusik.

15:33

Jag är så trött på
1: Män i grupp som är ”roliga”
och
2: Män i grupp som väljer andra män.
Det senare exemplifieras tydligt i den bok som estetisk filosofi, eller vad det nu är, som jag läser nu. En gång i tiden tyckte jag att det var roligt att hävda den objektiva kvalitetens existens, det var jag och Stig Larsson liksom, vi var lite bättre än alla andra. Vi hajade lite mer. Detta har jag numer förkastat. Boken jag nu läser hävdar dock att en objektiv kvalitet existerar. Självklart är Beethoven bättre än Sven-Ingvars. Detta behöver inte ens bevisas på något sätt eftersom det är så uppenbart. Inser man inte det saknar man estetisk känslighet. ”En estetiskt känslig person är en person som, vad gäller en bestämd konstart, får estetisk tillfredsställelse av merparten av denna konstarts mästerverk.” Konstens mästerverk är alltså lika med god smak och objektiv kvalitet. Konstens mästerverk är alla gjorda av män. Och om konstens mästerverk är synonyma med objektiv kvalitet innebär alltså det att kvinnliga konstnärer saknas i historieböckerna för att de är dåliga, inte för att det i alla tider varit män som bestämt vad som är bra och värt att platsa i konst-/musik-/litteraturhistorien. Detta ifrågasätts inte i boken. Folk som skriver böcker är helt sjuka i huvudet. Folk som skriver böcker saknar självkritik. Jag önskar att jag saknade självkritik. Då vore livet så mycket lättare!

Angående konstskolemusik förresten, även om Franz Ferdinand är jättekonstskoliga är jag kär i sångaren. Jag skäms lite över det här.

I charm you and tell you of the boys I hate
All the girls I hate
All the words I hate
The clothes I hate
How I’ll never be anything I hate

fast i verkligheten har han alltså inte ett öra som näsa.

oh Captain Badass, I am setting your heart on fire [2004-11-19 01:37:59.043]

01:31

Alla jag ringer till är moderater.

[2004-11-18 15:00:49.68]

15:00

du & jag Marc

most life on a minimum wage [2004-11-17 20:35:31.117]

20:06

Per Hagman och Natalia Kazmierska är ihop. Det snöar ute. Ja.

Jag träffade en klasskompis från högstadiet på stan idag. Det var mycket märkligt. Hon var sig jättelik. Hon har en jättefärdig utbildning och ett jättevuxet jobb (typ räkna ut trycket i rör på kärnkraftverk) och ett hus med en sambo. Jag får komma och hälsa på om jag vill. Jag tror jag vill det. Vi pratade lite om människor från Kolmården. Hon visste tre stycken som hade fått barn. Folk ägnar sig liksom åt såna grejer, barn och hus och vuxna jobb. Folk som gick i min klass på högstadiet. Så himla otäckt.

Jag skriver bara en massa trams idag. Jag har raderat grejer typ fem gånger nu. Jag har inget intressant att berätta. Jag känner mig dum i huvudet. Hejdå.

20:55

Det känns förresten som det nyss var vinter. Jag tycker det behövs lite fler årstider.

det är Beautiful South som gäller nu.

since you stole my heart [2004-11-14 01:11:40.317]

01:08

Jag har tittat på ”Hip hip hora”. Huvudpersonen bodde i en medelklasslägenhet. Det var det roligaste med filmen; leta medelklasstecken. Modiglianiskisser i hallen! Morgonkaffe i servisen ”Zebra” från Gefle Porslinsfabrik! Jag har blivit helt besatt.

-Men du går ju klädd som en hora!

Eftersom jag är så lat orkade jag inte åka till H&M igår och kolla in Karl Lagerfeld-kollektionen, men nu har jag insett att det skulle varit försent iallafall eftersom allt tydligen sålde slut på en timme. Jag har inte tyckt att något av det jag sett på bild varit särskilt snyggt, men om man grämer sig över att man missade tillfället finns det redan en massa grejer att köpa på eBay. Ett par solglasögon kanske hade varit kul. Eller nä. Eller jag vet inte.

16:38

Patrik Forshage i Nöjesguiden, om Nancy Sinatras nya skiva:
”…men alltför ofta låter det som om Nancy Sinatra inte hunnit få dagens första cigg eller morgonkaffe. Det som var avsett att låta sexigt blir bara alkoholiserat ostadigt.”
Jag vet att jag är trist nu, men alltså, om Nancy Sinatra hade varit man skulle det pratats om hur rösten avslöjar ett hårt liv, rikt på erfarenhet, om hur det i varje ton hörs att det här är en person som provat allt det livet har att erbjuda, något om smärta antagligen, mannen med den spruckna rösten är en martyr, som sugit märgen ur livet, det är något ädelt med det, något upphöjt och vackert, ”…där den spruckna rösten smärtsamt avslöjar…”, ser ni inte de förutsägbara formuleringarna framför er? Det gör jag.
”Det som var avsett att låta sexigt…”, alltså, vad är det för jävla skitsnack?

shack up, baby, shack up [2004-11-12 00:42:09.597]

00:34

Äsch, trams.

16:08

Allt jag vill göra idag är egentligen att sitta inne och lyssna på ”The bluest eyes in Texas” och fundera på om jag ska börja läsa ”Mannen utan egenskaper” eller inte. Fast nu ska jag nog gå ut i regnet. Lite pengar skulle förresten sitta fint nu. Det kommer bli jul rätt snart, det är helt sjukt. Hur ska jag ha råd med det? Jag har inte ens råd med vardag ju.

hay una discoteca por acqui? [2004-11-11 23:01:12.013]

22:48

Det är skitkallt ute! Jag måste börja använda min töntiga jacka snart.
Jag är ledig i tre dagar! Jag har börjat använda utropstecken!
Detta oroar mig lite.

Jag tycker att den här mannen är stilig,
jag tycker att han borde skriva lite bättre böcker.

au nom du goût [2004-11-10 01:58:52.847]

01:32

Jaha okej, jag kanske faktiskt borde skriva en roman som utspelar sig i Paris. Det är skitklyschigt (varje gång jag ska skriva ordet ”klyscha” måste jag googla det för jag blir så osäker på hur det stavas), men det finns iallafall rätt få böcker om tjejer i Paris. Jag känner ju faktiskt ett behov av att erövra det där reviret. Det är ju vad jag ägnat större delen av mitt läsande liv åt, men passivt, som betraktare. Jag bara sitter och tjatar om att jag vill hänga med de tuffa killarna, och sen törs jag aldrig göra slag i saken.
På tal om tuffa killar blev jag jätteglad idag på Emmaus när jag hittade Henry Millers ”Sexus”, båda delarna, i smakfull pocketutgåva från sextiotalet. Fast de var på norska. När jag läste norska förra hösten tänkte jag att jag kanske borde läsa lite böcker på norska, men att läsa just Henry Miller på norska känns inte riktigt motiverat.

Varje gång jag går till Emmaus blir jag raggad på, det är helt sjukt. Om någon är i desperat behov av en man, och då menar jag verkligen desperat är det bara att gå omkring lite vid Backaplan så blir man antagligen uppraggad på två minuter. Idag var det en, och detta erkänner jag motvilligt, stilig italiensk man som kom åkande i en bil, och så vevade han ner rutan och hojtade typ ”hey beauty! parle italiano?”, (eller hur man nu frågar om nån pratar italienska på italienska, jag kan inte italienska), det var verkligen sleasy. Fast för ett tag sen skrek alkisarna som alltid hänger vid en speciell bänk ”Kolla vilka former!” när jag gick förbi, det var iallafall lite gulligt. Värst av allt var inne på Emmaus för typ ett år sen när en man kommenterade ett par jeans jag höll i och jag uppfattade det som att han ville prova dem om inte jag skulle ha dem, och sen när jag provat dem blev han sur och jag fattade inte varför och då visade det sig att han hade velat titta på när jag provade dem. Tjena. Varför skulle någon i hela världen gå med på något sådant? Folk är helt sjuka i huvudet på Hisingen.

Äsch. Bla bla bla. Jag borde skriva nåt vettigt. Jag har tappat greppet. Jag har läst DN slarvigt på sista tiden. Jag såg på ”Kobra” förut och tänkte att jag säkert skulle bli upprörd över nåt, men det blev jag inte. Det mesta var bara rätt trist. Jag är inte ens välformulerad idag. Jag var helt glad förut, fast nu när jag skulle sätta mig och skriva nåt här kändes det som det inte hänt ett dugg sen sist.
Hejdå.

02:09

I väntan på min digitalkamera, som förhoppningsvis anländer i samband med julen, tänkte jag starta en serie som kan heta tillexempel ”Istället för dagens bild” där jag redogör för vad jag skulle fotat om jag haft en digitalkamera.

Istället för dagens bild 1:
Bild på mig i badrummet innan jag gick hemifrån i eftermiddags eftersom jag för en gångs skull var skitsnygg. Jag har snyggperiod!

Istället för dagens bild 2:
Bild på mitt nya anteckningsblock från Muji som jag är hemskt fäst vid.

Jag har redan skrivit för mycket ikväll, men Muji alltså, templet för god smak till ett överkomligt pris. Jag var där i förrgår och det stod en välklädd man i femtioårsåldern och pillade exalterat på en pytteliten radio i matt aluminium och mumlade typ ”Så snygg..!” för sig själv, det lät nästan sexuellt, lite flåsande sådär, det var riktigt obehagligt.

13:47

Jag läser en bok om smak. Den är jätterolig. Den är skriven av en man som inte gör några anspråk på objektivitet i sina försök att definiera smak. Jag citerar: ”Den utomordentlige (min kursivering) arkitekten professor Josef Frank har sagt att ”god smak har ingenting med konst att göra”, och han tillägger att ”ofta motverkar den konsten eftersom den alltid är förbunden med måttfullhet”.
Det där med måttfullhet alltså. Det är så jävla typiskt. Jag hatar måttfullhet. Måttfullhet=behärskning=kultur=medelklass. ”Kolla, vi vet att vi har så god smak att vi inte behöver en massa trams, dekorationer och överdrifter, vi vet att det enkla är det vackra, det funktionella, och därför tycker vi att det är finare med ett grafiskt mönster som inte försöker förställa sig, som inte försöker göra sig finare än vad det är.”
Jag skulle kunna skriva böcker om det här. Manifest, ordna demonstrationer, upplopp, kasta gatsten på Marimekko, Tiogruppen och Ordning & Reda. Det är där förtrycket bor! De utger sig för att vara snälla, men det är ondska i sin renaste form! Fatta!

Åh, så snyggt!

one beat away from becoming elevator music [2004-11-07 13:27:56.233]

13:21

Jag skulle så gärna vilja vara lite gladare.

21:31

Bourdieu har sina ljusa stunder:
”Förhållningssättet till språket förefaller mig stå mycket nära förhållningssättet till kroppen. Till exempel, /…/ det borgeliga förhållningssättet till kroppen, eller till språket, är det otvugna förhållningssättet hos dem som är i sitt rätta element, som har alla marknadens lagar i ryggen. Upplevelsen av otvungenhet är en nästan gudomlig upplevelse. Att i en viss situation känns sig precis som man objektivt sätt bör känna sig, att känna sig exemplarisk, det är en upplevelse av fullkomlighet. Det är just detta människorna söker i religionerna.”
Så fint! Och sant! Jag är beredd att förlåta Bourdieu för att han större delen av tiden är helt jävla obegriplig.

Jag försöker intensivt ha fler bilder i min dagbok för att den ska bli lättare att läsa. Idag blir det Cate Blanchett som verkligen är så himla vacker.

[2004-11-06 14:34:49.333]

14:23

Jag ville hitta en bild på Magnus Carlsson, Weeping Willows-Magnus Carlsson alltså, när han sitter på pizzerian i Hammarbyhöjden och ser melankolisk ut. Bilden finns i hans skiva och jag tycker att den är så trevlig (bilden alltså, även om skivan är rätt trevlig också) eftersom jag har suttit vid precis samma bord och antagligen också sett melankolisk ut, eller snarare deprimerad kanske. Jag ägnar mig åt såna här saker eftersom jag till varje pris försöker undvika att göra sådant jag borde göra, som exempelvis läsa franska filosofer, diska eller ta en stärkande promenad. Nu kom jag från ämnet. Jag skulle skriva att det är väldigt svårt att hitta en specifik Magnus Carlsson på internet. Det finns Barbados/Alcazar-Magnus Carlsson och Magnus Carlssonen som gör tecknad film, han som gjorde den där obehagliga Radiohead-videon. Sen finns det en massa andra killar som också heter Magnus Carlsson. Jag gissar att föräldrar i framtiden kommer att Google-anpassa sina barns namn så att det ska bli lättare att hitta dem. Jag önskar tillexempel att mitt namn hade en mer spännande stavning, så jag slapp bli ihopblandad med nån kvinna som tydligen ordnar marsvinsutställningar. Själv ska jag ju döpa min son till Dante Gabriel, så han kommer nog inte ha några problem.
Det här blev en liten spaning, märker ni?

I am a visitor here, I am not permanent [2004-11-05 00:35:37.607]

00:24

Idag har varit den gråaste dag jag kanske någonsin upplevt. Hela luften var våt. Regnet stod liksom stilla i luften. Det var mycket fascinerande. Mitt hår lockade sig oerhört. Jag är alltid ful i håret när jag kommer fram till mitt jobb men jag skiter i det från och med nu för folk är ändå inte så jävla snygga, bara de trista indiemänniskorna och vi bryr oss inte om varandra ändå.
The district sleeps alone tonight med Postal Service är kanske den sorgligaste låt jag vet. Man måste lyssna på Postal Service när man dricker glögg, eller om det är tvärtom. Jag har druckit glögg.

Söndag natt mot måndag och hela ditt hus verkar sova, hela ditt postnummerområde. Du är där uppe och vaken, står du i fönstret nu och ser efter taxin? Står du i fönstret och tänker samma sak? Känner du något, i din mage en längtan, en känsla av vemod som förvånar dig?
Saknar du något nu?
Något du inte kan förklara och därför kommer tiga ihjäl, precis som jag gjort?
Precis som jag kommer fortsätta att göra?

02:31

Jag fick lust att måla en tavla med ett rådjur, så jag gjorde det. Nu borde jag verkligen ha en digitalkamera så jag kunde dokumentera min kreativitet.
Lista över de mest dekorativa djuren: (ingen inbördes ordning)

rådjur
trana/häger
and
kanske skalbagge, om den är gjuten i brons, minst två decimeter lång och monterad på ett betongblock

14:41

Jag gillar ju Ernst Billgren-djur! Det hade jag inte tänkt på. Jag gillar Ernst Billgrens grejer från tidigt nittotal. Och så gillar jag Ernst Billgrens fru.
Jag vill åka och köpa en pannå, men jag måste läsa Bourdieu. Måste bläddra lite i honom iallafall. Ja. Nu ska jag bläddra.

Helene Billgren i mitten. Hon definierar verkligen ”fulsnygg”.
Och hon kommer från Norrköping!

17:17

”Epistemologin uppfattas ofta som ett slags metadiskurs som är transcendent till den vetenskapliga praktiken.”

ja tack

nyckeln till sköna upplevelser och rejäla rabatter [2004-11-03 00:44:59.73]

00:24

Om jag orkar hålla mig vaken kanske jag ska kolla lite presidentval med T. Jag kör ett litet quiz så länge, det var länge sedan.

14:02

Äsch, jag tycker ju att det är trist med såna där formulär egentligen, så jag tog bort det igen.

14:40

Vem är Anton Gustavsson som skriver krönikor i Sonic? Det är ganska roligt att skriva krönikor om hur tråkigt allt är i just Sonic. Anton Gustavsson tycker bara att några av hans polares bloggar och Sture Dahlström är roliga. Jag tycker inte heller att så mycket är roligt, mer än kanske ordet ”hamster” och nåt mer som jag glömt nu, men jag skriver iallafall inte i Sonic.
Sonic har gett ut en bok nu, med krönikor. Följande skribenter medverkar: Anders Dahlbom, Pierre Hellqvist, Johan Jacobsson, Markus Larsson, Henrik Lyngåker, Sara Martinsson, Billy Rimgard och Håkan Steen. Det är jättemycket män på Sonic. Det är ganska tråkigt. Jag lovar inte att det skulle bli roligare med fler tjejer, men det kanske skulle vara värt att testa iallafall. Gärna tjejer som inte skriver om exempelvis hur det är att vara tjej och skriva om musik, hur det är att vara tjej och syssla med musik, eller hur det är att vara tjej i största allmänhet.
Anton Gustavsson, anledningen till att allt är så tråkigt är antagligen att alla andra som sysslar med någon form av kultur eller media i det här landet är precis som du. Ni är unga män från hyfsat privilegierade bakgrunder som gillar att kokettera med att ni har ont om pengar (”Jag köper en och annan skiva ibland, så många som CSN tillåter”) och lever i nån slags luddig misär och dunkar alla andra män som är likadana i ryggen, i synnerhet om de framför musik och menar allvar. Jag gillar ju inte kvotering, men om nåt ska bli roligare kanske det är dags att alla Antonar tar ett kliv åt sidan istället för att gemensamt sabla ner exempelvis tjejer som inte gillar Morrissey och ändå vågar skriva om musik.

Det här blev rätt förvirrat och nu hinner jag inte hämta ut min bok på biblioteket heller, allt är Sonics fel.
Hejdå.

använd ordet ”handlare”, inte ”återförsäljare” [2004-11-02 13:02:07.327]

13:00

Tidsoptimist, hej hej!, tidsoptimist!
Idag hatar jag alla som går på konstskolor. Haha. Töntar!
Annars är det rätt bra.

13:50

Det här var ju jätteroligt:
”NY TIDNING FÖR ALLA SOM ÄLSKAR JULEN!
Nu är det premiär för Jul-Revyn (utkommer 2 november), en specialtidning eller så kallad one-shot, utgiven av Vecko-Revyn. Som namnet antyder handlar Jul-Revyn om julen, om traditioner, men även om trender, mat-, bak-, pyssel- och julklappstips.
För den inte helt köks- och julvana kvinnan erbjuder Jul-Revyn mängder av köptips och steg-för-steg-guider.
/…/
Jul-Revyn vänder sig till en kvinna som är runt 25 år eller äldre. Hon har sitt första egna boende och går i mysiga tankar på en fröjdefull jul. Dock är hon stressad och skyggar för dagslånga skinkgriljeringar och meterhöga granar. Hon vill ha snabba, enkla lösningar. Viljan att pyssla, baka och laga mat finns men tiden räcker inte till. När hon köper Jul-Revyn får hon de handfasta och praktiska tips hon behöver för att stressa sönder sig. Den varma tonen i Jul-Revyn gör sitt till för att skapa en fridfull stämning och harmonisk jul.”

Eh, jag tyckte det var roligt i sig, men nu ser jag att de glömt ett ”inte” i texten också: ”När hon köper Jul-Revyn får hon de handfasta och praktiska tips hon behöver för att stressa sönder sig.”
Fantastiskt.

Som namnet antyder handlar Jul-Revyn om julen.

läs bifogad information för instruktioner [2004-11-01 12:24:24.197]

12:18

Det är helt soligt ute och jag trodde under några sekunder att det var sommar. Ibland vet jag verkligen inte vad det är för årstid.

bonjour tristesse [2004-10-31 13:51:57.51]

13:49

Åh så tråkigt, allt, hela helgen bara helt skittråkig. Och jag har ont i magen och har ätit jättemånga ipren och bli helt trött och seg av dem och orkar inte göra något, inte läsa eller skriva, orkar inte fokusera mig utan läser samma sida tre gånger utan att märka det, orkar bara sitta framför datorn i evigheters evighet och läsa folks jävla dagböcker, som de aldrig uppdaterar, uppdatera dammit, uppdatera! och nu ska jag jobba och mina jeans stinker rök och alla kläder är smutsiga och jag måste ha på mig jättekonstiga kläder nu, jag kommer vara skitful och mitt hår är dåligt, allt är faktiskt dåligt, allt är misär, jättemisär, ynk.

always find a way [2004-10-30 12:48:23.0]

12:42

Jag har köpt en jacka. Kappa, kanske det är förresten. Vinröd. Med luva. Den är rätt töntig. Töntig får nog vara mitt ledord i vinter. Jag ska ju skaffa glasögon också, och så har jag köpt en liten mössa.

Förresten så råkade jag slänga ett sms igår förmiddag, utan att ens öppna det eller se vem det var ifrån. H, var det du? Förlåt att jag inte har svarat, jag har inga pengar. Jag ignorerar dig inte!

12:48

Ibland får jag för mig att bjuda på helt sjuka saker på Tradera. Typ en uppstoppad grönskrika. Nån gång när jag har ett hem, med ett rum med sjukt mycket böcker och en läsfåtölj, skulle jag gärna vilja ha en uppstoppad fasan. Fasaner är så snygga. Och nä, jag tycker inte direkt att det är äckligt med uppstoppade grejer, iallafall inte fåglar.

Fasan i naturlig vintermiljö.

21:46

Hej och välkomna till del fem eller nåt i serien ”Dagboksanteckningar som lånat sina rubriker från låtar med the Tough Alliance”, ett anmärkningsvärt faktum eftersom de inte direkt är mitt favoritband.

Kolla alltså vad lika de är,
och tänk er Tuva Novotny också,
de ser ju likadana ut alla tre.

Det var nog bara det jag ville säga.

looking for gold [2004-10-29 03:59:49.0]

03:52

Okej, jag är skitfull men jag vill ändå gärna påpeka att det inte är okej att säga typ ”Du är så jävla vacker, men du verkar så hemlig, du har en så hemlig aura liksom” när klockan är tre och det är dags att gå hem. Vill man säga snälla saker får man gärna göra det innan stängningsdags och utan förebrående ton. Klart jag står här och är mystisk och hemlig om du inte pratar med mig liksom. Om du pratar med mig fattar du att jag är sjukt lättroad, jag kommer inte dissa dig, jag kommer vara snäll om du är snäll. Killar är så jävla töntiga. Ville bara säga det. Nu ska jag sova, i evigheter. Hejdå.

16:58

Det där var ju en oerhört klarsynt anteckning. Välstavad iallafall. Jag tror att jag önskade Happy Mondays igår, jag har legat och funderat på varför i hela världen jag gjorde det. Jag gillar ju inte Happy Mondays, inte aktivt liksom. Vad konstigt.
Jag mår fortfarande inte så bra, men jag ska försöka åka till stan och kanske köpa en jacka. Fast först betala hyran ju! Obs obs! Betala hyran!

[2004-10-28 01:02:11.0]

00:43

Hej.
Dagens nämen-är-de-här-skorna-också-trasiga är mina svarta vinterskor som jag hade tänkt ha som, eh, vinterskor. Dagens låt är Snowqueen med Roger Nichols and a Small Circle of Friends. Bra smak är det nya indie, mockaborste är det nya läppglans och dagens bästa är när människor är snälla mot mig, med risk för upprepning är faktiskt människor som är snälla mot mig det bästa som finns.

Jag funderar för övrigt fortfarande på uppsatsämne. Jag vill skriva om smak. Smak är roligt.
Kolla, dålig smak!
Kolla, finkultur!

Kolla, ett skitstort jättekonstigt djur!
Djuret har alltså inget med uppsatsen att göra, det var bara så himla konstigt.

18:42

Haha, jag har fått en pressrelease från Sophie Rimheden, kolla vilket sällskap jag tydligen ingår i. Några av namnen på mottagarlistan:
Hanna Fahl, Pierre Hellqvist, Johan Jacobsson, Billy Rimgard, Tommie Jönsson, Nicklas Wahllöf.
Billy och jag liksom. Det var roligt.

Nu ska jag först bli snygg, och sen ska jag bli full. Hejdå.

typewriters pain you, etc. [2004-10-26 17:00:59.0]

16:42

Jag har ont i axlarna nu. Jag har släpat alla mina grejer till Göteborg. Well, till och från bussen till Göteborg. Note to self: Undvik att bära skrivmaskiner i framtiden.
Nu ska jag sova. Om jag inte ska ligga i soffan och se på TV. Kanske tar jag mig till Matkassen och köper chips. I vilket fall som helst ska jag inte anstränga mig särskilt mycket.

Vi syns inte så bra, men det här är jag som hänger med Norrköpings finest; Moa Martinsson. Notera den tjusiga omgivningen. Helst ville jag klättra upp och krama lite på henne, men det hade regnat och hon var helt hal.
Det är väldigt ont om bilder på mig i den här dagboken, inser jag. Eller bilder jag tagit. Det är mest en massa bilder jag Googlat. Jag tror jag ska önska mig ekonomisk hjälp till en digitalkamera i julklapp. Fatta vad mycket bilder det kommer bli då.

17:10

Då kan jag ju fota min bokhylla!
Vad pepp jag blev nu.

jag håller på med nån tysk bulle [2004-10-25 19:18:29.0]

19:07

Det är gula löv överallt ute. Att det är ont om röda löv beror enligt min far på att det inte varit tillräckligt kallt – det är frostnätterna som gör löven röda, precis som de gör jordgubbarna söta. Och slånbären. Min mor gör slånbärslikör fast det inte varit några frostnätter. Så hon lär få hälla i rätt mycket florsocker.

Jag har hängt runt på stan med B. Jag tror jag såg Y, min sk. bästis från mellan- och högstadiet. Som tur var såg hon inte mig. Jag läste mina gamla dagböcker i lördags när jag var hemma hos mamma & pappa och fylldes av en stor ilska mot Y. Eller, kanske mest mot mig själv, som inte fattade att jag borde slutat vara kompis med henne. Y var iallafall tjock, det var ju lite glädjande.

Jag har bränt bra musik. Nu ska jag fixa håret och gå och fika med E. Imorgon, när jag är hemma i Göteborg igen, blir det kanske ett bildbevis från Bs och min stadsvandring i Norrköpings industrilandskap. Puss.

Den här skönheten är en Olivetti Lettera 32, tyvärr med ett trasigt färgband. Om någon vet något om hur man får tag i nya färgband till sin gamla skrivmaskin tar jag gärna emot tips. Det står liksom ingenstans vilka modeller de passar till. Olivetti har ju gjort skitmycket skrivmaskiner.

Och om nån har en sånhär att sälja får man också gärna höra av sig.

Eller om man vet varför Olivettis skrivmaskiner inte har några ettor eller utropstecken på den där tomma tangenten. Det är ett mysterium!!!!1

coca-cola veins [2004-10-23 14:21:52.0]

14:17

”Skriv lite mer i din dagbok, tack.”
Men det händer ju inget. Jag har inte tänkt några smarta grejer på rätt länge. Jag har dessutom inte läst DN. Jag är ju på semester. Det är höstigt här. Jag ska gå ut och promenera lite. Sen ska jag till Kolmården och äta mat och promenera lite mera. Jag lovar att säga till om det händer nånting.

[2004-10-22 17:57:33.0]

17:47

Jag är i Norrköping. Det regnar här. Jag ska laga gryta. Jag har köpt en till bok av Marguerite Duras på Myrorna. Jag tycker alltid att jag köper böcker av Marguerite Duras när jag är här. Måste se till att läsa dem också. Fast den här hade jättestor stil och var väldigt tunn så det borde jag fixa. Jag DC++:ar hem musik till B. Jag önskar att jag gillade lite mer musik. Jag måste skärpa mig.

Lämna en kommentar

Under dagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s