backup 13

  [2006-02-09 12:30:31.04]

12:28
Åh gud. Dagens man!

13:57

Okej, om mitt jobb: På förmiddagarna handlar jag mat. Gamla människor uppskattar charketuriprodukter. Särskilt på sina smörgåsar. Exempelvis leverpastej, kalvkorv, saltrulle och specifika sorters skinka. Min mormor brukade äta aladåb. Jag inser nu att jag skriver ordet ”aladåb” för första gången i mitt liv. Det ser skumt ut. À la daube (aladåb): kall maträtt i gelé. Annan frekvent förekommande mat: Prinskorv, risgrynsgröt, fiskbullar, olika typer av kanelbullar. Efter lunch städar jag. Igår städade jag med en jättetrevlig kille som envisades med att hålla upp alla dörrar åt mig. (Det var inte specifikt dörröppnandet som gjorde honom jättetrevlig, det var bonusinfo – även om det för all del medverkade till det trevliga intrycket.) Alltså, för några år sen – färre än jag vill medge tyvärr – skulle jag definierat någon som jättetrevlig först efter att det blivit tydligt att personen i fråga exempelvis lyssnade på enligt mig godkänd musik. Jag kunde tyckt att någon var ”intressant” för att han (det är främst killar jag pratar om nu) kunde säga nåt kul om, säg, Hidden Cameras. Eller för att det gick att diskutera musikskribenter. Herregud, finns det något värre än att diskutera muskskribenter? Jag blir alldeles matt bara av att tänka på det. Anyway, jag och den trevliga killen städade hos en tant som var 97 år och som bjöd oss på passionsfruktsläsk efter att ha upprörts lite över att jag använde för mycket vatten när jag moppade hennes parkettgolv (note to self: gamla människors värdesättande av en oklanderligt skött parkett får inte underskattas). När man städat går man tillbaka till jobblokalen och hänger runt lite och fyller i ett papper. Sen går man hem. Jag jobbar centralt men har hittills alltid åkt direkt hem efter jobbet eftersom jag är skittrött och har fula skor (gamla platta mockastövlar). När jag kommer hem somnar jag. När jag vaknar har mina linser blivit helt klibbiga och jag tänker ”shit, jag måste ringa och be dem skicka nya linser! Äh, jag gör det imorgon.” Fast nu är jag ju så himla upptagen med att skriva en krönika och dessutom är jag rädd för telefoner.

16:10

Det slutar aldrig snöa. Jag hade tänkt åka till stan snart men nu tycker jag att allt verkar så sjukt jobbigt. Nån gång vill jag bo i innerstan så jag kan promenera överallt. Med paraply. Nu måste jag ju paraplylös halka till spårvagnen och anlända helt snöig. Jag har inte ens tillräckligt med pengar på mitt hundrakort och inga pengar att köpa ett nytt för. Jag äger minus åttio kronor. Jag får några hundra den tjugofemte om Göteborgs stad är lite snabba i handläggandet av mina papper. Alltså det är typ snöstorm. Jag känner mig så jävla gnällig.

 

  [2006-02-08 17:05:41.267]

17:01
Eh, nu har jag börjat på tre dagboksinlägg om min dag på jobbet, men jag inser att ni såklart inte bryr er.

 

 

colour by numbers [2006-02-07 13:04:29.78]

12:57
Under siffran 7 här kan ni läsa en text om text om text vs. text om sex.

Och eftersom ni tydligen önskar det: Jag orkar inte riktigt utveckla det jag tänkte om den där ledaren om att det är ansandet av kroppshår som är hindret för motion och en harmonisk tillvaro i etiskt tillverkade trikåkläder, men jag kan pasta in en del av det jag antecknade när jag var arg i lördags eller när det var:
”Okej, crash course i klassanalys: vi gör det tydligt, vi tänker Fucking Åmål, fortfarande bästa exemplet för att visa sånt här, tänk Fucking Åmål, tänk Elin och Agnes: vem i Fucking Åmål är det den där ledaren handlar om? Och vem i Fucking Åmål är det som faktiskt SKULLE klä sig i mahjongkläder och gå ut osminkad utan problem? Hint hint, DET ÄR INTE SAMMA PERSON!!!
Och det här illustrerar hela problemet med alla såna här resonemang, kan ni vara snälla och skriva ner det här exemplet på en liten lapp och nästa gång ni ska skriva i en tidning, kan ni ta fram lappen och titta på den?

(och shit vad trött jag blir på typ ALLT, jag levde länge i villfarelsen att det krävdes nån slags förmåga till analys för att få skriva ledare i en tidning, eller för att få skriva vad som helst i en tidning förresten, när det uppenbarligen bara är att skriva det obviousa: det är dåligt med utseendefixering, det är dåligt med krig, använd cykelhjälm och kondom, – och svenska folket ba’ ”JAA!, du har ju HELT RÄTT!”, det är jävla skoltidningsnivå på allt, vad är dealen med det?)”

gästboken

 

  [2006-02-06 13:08:34.327]

12:37
Det regnar ute, smälter, jag älskar luftfuktighet. Jag älskar när trädstammarna är fuktiga och svarta, jag vill gå fram och röra vid dem, få svart trädstamsfragment under naglarna. Jag orkar inte tycka nåt här idag, sorry, ni får tycka själva. Jag måste tycka saker på andra håll, typ om en skiva. Jag vill inte lyssna på den. Jag vill lyssna på musik med stråkar i. Hur använder man ordet ”orkestrering” egentligen? Ibland blir jag rädd att mitt ordförråd inte sträcker sig en stavelse utöver de ord som förekommer i Den hemliga historien. Jag borde gå ut och gå, få luft, motion, perspektiv. Det regnar ute, jag har supit bort alla mina paraplyer. Jag har inte råd att köpa ett nytt. Det finns fina på H&M, prickiga. Min mp3-spelare liksom slirar i början på en del låtar, spelar en sekund ur en annan låt innan den hittar rätt. Jag tror att allt beror på luftfuktigheten. Jag törs knappt ta upp mobilen ur fickan när det är dimma, jag ser framför mig hur de små koppargrejerna i den ärgar på två sekunder. Förra veckan var det inte dimma, det var luftföroreningar. Sämsta luften på tre år. Det är så snyggt med luftföroreningar, det känns som i Paris, det känns som en storstad. Klar luft är så överskattat, det är bara kul kanske några dagar i oktober och några i juli.

 

 

it’s getting difficult to keep my mind in motion [2006-02-05 11:57:31.717]

11:36
Visages Pleasure boys är dagens låt. ”Pleasure” är ett så bra ord. ”Lättja” är bra också. Jag älskar ”lättja”. Jag måste börja förhålla mig mer professionellt till text nån gång. Jag börjar hata allt jag skrivit efter typ en dag. Detta leder till praktiska problem. Jag vägrar befatta mig med texter äldre än en dag. Jag törs inte ens öppna texter jag skrev typ i torsdags. Fast nu måste jag. Jag får seriös ångest. Jag har öppnat Word Pad nu iallafall. Wish me luck.

14:05

Alltså, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt det här. Jag återkommer. Om jag orkar.

Kolla, dagens man!

 

I wouldn’t call it a crime [2006-02-04 13:27:50.87]

13:26
Jag kan, exklusivt och innan SR, presentera den kompletta listan över sommarpratare 2006:

Viggo Cavling
Eva Röse
Carlos Rojas-Beskow
Joanna Rytel
Lennart Hellsing
Laleh
Denise Rudberg
Måns Herngren
Renée Voltaire
Jonas Åkerlund
Sara Stridsberg
Per Gessle
Anna Sjödin
Calle Norlén
Börje Ahlstedt
Maria Bonnevie
Gellert Tamas
Tiina Rosenberg
Ebba von Sydow
Klas Östergren
Lasse Hallström eller Lena Olin
Liza Marklund
Alexander Bard
Ingmar Bergman
Filippa Knutsson
Bingo Rimér
Elisabeth Olsson
Linda Skugge
Suzanne Osten
Robert Laul
Monika Fagerholm
Sven Wollter
Ernst eller Helene Billgren
John Ajvide Lindqvist
Belinda Olsson
Timbuktu
Fredrik Virtanen
Cecilia Hagen
Gustav Fridolin
Peter Stormare
Christina Stenbeck
Sverker Åström
Tina Nordlund
Jonas Hassen Khemiri
Ulf Lundell
Gudrun Sjödén
Berny Pålsson
Glenn Hysén

vid förhinder ersätter Bodil Malmsten i samtliga fall

här är gästboken

18:59

Dagens diktsamling.

Site Meter

23:35

Hemma hos!

lite bokhylla

fin etsning som B har gjort

värsta röran i hallen

 

you would be beautiful if you were on fire [2006-02-03 13:00:51.557]

13:00
Okej, Bra Böcker startar en serie (och en bokklubb) som de kallar för ”En sann historia” och utformar en liten logotype som upplyser om att det är just en sann historia det är fråga om. Haha! Jättekul! Jättekul att vi kan skratta åt det på kultursidorna och dunka varandra i ryggen och vara ett enda skönt gäng som fattat lite mer. Jag förstår inte det roliga. Är det inte bara tragiskt att det uppenbarligen finns ett ängsligt behov att markera distans från en viss typ av litteratur, litteratur som ändå ingen skulle komma på tanken att förknippa med de stora dagstidningarnas kultursidor? Och är det inte helt logiskt och smart av ett förlag att starta en sån där serie? Hej kultursidor, vet ni vad det är folket läser? Sanna historier. Har ni en aning om hur många tummade ex av ”En blomma i Afrikas öken” (den sanna historien historien om Waris Dirie, den där könsstympade somaliska tjejen som blev supermodell) som lånas ut och läses och diskuteras i landets alla fikarum? De fikarum som inte är belägna på tidningsredaktioner alltså. Nej, klart ni inte har. Åh, jag blir så trött. Kan ni inte bara sitta där och uppröras sådär lite mysigt och lagom över Fabian Kastner eller vad det nu är som är kul den här veckan, jag lovar, inga Waris Dirie-fans kommer att kräva att få lägga sig i, ni behöver inte handgripligen sparka bort dem från kultursidorna.

här är gästboken

 

  [2006-02-02 11:56:08.68]

11:43
Mitt hat mot Spray vet just nu inga gränser. Jag försöker ju liksom ha en seriös business mail, det går ju inte när den är nere typ varannan gång jag vill kolla den. Hur jävla svårt kan det vara att driva en fungerande mailtjänst, gud. Spray samarbetar med FHM (”FHM forskar i anatomi – Angelina Jolies kropp ska dokumenteras”, ”Fyra svenska hockeyfyllor”), tipsar om hur man kan formge sin personliga handväska och låter svenska kocklandslaget trendspana och dela med sig av angelängna personliga anekdoter (”Mitt bästa vinminne: När jag första gången fick smaka på en 1994 Annamaria clementi Cá del bosco Fransciacorta”), men man kan inte kolla sin mail. Alltså, om era servrar är överbelastade på nåt sätt, kan ni snälla snälla stänga ner det jävla kocklandslaget ett tag?

23:50

Jag är lite busy just nu. Ifall ni undrade. Jag kommer igen, promise.

 

the fault is I can find no fault in you [2006-02-01 17:33:09.28]

17:21
Nu har jag jobbat igen. Jag tränar för att kunna vara vikarie inom hemtjänsten. Som alla andra som ”vill skriva” typ. Det är ett rätt soft jobb, men handlar mat och åker och lämna den och så städar man. Inget badande eller sånt. Inga kroppar, tack gud. Tusen gånger bättre än marknadsundersökningar, seriöst, marknadsundersökningar är helvetet på jorden.
Jag har en massa roliga saker att göra nu. Alltså, icke-hemtjänstrelaterade saker. Skriva saker. Jag ska vara så sjukt produktiv. Jag ska vakna tidigt och ta stärkande promenader. Jag ska sätta igång genast.

18:18

Meddelande till H: Jag har inga pengar i mobilen! Ska försöka fixa det imorgon eller senast på fredag. Det smärtar mig att inte kunna höra av mig. Bara så du vet.

Slut på meddelandet.

 

i natt är alla städer öppna [2006-01-31 17:11:17.173]

17:10
Jag har varit vaken i tolv timmar nu. Jag har jobbat. Nu måste jag sova lite. Tjarrå.

22:13

Det droppade från taken idag.

22:41

Jag behöver OUMBÄRLIGA BASPLAGG.

 

ni får scrolla lite idag [2006-01-30 00:21:21.217]

00:19
Okej, Groundhog day:


there was a time when my life didn’t fit [2006-01-29 13:18]

 
13:14

Alltså, Palm of my hand med Pale Fountains är så bra att jag svimmar. Palm of my hand + It pays to belong + Let’s ride med Roger Nichols & the small circle of friends + kanske Streets of your town med Go-Betweens + kanske Dionne Warwicks Do you know the way to San José = helt perfekt!

13:23

Jag har fyllt min mp3-spelare. Vad ska jag ta mig till nu?

13:25

Svaret är givetvis ”Läsa På spaning efter den tid som flytt!

Nu börjar måndagens dagbok:

 
12:22

Det kan hända att jag skrev nåt annat igår, men det jag menade var givetvis: Använd gärna min mailadress där i högerspalten om ni exempelvis vill byta frimärken. Jag sitter på en komplett samling från Färöarna, typ 1976-1985 (lite osäker på årtalen). Det är mycket djur och natur på Färöiska frimärken, de har lite sådär fräck flora där, typ fjällflora, med små ludna sippor och grejer. Att byta frimärken är helt lagligt. Frimärken kommer sällan i mp3-format eftersom mp3 är ett format för ljudfiler och frimärken är tryckta (skitgammal uppfinning) eller graverade (ännu äldre). Frimärken är av tradition fyrkantiga och gjorda av papper med gummerad baksida, men nu för tiden allt oftare av självhäftade material anpassat för de sk. ”lata åttiotalisterna” som tycker att salivproduktion är ansträngande. Detta om frimärken. Imorgon handlar det om tapeter. Det är typ samma sak fast man sätter dem på väggen och inte på brev. (OBS! Man KAN sätta tapet på brev, men det räknas inte som frankering – se www.posten.se för aktuella portotabeller). Jag är inte emot nedladdning och vidarespridning av copyrightskyddat material. Däremot tycker jag att det är dåligt med krig, samt förtryck pga. etnicitet, kön, social bakgrund, sexuell läggning, religion, ålder, längd, vikt, töntiga kläder etc. Min favoriträtt är pasta. Djur jag gillar: katt. Annat jag vill tillägga: JORDAN KNIGHT 4-EVER!!!!!11

Saxifraga oppositifolia, sv: Purpurbräcka.
Återfinns i Sverige från Härjedalen till Torne Lappmark. Med sina stora purpurröda blommor anses växten vara ”en bland fjellens skönaste prydnader” (C. F. Nyman, Utkast till svenska växternas naturhistoria II).

favoritblomma?

17:19

Åh, det är snart Groundhog day ju. Sorry om det uppstått förvirring. Jag syftade på filmen med samma namn eftersom jag pastade in gårdagens dagboksinlägg idag, inte på att det faktiskt skulle vara dagen då ett murmeldjur kommer ut ur sitt ide. Men för er som vill fira murmeldjuret så är det tydligen på torsdag.
Nu ska jag jobba. Imorgon ska jag också jobba. På riktigt. Typ lämna datorn och lägenheten och utföra sysslor. Och dessutom vakna skittidigt. Jag kan inte tänka mig annat än att det här kommer att vara nyttigt för mig.

Jag orkar inte komma på en rolig bildtext.

 

had it in the palm of my hand [2006-01-28 14:53:38.01]

14:37
Pale Fountains är dagens band! Så bra!

Jag skriver och drivs av KÄRLEK, allt annat är en missuppfattning. Jag läste nåt Zandra Ahl skrivit en gång, om att folk sagt till henne ”Varför skriver du om form? Du gillar ju ändå ingenting”, för svensk formgivning är uppenbarligen en sjuk liten värld där man bara får skriva snälla saker för annars motarbetar man liksom hela rörelsen. Alltså seriöst, det verkar ju vara lite samma sak i BLOGGSFÄREN. Så fort man är lite sur eller kritisk blir man avfärdad som BITTER och får höra saker som ”gör bättre själv då!”, eller ”det är ju inte särskilt konstruktivt att lägga en massa energi på att bara sitta och gnälla”. Vad är dealen med det? Jag kan väl inte gilla ALLT för guds skull. Skärp er. Jag gillar ju skitmycket saker. Jag är ju så sjukt RECEPTIV så ni fattar inte.

Det här är en målning av Whistler.
Jag älskar Whistler!

17:07

Jag har äntligen hittat en tillfredställande promenadväg. Först efter tre år börjar jag fatta hur området jag bor i hänger ihop och att det är villaområdet som är grejen. Det finns ett jättefint villaområde precis i närheten. Jag får värsta flashbacksen från min barndom. Det är så fascinerande med blandningen av hus. Fantastiska gamla trävillor med trädgårdar som är sådär snyggt och lagom vildvuxna, och spröjsade fönster och piano i vardagsrummet. Och en massa nybyggda platta fula villor, varför är alla nybyggda villor bara i ett plan? Det ser ut som husen bara runnit ut på tomten. Och de bruna tegelvillorna, och så mitt i allt ett helt nybyggt hus a la le Corbusier, seriöst, det ser verkligen bisarrt ut, och jag tänker att shit, vad sa grannarna när det fattade vad det skulle bli för slags hus. Stackars barn som alltid kommer vara ”barnen som bor i det konstiga huset”. Det står en gammal öronlappsfåtölj typ från fyrtiotalet på altanen. Eklektiska familjen. Oerhört fascinerande. Alltså, jag känner igen varenda detalj i villområden, typ de små staketen runt soptunnorna, det är så tryggt.

Jag märker förresten att jag inte kan skriva ordet BLOGGSFÄREN utan att använda versaler (se dagboksanteckningen ovan). Det är för att BLOGGSFÄREN är det fulaste ordet någonsin, och jag måste markera distans till det på nåt sätt. Lathund för att avgöra vilka ord som är fula och vilka som är snygga:
1. Tänk dig att Saint Etienne skriver texter på svenska.
2. Tänk dig ordet i fråga i en låt av Saint Etienne (jag brukar tänka Pale Movie, men det funkar nog med vilken som helst).
3. Känn efter. Funkar det? Då är det ett snyggt ord. Funkar det inte? Då är det fult.
Exempel: Skymning. Ja! Toppen. Bra ord.
Frodas. (Humorn frodas i Jonas Hassen Khemiris böcker kan vi läsa i DN idag). Nej! Jättefult ord. Sluta genast använda det.

Tipsa om ett ord?

20:21

Jag kan inte bestämma mig för om The Knifes Silent shout är bra eller dålig. Eller, dålig är den väl inte. Bra eller sådär menar jag. Jag tycker att Section 25:s Looking from a hilltop låter som The Knife. Fast lite bättre. Den borde ni lyssna på.

Det här var nog en kul kväll.

 

in the last film I ever saw [2006-01-27 10:45:16.577]

they wore suits and they wore ties  

10:02

Snart kanske jag skriver en grej om filmer som handlar om män, men nu ska jag jobba lite. Haha, jag vet, det låter helt sjukt.

16:48

Det blir nog inget om män idag. Det är filmfestival här. I Göteborg alltså. Inte i mitt kök. Tack och lov. Jag är vansinnigt ointresserad av filmfestivalen. T och jag spelade skivor på nån invigningsfest för, ja, två år sen va? Ja, två år sen. Det var världens bästa grej. Hela Pustervik dansade och slutade inte fast de tände i taket och började slänga ut folk. Indiekillar som hade kommit dit och trott att det skulle vara popklubb tjatade om Jackie Wilson och några tjejer som kommit dit för att de trodde – eh, ja alltså, jag vet inte riktigt vad de trodde – tjatade om ”nåt från Grease”. Jag var på filmfestival i Norrköping en gång, min enda filmfestival. Det var när jag jobbade på den kassa gratistidningen och fick gå gratis på allt. Jag såg A bout de souffle och The ninth gate tror jag. Och nåt mer som jag har glömt. Nåt pretto antagligen.
Jag ser för lite film. Jag vill se Storm nu, på riktigt. Jag har varit latent kär i Lina Englund ända sedan jag såg henne första gången. Hon var med i Studio Virtanen förra veckan. Hon har jättestora ögonbryn. Toppen är det.

17:07

Jag borde kanske se den där Garden State också förresten.

gästbok,
även för diskussioner om annat
än band som låg på Stranded rekords

  [2006-01-26 12:11:56.893]

11:58
De senaste dagarna har präglats av en rad märkliga sammanträffanden. Banala saker iofs – typ, jag laddar hem en låt och tänker ”Oj, den här var ju bra, men vad är det här för band egentligen?” och fem minuter senare hittar jag en notis om samma band (och det är inte Beatles eller nåt, det är fråga om ett band som existerade i typ en kvart i början av åttiotalet) i tidningen jag bläddrar i. Såna saker, hela tiden. För tre dagar sen skulle jag inte ens märkt de här sammanhangen. Jag känner mig helt och hållet slumpmässig.
Eh, det är inte jag som kommit på den meningen va? Den har skrivits av nån annan? Ibland vet jag inte sånt. Ibland blir jag rädd att nån ska spåra upp allt i mina texter som jag snott av nån annan. ”Varför är jag inte konstant?” gillade jag att gnälla när jag var yngre. Jag upprepade den meningen så många gånger att jag till slut trodde att det var jag som hade formulerat den, men det var det ju inte. Det var Per Hagman. ALLT AV VIKT JAG SKRIVER HAR JAG STULIT UR EN BOK. Heh. Jag lyssnade på Kent igår. Bra eller dåligt? Sen läste jag Bruno K Öijer. I NATT ÄR DU SVÅRT BLOND OCH ALLA BARER ÖPPNA. Regression deluxe. Det var trevligt. Det där med slumpmässigheten var Douglas Coupland förresten va? Och vaddå konstant, är det nåt att sträva efter? Jag trodde att jag var så jävla smart när jag var typ 20. Det var jag inte.

 

 

vad jag vet om kirurgi är att man stänger dörren [2006-01-25 02:31:16.217]

02:20
Jag har fått mail från en ny musiktidskrift som ska ha fest för sitt första nummer. På mottagarlistan är det jag och en massa människor @ Nöjesguiden, Sex, Sonic, Bon, Vice, the Cricket, Dagens Skiva, le Manchester, Modernista och några skivbolag och sånt. Och så några BLOGGARE. Mycket fascinerande detta. Ska vi blogga om tidningen och om festen, är det det som är tanken? Är det här ett TIDENS TECKEN – man vill ha trovärdig PR, så man bjuder in ett gäng bloggare? De kanske bara är snälla förresten. Svårt att veta. Jag blev ju hemskt glad över det – till större delen – fina sällskapet. Festen är hur som helst i Stockholm, så jag kan inte gå. Kan ni inte skicka första numret till mig så kan jag tycka lite grejer om det istället? Jag vet att jag skrev igår att jag skulle lägga av med att tycka grejer, men det var ju bara ljug såklart.

Dagens låt är In från kylan med Mockba Music. Sjukt bra! Dagens frukt är päron. Inte så jättegott iofs, men klart godare än banan och sjukt mycket godare än äpple.

02:51

Det blir frukttema den här veckan. Jag ska byta ut gästbokskoalan mot en ananas. Sen ska jag fälla sådär initierade omdömen om frukterna som kan köpas i min lokala kvartersbutik. Vindruvor är ju godast, men de är så dyra så här års. Apelsin är äckligt och kletigt. Kan dock med fördel pressas och drickas, om man nu råkar känna sig pysslig. Mandariner är bara gott i oktober. Citrusfruker avslöjar sig mer och mer som rena bluffen och har levt gott på sitt rykte som vitaminrika i alldeles för många år. Gå inte på hypen. Köp päron. Äpplen vill jag inte ens prata om. För att inte tala om grapefrukt. Haha! Värsta loserfrukten. Ser snygg ut i reklam för frukostflingor, men är fullständigt oanvändbar. Grapefrukt är frukternas motsvarighet till plagget byxkjol.

Lira luta + äta vindruvor.
(notera gärna att resonanskroppen är formad som ett genomskuret päron. Resonanskropp, renässanskropp. Hehe.)

fritt fram för ordvitsar

 

the kindness of strangers [2006-01-24 16:51:48.99]

16:48
Jag gör inget vettigt. Jag ska skriva viktiga mail nu. Jag ska sluta tycka saker ett tag. När jag tycker nåt upptar det all min energi och koncentration. Jag måste lägga in fler bilder här. Bilder är roligt. Är det förresten jobbigt att sälja saker på Tradera? Jag funderar på att sälja lite skor. Imorgon får ni lön. Kul för er.

Kolla, fin bild.
Och kanske den främsta anledningen
till att jag valde mitt användarnamn på Skunk.

 

  [2006-01-23 14:15:30.667]

14:15
Kommentarerna i det här inlägget hos Isobel gör mig verkligen illa till mods. Jag blir helt uppgiven över hur lätt det är att beklaga sig över att människor i andra länder framställs ensidigt och schablonartat, och samtidigt prata om svenskar som en homogen massa av människor som alla har råd att veta bättre – som inte bör klaga över att något är dyrt, för vi bor ju i ett I-land, och vi är ett upplyst och medvetet folk som åker på politiskt korrekta semestrar iklädda trendiga postkoloniala glasögon utskrivna av välvilliga universitet.

Alltså, det är en sak att klaga på hur media framställer saker, det är en annan att klaga på människor, vanliga svenskar, utan akademiska poäng och god ekonomi – ni vet, de där som utgör större delen av befolkningen även om det inte märks – som kanske sparat i evigheter för att kunna åka på sin semester. När de kommer hem från Vietnam och är besvikna över att det blivit dyrt är det inte fråga om några raffinerade förtryckarstrukturer, det handlar om att de faktiskt hade hoppats att semesterkassan skulle räcka längre och att det, gud förbjude, SKULLE kännas annorlunda än i Sverige. Att det för en gångs skull skulle kännas som att de hade pengar, att de kunde kosta på sig saker.

Jag tänker att man kan roa sig med att uppröras över sånt här när man har möjligheten att kosta på sig saker till vardags, för det är inte förrän då det perspektivet blir tydligt. Och jag vet att ni är jätteivriga att vara fördomsfria och se bortom turistbroshyrerna, men ni är, hur gärna ni än vill, kanske inte så himla representativa för den svenske semesterfiraren. Det finns svenskar som reser ut i världen utan att ens hört talas om ordet exotism och som verkligen tycker att det är både viktigt och roligt att man kan äta middag och köpa kläder billigt. De borde skämmas. Eller hur?

gästbok

 

yes darling, but is it art? [2006-01-22 03:39:45.347]

03:18
Jag har känt mig helt apatisk i flera dagar, men nu håller Television Personalities nya album på att laddas ner och alltså, nu återfick jag livsgnistan helt instant. Är det dåligt kommer jag ju gå ut i en snödriva och somna där, men det tror jag ju inte att det kommer vara (fast seriöst, SEXTON LÅTAR? – det finns gränser för hur mycket man orkar ta in. Tolv är min absoluta maxgräns, tio är det optimala). Jag ska sluta vara så jävla ambitiös här tror jag, jag ska bara ägna mig åt att älska och hata saker kort och kärnfullt och fullständigt omotiverat. Tv-serien Weeds är jättebra! Jag hatar alla som bloggar om tv-serier. Det känns som hela min dagbok blir besudlad bara jag nämner en tv-serie. Jag har fått problem med ordet ”ljuvligt”. Jag ska aldrig mer använda det. Jag får rysningar. Jag tänker på kvinnor i skumbad. Detta är alltså inte per definition dåligt, det är deras beskrivning av badandet som ”ljuvligt” jag har problem med. Eller så tänker jag på Steffo Törnquist och det är ju inte bättre.
Sju låtar kvar nu.

03:40

Jag hade förresten tänkt citera Elastica i min dagboksanteckning från igår natt. ”It’s hard to make a stew/when the meat keeps looking up at you” skulle det stått, och jag var helt glad över att för första gången hittat en använding för ett Elasticacitat (Elasticas första album är givetvis sprängfyllt av quotable livsvisdom – hehe). Detta angående att det är frustrerande att skriva när man gör med med vetskapen att de man skriver om kommer att läsa det. Steffo Törnquist läser nog inte iallafall.

22:56

Jag äter päron och lär mig WordPress och det går skitbra. Jag gillar seriöst att utföra mycket monotona arbetsuppgifter. Skriva kod, kopiera, pilla, ändra varje litet tecken tills perfektion råder. Det är mycket tillfredställande.

 

late night, Biskopsgården [2006-01-21 03:30:12.613]

04:12
Hej, får man säga vem som vann nu? Det var Johan Hilton. Nån annat vet jag inte. Läsning-kategorin var det enda jag frågade. Sigge Eklund är så bisarrt filmstjärnestilig och han flickvän är så jättevacker också, och hon hälsade så rart på mig men jag hann inte prata, för i just det ögonblicket kändes det viktigare att bli slussad till balkongen där all gratis öl fanns. Jag drack jättemycket öl. Jag gillar inte ens öl. Min väninna hånglade nästan med en popstjärna. Jag skadade mitt finger när jag försökte öppna öl med min nyckelknippa. Dålig idé. De spelade Blue monday och vi dansade, T och B och jag, Blue monday är typ allt jag kräver. Sen spelade de nåt jag inte kände igen, och jag ba’ ”Vad är det här?”, och alla ba’ ”STONE ROSES!!!”, alltså, sorry, men var jag typ tolv år då?, tio?, jag gillade Madonna då. Sen spelade de Sisters of Mercy och sen spelade nåt band som var inlindade i vitt tyg och viftade med flaggor och allt möjligt tröttsamt och arty, vi åkte hem sen, T och B var till medvetlöshet berusade. Det var hundratio meter snö ute, – skratta mig gärna i ansiktet åt min text om att Embassy kommer med våren den artonde januari, go ahead, rub it in – så vi åkte taxi, och inget får mig att känna mig mer skamligt medelklassig än att åka taxi. Barnen från Frostmofjället åkte inte taxi, det är så det borde varit, det är så vi borde väntat i tusen år på en försenad nattvagn med en get och åtta småsyskon och kanske en pytteliten palt att äta, och sen pinat oss hem genom piskande snöbyar, Luther Luther, the closer you get, the more I ignore you, typ. T och B sov, bara jag som måste ta ansvar som vanligt, bara jag som måste betala och fixa, kan jag få slippa ta ansvar nån gång tack?, kan nån ta hand om mig? Nu kokar jag pasta. I love pasta med ost när jag är full. Jag stavar bra, eller hur?, jag vet, det är en talang jag har. Ni tycker att jag låter sur nu?, eller hur, ni tycker alltid att jag låter sur? Det är jag inte. Det är bara som det verkar.

04:27

Hallå BOKFÖRLAG, kan vi inte göra en Andy Warhol/Basquiat – typ ni ger mig alkohol (ni puttar in det under dörren, eh, i väldigt platta flaskor? – medan jag är i ett rum utan fönster och skapar) – och kul umgänge och jag skriver helt NAKNA texter när jag är berusad och sen ger ni ut det? Är ni på eller? Det skulle bli fan så mycket bättre än Mellanben. Alltså, ni har ju mitt nummer, ni har min mailadress, ni kan ju höra av er typ efter klockan 16 imorgon.

säg nåt?

 

  [2006-01-20 14:26:24.52]

14:15
Jag har haft så roligt hela dagen åt recensionerna av Joar Tibergs diktsamling Mellanben. Jag återkommer om det här. Nu ska jag göra nytta.

17:11

Alltså, det är skitkallt ute va? Jag fixar inte minusgrader. Måste jag ha min vinterkappa? Jag fixar inte min vinterkappa. Allt känns ohyggligt jobbigt. Jag måste äta. Sen måste jag bli snygg. Sen ska jag bli full. Det senare ska bli roligt.

 

my heart with pleasure fills, etc [2006-01-18 12:03:19.377]

11:36

Idag känns det inte det minsta som vår. Det ska tydligen snöa. Jag har nästan slutat se på nyheterna. Jag vet inte när jag såg på nyheterna senast. Igår såg jag iallafall cirka en minut väderleksrapport. Ett område med snö ska långsamt dra över landet. Boken jag väntar på från Tradera kommer aldrig. Jag betalade i lördags. Jag borde haft den i måndags. Man måste skicka saker direkt, vänligen lägg detta på minnet. Min syster fyller år idag. 22. Jag var alldeles nyss 22. Jag har en lista med saker jag måste göra. En lista med saker jag måste skriva. Det är för grått ute, det går inte. Det är fullständig idioti att tro att det ska bli vår den artonde januari. Det är evigheter till sportlovet. Förra sportlovet var det en meter snö och tio minusgrader. Barnen här åker pulka på ett berg fast det inte är nån snö. Igår låg det en trasig pulka på trottoaren. Jag kunde ha upplyst dem om att det skulle sluta så. Det här känns som en sån där dag då jag skulle kunna åka till Hennes & Mauritz och köpa en tröja jag aldrig kommer att använda. Jag borde inte ens gå ut. Jo, klart jag borde gå ut. Jag ska posta en grej. Jag postar mina grejer snabbt och effektiv. Vänligen drag lärdom av detta.

12:08

Nu fastnade jag i mina gamla dagböcker. För exakt två år sen idag stod jag skitfull på Guskelov i Norrköping och skällde ut Gustav Gelin att han spelade så kass musik. Hahaha. Jag var mest arg för att han inte spelade Pet Shop Boys tror jag.

gästboken

it pays to belong II [2006-01-17 12:40:44.807]

12:38

Det är något med Bo Madestrands texter i DN som gör mig helt uppgiven. Jag fattar ingenting. Någonsin. Jag fattar inte hur han tänker, vad han menar, hur han kom på det, ingenting. Dessutom – och det här är det hemskaste – verkar Bo Madestrand inhämta information från en annan verklighet än den jag lever i, en verklighet jag inte känner igen mig i alls. Jag blir väldigt illa berörd av det här. Jag funderar på vilka människor som kan ta till sig Bo Madestrands texter. Tanken på att någon kan det skrämmer mig djupt och får mig att vilja slå sönder allt mitt femtiotalsporslin, flytta ut på landet och teckna prenumeration på en väldigt liten landsortstidning, allt för att ta avstånd från av Bo Madestrand godkända värden och slippa meningar som ”Jeansmärket Cheap Monday gör succé både bland reklamare och skolungar, trots att loggan föreställer en dödskalle med ett uppochnedvänt kors i pannan – enligt uppgift en satanistisk symbol” (angående att ”ateism är det nya svart” i dagens DN), eller ”Som klippt och skuret, alltså, för innerstans karriärmammor, ständigt på språng mellan arkitektkontoret och barnteatern” (om klädmärket Dedicated follower of fashion). Jag vet inte var jag ska ta vägen när jag tvingas att konfronteras med sådana meningar. Jag börjar nästan gråta av tanken på hur Bo Madestrand går ut i världen och tar emot intryck och omvandlar dem till DN-krönikor, och hur det händer något på vägen, hur den samtid vi bevisligen befinner oss i båda två plötsligt ter sig helt oigenkännlig för mig. Ni tycker att jag överdriver nu, men jag mår dåligt på riktigt – det är något Kafkaartat över allt Bo Madestrand skriver, något som får mig att tvivla på mina sinnen och som ger mig känslan av att världen är helt och hållet obegriplig och konstruerad för någon annan än mig. Typ samma känsla som när jag var fem år och kom bort från mina föräldrar bland julpyntet på IKEA och under några ögonblick insåg att jag inte kände igen någonting, och allt jag såg var ett virrvarr av främlingar och julgranskulor. Bo Madestrands texter inger mig en ångest som Richard Hoberts filmer – tidigare min måttstock inom området – inte ens kommer i närheten av. Jag är i så total avsaknad av livsgnista nu att jag inte ens orkar komma på en snärtigt slut på det här dagboksinlägget, allt jag vill göra är att sitta i en skinnsoffa och beställa obscena mänger kläder från Ellos.

här är gästboken

16:15

Eftersom jag svingar mig behändigt mellan extremerna kommer nu en anteckning i ett helt annat stämningsläge:
Jag gick till spårvagnen och lyssnade på It pays to belong och det var sol, och för första gången i år värmde den, jag lovar, jag blev varm på kinden, eller, mindre kall iallafall, och precis vid good times on the rise/now it’s all in your hands var jag tvungen att kisa mot solen och det var lite lite dis i luften, sådär så det himlen grånar lite vid horisonten, som den alltid gör i storstäder, och stråkarna, gud, stråkarna!, jag blev alldeles yr i huvudet av hur vackert allt var, och det luktade nästan sådär dammigt av vår, som när trottoarerna är nyborstade och hela världen ter sig liksom ren. Embassy! Embassy! Jag lyckades få hem hela albumet i natt, men helt ärligt skiter jag rätt mycket i de där andra låtarna. Jag vill bara umgås med It pays to belong. Snart kommer vi att vara så trötta på varandra att vi spyr, men just nu har vi det helt perfekt ihop, just nu behöver vi inget annat än varandra. Det är såhär solsken ska låta, fatta, vad tänkte ni på när ni gillade de där feta hippiesyskonen i somras? Det är obegripligt. Det finns ingen motsättning mellan solsken och elegans.

Marie Kröyer är på semester i Ravello.

  [2006-01-16 11:55:24.763]

11:49

Alltså wtf, kaffefilter finns i olika storlekar? Förväntas man veta det?

11:55

Försenat nyårslöfte: Börja färre meningar med ”alltså”.

21:53

Okej, nu är min termin slut och min uppsats är opponerad på och allt gick helt strålande. ”Väldigt snygg parallell till Ode till en grekisk urna!” sa en tjej i gruppen. Jag är hemskt stolt över just den så jag blev glad över att någon uppmärksammade den. Jag är rätt stolt över hela uppsatsen förresten. Den borde varit åtminstone en B-uppsats.
Nu får ni verkligen hindra mig om jag gör minsta försök att läsa nån onödig kurs igen. Nu blir det littvet C eller inget.

it pays to belong [2006-01-15 14:33:41.623]

14:32

Att man kan ladda hem en ny låt med Fattaru från Bodil Malmstens hemsida är själva definitionen av allt som är fel med världen.

22:46

Alltså, It pays to belong har fått mig att omvärdera Embassy helt och hållet. Den är verkligen helt strålande. Den är som essensen av våren, har ni hört? Den låter som ljumma vindar i blommande körsbärsträd.

tycka lite?

she and I, into the night [2006-01-14 02:08:51.967]

02:13

Nu satt jag i typ två timmar och skrev ett dagboksinlägg som blev alldeles för privat. Vad jobbigt. Det känns som att det verkligen fanns en gräns här. Det handlade om drömmen om det aldrig nådda, typ. Jag återkommer nog. Alltså, jag har lyssnat för mycket på Dog Man Star nu, jag kan inte riktigt ta ansvar för mina handlingar.

  [2006-01-13 00:41:47.107]

00:41

En trafikmätare:

//
Site Meter //


Jag hade bloggat bort den igen.

00:43

Några random citat från dagens uppsatsseminarium:

”Hur kan Gabriel Gräslök utveckla sin livsglädje och kreativitet?”
”Döden, ja det är ju ett aktuellt ämne!”
”Omslaget känns grönt.”

Och vår seminarieledare, komplett med kulturkvinnepage och bronsålderssmycken:

”Man kan ju formulera sig så att läsaren känner sig intelligent. Det är vad vi försöker göra på DN.”

en jättelång text typ om Fredrik Virtanen [2006-01-12 01:03:08.107]

01:02

Jag såg första avsnittet av Fredrik Virtanens talkshow i måndags. Jag har verkligen ingen särskild relation till honom, och jag har inte läst hans blogg sen i somras nån gång eftersom jag aldrig riktig fattat grejen med den. Däremot har det fascinerat mig att rätt många andra bloggare brukar skriva om honom och tycker att han är toppen och att det är en kul grej att han får göra tv, eller, ännu värre, att det är ”intressant”.

Nu har jag kommit på vad allt detta gillande beror på: Fredrik Virtanen är en skön kille.
En skön kille är hyfsat smart men inte jättesmart, hyfsat kul men inte jättekul, har hyfsat bra smak men inte jättebra (då hade han aldrig behövt bli en skön kille). Han är inte jättesnygg men inte ful, han klär sig helt okej men inte särskilt anmärkningsvärt. Och givetvis gillas Fredrik Virtanen i en bloggsfär som till svindlande stor del består av just sköna killar.

Sköna killar behöver aldrig tycka något särskilt, det är just det som är grejen med dem. De är sympatiska bara. Det räcker. Inte sticka ut, ingen the road less travelled by, möjligtvis spicea upp saker med en och annan politisk inkorrekthet som ändå alldeles uppenbart bara är en pose. ”Haha, han är helt crazy!”. Den sköna killen kan inte ifrågasättas. Säger han nåt dumt menade han det inte. Eller så gillas han ännu mer just för att han sa nåt dumt. ”Kom igen, du vet väl hur lätt det är att råka säga nåt dumt!” Hela konceptet med den sköna killen bygger på identifikation in absurdum.

Så fort en skön kille visar minsta tecken på själsligt djup blir folk helt extatiska. ”Åh, han känner sig ensam, han längtar efter kärlek och någon som förstår honom!” Länge trodde jag att detta var en grundläggande mänsklig egenskap, men när den sköna killen gör en grej av det är han inte vem som helst, utan plötsligt en stor poet, han är beundransvärt självutlämnande och rör folk till tårar, ja dammit, han är faktiskt nästan som Bruce Springsteen. Och alla tjejer ba’ ”Gud, han är så FIN”.

Rätt ofta gör den sköna killen dumma (=”mänskliga”) grejer. Han dricker för mycket, hittar kanske på grabbiga upptåg på fyllan. Nojar och är lite lagom patetisk och vågar inte prata med den där söta (inte FÖR söta, givetvis) tjejen, och alla ba’ ”Åh, du skulle pratat med henne! Hon skulle märkt vilken fin person du är! YOU CAN DO IT!”

Skön kille-grejen är den sista utvägen för alla som är sådär nästan av allting. För killen som hade rätt bra betyg men inte bäst, som var rätt rolig men inte roligast i klassen, som var hyfsat populär men inte jättepopulär. Den sköna killen har lite bättre smak än den vanliga killen, är lite smartare, har läst lite fler böcker, hört lite fler skivor och sett lite fler kvalitativa amerikanska tv-serier. Den sköna killen är liksom den vanliga killen with a twist.

Och jag tror att anledningen till att folk säger ”Vad ROLIGT för honom!” och ”Vad SPÄNNANDE att se hur han klarar av det!” om Fredrik Virtanens tv-karriär är för att sköna killar inte upplevs som ett hot över huvud taget. Folk tänker på sköna killar som små maskotar, helt ofarliga. Men här är det otäcka: Om nu Fredrik Virtanen får göra tv beror det givetvis på att nån som bestämmer i sådana frågor tycker att han är toppen. Och enligt principen män väljer män, medelklass väljer medelklass etc., är redaktionerna fulla av sköna killar som aldrig fick chansen och nu vill ge den till någon annan, någon de ser sig själva i.

Vilket givetvis innebär att vi bara sett början. Med sin nästan bra smak och sina nästan roliga roligheter och sina nästan gripande historier om sin inre ensamhet är de sköna killarna på väg att göra nästan-kulturen till norm (bloggsfären ligger redan för deras fötter), där allt som är lite mer än det nästan är snobberier och koketterande, och där killarna som tillbringat alldeles för mycket tid med att dricka öl och se på David Letterman får alla tjejerna.
Och ni ba’ ”Men Therese, det är väl lite taskigt av dig att hacka på de där killarna, kan vi inte UNNA dem det?”
Ni ser, det har redan börjat.

här är gästboken

mangle my mind, love me sublime, do it in style [2006-01-11 00:04:11.493]

00:02

”No matter how much I try to be plain, people don’t accept me,
so I might as well be fabulous.”
Åh, Austin! Alltså, ni fattar ju att det var kärlek vid första ögonkastet.

19:31

Sebastian med Steve Harley är SÅ dagens låt! Antagligen den mest storslagna låt known to man. Har ni hört något pompösare, vänligen informera mig.

rock me gently to sleep in your arms [2006-01-10 12:12:07.263]

11:56

Jag måste läsa jättemycket. Ni kan få titta på en av mina listor så länge.
Jo, jag måste förresten bara säga att jag redan är så trött på att läsa om Kleinblått att jag snart skriker, och jag är rädd för att vi bara sett början.

12:23

Andra användbara adjektiv med konstanknytning:
Tizian-röd
Vermeer-rutig
Malevitj-vit
Joanna Rytel-jobbig

13:19

Scott i hjärtat!
Han fyllde år igår.

16:24

Alltså, jag googlade lite efter The Names, eftersom deras Calcutta är dagens låt (så bra! Har ni hört? Belgisk new vawe, helt strålande. Jag mailar den till alla som vill, promise!), och så blev jag otroligt fascinerad av Factory Benelux som gav ut dem, typ ett samarbete mellan Factory och nåt belgiskt skivbolag – ”Factory Benelux was mostly regarded as a graveyard, where the records that had failed to receive unanimous approval at the Manchester headquarters were laid to rest” – och sen var jag tvungen att ladda hem typ varenda singel de gav ut, och ni kan ju tänka er hur bra det gick med mina uppsatser då.
Och de flesta låtar var rätt kassa.

17:05

Eller, dagens låt kanske förresten är Is that love med Men United, flopp-bögdisco från 1993. Mitt hjärta är alldeles fullt av kärlek idag. Fint.

18:43

Saint Etiennes Find me a boy är extremt bra också förresten. Så vacker!
Jag har mest lyssnat på musik idag.

22:12

Hallå, krånglar Comviq för nån mer än mig?
Krånglar Spray mail för nån mer än mig?
Krånglar livet för nån mer än mig?

spårsnö [2006-01-09 13:12:12.713]

12:56

Åh alltså, jag tyngdes av tanken på att släpa mig till biblioteket med mina 16 lånade böcker som samtliga skulle gå ut idag, och varav de flesta är riktiga jätteböcker från folianthyllan. Fast sen när jag kollade mitt lånekonto såg jag att den otroligt snälla men tekniskt inkompetenta bibliotekarien (senast jag var där fick jag hjälpa henne att byta kvittorulle i kassapparaten. ”Vet du möjligtvis hur man gör sånt här?” sa hon med panik i rösten, och det vet jag ju faktiskt, jag var snabbast i världen på att byta kvittorulle när jag jobbade i lunchrestaurangen) hade råkat förlänga mina lån till den nionde februari och inte den nionde januari som var dealen. Bless her!

Jag blir så uttråkad av mina kurskamraters uppsatser att jag inte ens orkar leta reda på pappret där tiderna för uppsatsseminarierna står. Med lite tur är det första inte ikväll. Åh gud, om det är ikväll dör jag. Januari är den tråkigaste månaden. Februari är den näst tråkigaste. Jag tycker att jag någon gång måste få roligare post än kuvert från utbildningar jag inte kommit in på. Kan nån skicka mig en skiva tack, eller en bok eller tidning eller bara en liten lapp som inte får mig att vilja ta livet av mig.
– Therese, man får inte roligare än man gör sig.
– Haha!, det där är den största lögnen nånsin. Den och att det inte skulle finnas något dåligt väder.

14:32

Alltså, sällan har diskrepansen mellan BLOGGSFÄREN och det andra känts större än när det där personality disorder-testet väcker stor förtjusning. När gjorde vi det för första gången? För fem år sen? Var det längre sen än så? (jag är btw betydligt mindre störd nu än då, men fortfarande high på avoidant). Vad blir nästa grej? Who’s your indie rock boyfriend? Det där Hur många procent slampa är du?-testet som alla gjorde innan det ens fanns dagboksfunktion på Skunk? Jag vill inte låta snorkig eller så, men det där testet kastar mig tillbaka i tiden till en period då jag seriöst tyckte att Conor Oberst var åtråvärd. När Författarcentrums skrivarcommunity var the place to be och smickra varandras egon och tävla i självdestruktivitet, och man fortfarande kunde imponera på mig genom att vara sjukt bra på att koda HTML och använda operativsystem jag aldrig hört talas om, och vi skickade mp3:or från the Strokes första ep till varandra över IRC och var vakna hela nätterna och diskuterade DEN OBJEKTIVA KVALITETEN i en skunkgrupp som hette DET HÄR ÄR INTE EN PIPA. Det känns sådär.

14:55

Haha, eller, nu kändes det ju skittrevligt att tänka på det iofs. Men jag mådde verkligen inte så bra då. Jag fattar det nu.

18:33

Till vintern kommer oförsonlig spårsnö.
På vintern är hetsens och jaktens tid.

Det är så kallt ute. Jag har köpt en vacker femkronorsdiktsamling. Femkronorsdiktsamlingar är nya grejen. Det och Valio vaniljyoghurt i smaken höstfrukt.

gästboken

we never calculate the currency we’ve spent [2006-01-08 02:13:10.8]


02:10

Nu ska jag läsa en bok som heter KÄRLEKEN. Fint.
Det här
lyssnade jag på för typ exakt ett år sen.

02:12

”typ exakt”. Haha. Jag borde faktiskt skärpa mig lite, innan nån använder mig som avskräckande exempel.
Godnatt.

14:37

Angående det där med att döpa en diktsamling till Kärleken förresten. Jag har mycket svårt att komma på en bättre titel. Kärleken måste ju vara det modigaste man kan kalla en bok. Jag var tvungen att inventera lite titlar på diktsamlingar i min bokhylla när jag började fundera på det här, och alltså, de flesta suger ju. Jag är okej med de korta, kärnfulla, typ Åren, Ruckel, Smälter, Ordning etc, och de nära besläktade men lite vetenskapligare Block och Sond – även om de inte är det minsta spännande så väcker de ju iallafall inte anstöt (jo, jag tycker att det är en bra grej att inte väcka anstöt). Sen är jag en sucker för snygga posiga ord, typ Memento, Notturno, Suburbia och givetvis Herbarium.

Det värsta, det som får mig att vilja säga upp bekantskapen med poesin för all framtid, är titlarna som företrädesvis svenska kvinnor väljer att ge sina verk. Ni vet vilka jag menar. Alltså; Glömde väl inte ljusets element när du räknade, typ. Eller Rundkyrka och sjukhuslängor vid vattnet Himlen är förgylld av solens sista strålar, vad är det? Ann Jäderlund på släktmiddag och hennes moster frågar hur det går med den där boken, vad var det den hette nu igen, och Ann Jäderlund ba’ ”Jo den heter Rundkyrka och sjukhuslängor vid vattnet Himlen är förgylld av solens sista strålar”. Eh.

Aldrig i livet tänker jag läsa en diktsamling som heter I ständig hög konversation mellan jungfrurs huvuden, det sker. På riktigt. Och jag inser att ni tänker att jag är naiv och att det här är på samma nivå som när ett barn skrattar åt ”modern konst” (dvs. abstrakt konst) och tycker att det är roligt att man inte ser vad det föreställer, SO SHOOT ME. Jag VILL se vad det föreställer.

Magnus Carlbring har, utöver den fantastiska titeln Kärleken (alltså, fatta förväntingarna man får på en bok som heter Kärleken. Det är typ som att säga ”Nu ska jag förklara för er vad som är meningen med livet”, det skulle ju någon kunna döpa en diktsamling till förresten, det stödjer jag. Men liksom, jämför med vad man väntar sig av en bok som heter I ständig hög konversation mellan jungfrurs huvuden, det sker – då kan man ju fegt komma undan med vad som helst, då är man helt safe i sin obegriplighet. Det är kanske den sämsta titel jag hört i hela mitt liv – oj, nu blev det en jättelång parentes) skrivit en bok som heter När vi somnar tillsammans och det tycker jag är väldigt fint också. Och Med många kulörta lyktor (alltså, det är inte Carlbring, det är Nils Ferlin), men det beror ju mest på att jag tycker att det är så vansinnigt trevligt med kulörta lyktor.

Vinnare måste ju hur som helst bli Paul Andersson. Alltså, att döpa en diktsvit till Ode till okänd konstellation är fullständigt bedårande och skamlöst ungdomligt pretentiöst och dessutom så himla stiligt, och att sedan följa upp detta med Elegi över en förlorad sommar är helt breathtaking. Elegi över en förlorad sommar är den vackraste titel jag någonsin hört. Jag inser att jag är en sucker för titlar som är innehållsdeklarationer, liksom, givetvis vill jag läsa en bok om kärleken, eller om en förlorad sommar. Givetvis vill jag inte läsa nåt som har en titel som inte gör nån sense över huvud taget och som dessutom innehåller liksom en ribba, ett hinder, typ ”i ständig hög konversation”, okej, HÖG konversation, don’t go there om du inte är sugen på HÖG KONVERSATION liksom. Eller den jävla rundkyrkan, ”Hej, läs gärna åtminstone en liten A-kurs i bebyggelsehistoria och återkom sen”. Nä alltså. Och I could go on and on om det här. Tro mig.

Här kan man tipsa om
sin favorittitel

I spend my cash on looking flash [2006-01-07 01:23:05.493]

and grabbing your attention

01:07

Jag köpte förresten nya VeckoRevyn att läsa på bussen, och jag tror att den kommer bli toppen. Det var jättemycket saker i den. Jag älskar tidningar med saker i. Minns ni Kollektion, den där katalogen med snygga grejer som man kunde prenumerera på i slutet av nittiotalet? Och beställa fancy grejer i oljat trä och borstad aluminum och tiogruppeninfluerade mönster fast man bodde på landet? Den älskade jag också. Jag älskade Ruby, jag grät nästan när den försvann. Ge mig fler tidningar med bilder på saker tack. Jag läste förresten Elle Lyx på jullovet, och det är kanske den kassaste tidningen någonsin. Ebbas VeckoRevyn är otroligt mycket bättre. Fast man fick en svart kajalpenna, alltså, vad ska man ha en svart kajalpenna till när det är 2006 och man är 27 år? Nån gång ska jag skriva om de bisarra summor saker man får gratis alltid utger sig för att vara värda. Typ ett fult halsband man får när man prenumererar på Damernas Värld är värt 249 kronor och DaVinci-koden man kan få för 19:50 när man går med i Bonniers bokklubb uppges ha ordinarie priset 230 kronor. Hallå!, man kan köpa den för 69 spänn på Willys.

01:58

Meh, årets ord hade jag visst redan publicerat. Jag kommer uppenbarligen inte ihåg vad jag skrivit. Och jag borde antagligen låtit bli att påpeka det eftersom ni förhoppningsvis inte heller kommer ihåg det. Men nu gjorde jag det. Vad pinsamt.

16:30

snö på landet

B:s kök

utsikt från B:s kök

rådjursglas!

17:53

Jag var och köpte en almanacka, eftersom 2006 ska bli året då jag inte bara har saker att göra utan dessutom kommer ihåg att göra dem, och så gick jag förbi Emmaus och de hade mellandagsrea fast det inte alls är mellandag längre och fast det är lite skumt med rea på välgörenhetssecondhand – liksom, först kör de en massa bilder på stackars barn i Afrika som inte har en brunn i sin by och sen låter de mig få ett par röda pumps för typ femton kronor eller nåt, det var 75% rea på grejer, då får man ju lite dåligt samvete. Well, almanackan iallafall; vad är dealen med de där geografiska uppgifterna som alltid finns i almanackor? När när NÄR har någon känt ett så desperat behov av att veta vilket jordens fjärde längsta grottsystem är att det inte räckt med att gå hem och googla det? Stallbackabron i Trollhättan är 1395 meter lång. Denna kunskap bär jag nu i min handväska. Alltså, vem kom på det här? Hur blev just geografitopplistor grejen man inte kan lämna hemmet utan? Jag kan komma på en miljon intressantare fakta att trycka i almanackor. Almanacksförlaget, kontakta mig gärna angående detta så gör vi en deal.

20:25

Jag hade tänkt att jag inte skulle, men nu när jag försökt läsa ikapp allt jag missat under mitt jullov blev jag så glad över att det finns nåt som verkligen är bra där ute. Så, I give you 2005 års bloggar (ingen inbördes ordning):

one more time
Staffan
sancho panza gbg

Kärlek!
Dagens låt är En nöjenas natt med Lustans Lakejer. Dagens mat är ost. Dagens färg är urtvättat blå.

doucement, comme tombe un arbre [2006-01-06 20:42:53.87]

20:22

Nu är jag hemma igen. Jag ska aldrig mer åka buss. Jag hatar buss. Folk som åker buss är inte kloka. De vill att vi ska sitta bredvid varandra i fem timmar och prata om att vi båda känner nån som bor i Hageby. Olika personer alltså. Jag hatar att bära saker också, jag ska aldrig bära något igen. Bara väldigt små handväskor. Allt annat ska jag rulla, dra, eller betala någon för att frakta åt mig. Aldrig har jag burit så mycket som de senaste dagarna. Exempelvis fem glas med frostad dekor föreställande två rådjur som antagligen kommer att ha sex snart. Jag ska fota dem, ni måste få se. H gav dem till mig. H är snällast. Jag är så trött nu, men jag har tänkt en massa saker som jag ska skriva snart, typ om låten Candy med Ash och om samplingar (haha!, väldigt 2006), och om varför jag känner en osund dragning till sångaren i They Might Be Giants, och om min nya litterära toyboy Erik Gösta Elf som jag misstänker att jag lär tjata en hel del om under det kommande året. Well, vi hörs.

20:42

Jag börjar tjata lite redan nu. Erik Gösta says:

Jag tror ej på tidens poeter
som samlas i skumma senakel
och utgrunda nya metoder
att lösa den inre konflikten
Jag tror ej på dessa orakel
Jag tror på den ensamma dikten.

I love Erik Gösta Elf. Nu konverterar jag musik och lyssnar på Blowmonkeys och äter praliner. Det kanske skulle bli lite årslistor förresten, men det känns lite gammalt nu. Well, ni fattar väl ungefär vad det skulle stått: italo disco, Johan Croneman, bloggfest, lökväxter, allt som doftar ros, Patrick Wolf, lite gamla konstnärer och lite killar i randiga tröjor. Ni kan få listan över årets ord förresten:

mindblowing
strålande
efemär
receptiv
mondän

Bäst 2005 var alla som var snälla. Det bästa med 2006 hittills har varit att så många varit så snälla. Redan. Fler än jag någonsin kunde hoppats. Säkert 20 pers bara efter nyår som varit aktivt snälla. 2006 lär ju bli helt strålande.

21:56

en rolig skunkgrupp

Min dator bara hänger sig. Jag har fått ett skittjockt kuvert med sjukt tråkiga uppsatser som jag måste läsa. Alltså, är det inte väldigt mycket som är tråkigt? Liksom över huvud taget. Det borde pratas mer om detta.

22:23

Nu kan man förresten bli först i den nya gästboken!
Den är skitful, men jag kör den så länge. Koalan är kvar iallafall.

  [2006-01-02 12:15:57.473]

12:12

Åh nej, nu är min gästbok död, vad sorgligt. Inte för att det hände så jättemycket roligt där, men det var lite fint med alla gamla inlägg från E och H som härmed får guldstjärna och medalj och kram för lång och trogen tjänst. Well. Jag ska fixa en ny, men allt bara buggar sig.
Jag åker till Stockholm snart. Jag ska bara köpa tandkräm och äta något. Tjarrå.

  [2005-12-30 14:19:34.287]

14:04

Det där med att eskimåerna har fyrtio ord för snö skulle läsas med lätt ironiskt tonfall alltså, inte fascinerat. Det var det som var grejen. Well. Jag är på biblioteket igen. Bara för att jag inte har ett lånekort hittar jag tusen böcker jag vill läsa. Det borde handla mer om litteratur här va? Hmm ja. Nästa år. För att fira detta har jag köpt en klänning. Nu måste jag köpa nåt att ha om axlarna också. Helst av päls. Sen ska jag lägga av med att köpa saker på ett tag.

Igår var jag hemma hos E och fikade och det var jättetrevligt och hon hade en vuxen vacker lägenhet och jag blir så avundsjuk på alla som har vackra lägenheter, gud. Tänk att ha snygga fönsterbrädor liksom, snygga lister och dörrfoder. Där jag bor är allt fult. Nu glömde jag lösa in trisslotterna igen förresten. B och jag ska vinna miljoner. Då blir det en vacker lägenhet.

Nu kommer det weirda människor och sätter sig vid datorn bredvid. Nu blir jag helt stressad. Nu slutar jag skriva. Kyss, och gott nytt år.

14:19

Sorry förresten om det varit lite ont om snärtigt formulerad mediakritik här på sista tiden, jag är ganska avskärmad från omvärlden just nu. Nästa år. Nästa år, jag lovar.

  [2005-12-29 14:54:10.79]

14:49

Min listor var publicerade idag, men inget av det roliga finns utlagt på nätet, bara skivlistorna. Så nu tjurar jag och vägrar visa er. Ska gå och köpa ett pappersex av tidningen för att de om de tryckte de roliga grejerna i den. Det är värsta snöstormen och jag är den enda som har paraply. Man får ha paraply mot snö. Snö är vatten. Alla här har praktiska kläder på sig. Jag äger inga praktiska kläder. Detta börjar kännas som ett problem. Jag slirar omkring med två små döda rävar på fötterna. Jag har betalat mina räkningar, så nu ska jag halka ner till stan och ägna mig åt lyxkonsumtion. Kyss.

Idag är kanske sista dagen min
gästbok
existerar så ni kan ju ta er en sista titt.

  [2005-12-28 13:51:34.717]

13:41

Kära dagbok, jag skulle skriva jättefint och poetiskt, skriva av melankoliska anteckningar jag gjorde i natt när jag satt i min systers kök och lyssnade på musik och tittade ut över staden och snön, men nu glömde jag min anteckningsbok i hennes lägenhet, så nu blir det inget. I min anteckningsbok hade jag dessutom ocr-numren till alla räkningar jag skulle betala, vilket var anledningen till att jag över huvud taget bokade den här datorn (jag sitter på Norrköpings stadsbibliotek), så nu kan man ju säga att allt sket sig rätt rejält. Och så trodde jag att mina årsbästalistor i lokaltidningen skulle vara publicerade idag, så jag skulle kunna lägga en länk åt er, och ba’ ”Kolla, mina listor!”, men de hade bara skivrecensioner, Agnes typ, varför fick jag inte skriva om Agnes? Jag får aldrig skriva om nåt kul. Jag får bara skriva om jävla skånska indiekillar som har ett valnötsfärgat piano i hallen.
Mm, well. Jag ska på nån loppmarknad snart tror jag. Det snöar skitmycket. Spösnöar. Så kan man inte säga. Det finns inga ord för att bedöma snös intensitet, gör det? ESKIMÅERNA HAR FYRTIO ORD FÖR SNÖ. En del typ afrikanska stammar har inga ord för färger. De har bara ord för ”mörkt” och ”ljust” och så gör de fiffiga och poetiska konstruktioner av det. Sånt får man lära sig på Svenska och nordiska språk A.
Nu kom det en bibliotekarie och sa att skrivaren är trasig. Eh. Jag orkar ju inte gå hem och hämta mina ocr-nummer. Inte i denna snö. Jag har för tunna kläder och opraktiska skor. Jag är klädd för milt och fuktigt Göteborgsklimat. Jag hatar minusgrader. Jag får betala räkningarna imorgon. Ja. Så får det bli. Kyss.

  [2005-12-22 12:02:23.14]

11:45

Kära dagbok, jag har skitmycket att göra, nu måste jag städa och skriva upp tusen saker på lappar så jag inte glömmer dem, och gå och handla, och sen måste jag laga en massa mat och kasta en middagsbjudning och sen packa och sen vakna klockan sex imorgon bitti. Däremellan ska jag hinna bli snygg också, och vara glad och social, slå in paket och dela ut dem och sitta i en soffa och dricka glögg och vara mysig.
Jag ska fira jul på landet i ett hus som inte är färdigbyggt och min syster och jag ska sova i en pytteliten gäststuga och jag har inget att ha på mig för jag har inte råd att köpa några kläder jag vill ha och alla jag har råd med är fula. Och så måste jag förklara för min släkt vad jag sysslar med och min kusin kommer att fråga om jag gjort färdigt min uppsats, om jag ska bli bibliotekarie nu, och jag kommer att säga att jag har ändrat mig igen, om jag ska göra nåt är det göra färdigt min kulturvetarutbildning, och han kommer säga ”Vad blir man då?”.
Eh alltså, jag vet att det som är jobbigt med julen för mig inte är i närheten av det som är jobbigt för folk som verkligen har det jobbigt. Men lite jobbigt är det. Jag ska åka buss imorgon också, åka buss dagen före julafton suger. Men jag har min mp3-spelare, som jag stoppat en massa toppenbra musik i, och nu är det bara en tidsfråga innan jag gör den där nyfrälsta mp3-spelar-bloggningen, ni vet, när jag går omkring på stan med spelaren satt på shuffle och plötsligt drabbas hårt och tungt av insikten att jag rent objektivt har bäst musiksmak i världen, och går hem och skriver ett lyriskt dagboksinlägg om det, komplett med en skitlång spellista som jag tycker är det yttersta beviset på min bländande och överlägsna smak.
Nu ska jag göra en gryta. Hejdå.

21:55

Nu ska jag packa lite, sen ska jag sova och sen åker jag iväg jättelänge. Jag skulle fixat en ny gästbok, men allt bara krånglar så jag får göra det efter nyår. Och jag skulle lagt ut en massa listor över 2005, men nu hinner jag inte. Det får också bli efter nyår. Kanske.
Kyss. Och
god jul!

  [2005-12-21 16:47:55.317]

16:46

Jag har köpt så sjukt snygga skor! Guldsandaletter, med klackar som gör att jag lär vingla omkring, men så fina, så jättefina!
Annars har det inte hänt nåt särskilt.

!

  [2005-12-19 14:20:53.86]

13:53

Jag skulle göra värsta seriösa julklappsshoppingen idag. Min syster önskar sig en lip plumper och pappa önskar sig Franz Ferdinands album (min pappa gillar all ny rock) och mamma önskar sig ingenting men kanske en film, eftersom mina föräldrar precis köpt en dvd-spelare och bara äger en reklamfilm från företaget som de köpte sitt kök av. Snart ska jag åka till stan. Ska bara dricka upp kaffet.

Min uppsats är typ färdig. Jag ska pilla med den pyttelite ikväll, sen får det vara nog. Min stolthet vet inga gränser. Jag pendlar, som ni kanske märkt, mellan att tro att jag är genetiskt olämpad för akademiska studier, och att tycka att jag är helt förbluffande begåvad. Idag är jag förbluffande begåvad. Compromise is the devil talking! Nu ska jag sminka mig. Kyss.

14:24

Haha!, här står det att jag representerar ”en journalistik präglad av kritisk kulturteori”. Well, det låter ju snyggt, även om Darling nog hade mycket lite att göra med det jag gör nu. Darling, inser jag såhär i efterhand, gav mig mest tvivelaktiga idéer om vad som var god populärkultur. Typ ”Beastie Boys är bra!” Hahaha. Jag har på riktigt försökt gilla Beastie Boys. Och hela den där amerikanska riot-grrl-grejen kändes aldrig som jag. Men jo. Ett tag var Darling viktig. De publicerade ju exempelvis pinuppiga bilder på Per Hagman:

Och sen tyckte jag ju att Marie Birde var väldigt tuff och det närmaste man kunde komma Justine Frischmann i det här landet. Haha. Ja.

På min lista över saker jag har lärt mig under 2005 förresten, för shit vad jag har lärt mig grejer i år: Det är stor skillnad på att ha respekt för folk som skriver bra grejer i tidningar, och att ha respekt för folk bara för att de skriver i tidningar. Å ni ba’ ”Meeh, är det där en ny insikt för dig?” och ja, det är det ju faktiskt.

Här är gästboken.

  [2005-12-18 02:25:49.293]

02:24

katten + kattens kompis tittade förbi
för att lyssna lite på Curtis Mayfield.

02:33

Ni får hindra mig om det blir fler kattbilder nu, men jag blir så exalterad när de hälsar på.

Jag insåg precis att jag har en gästbok på Skunk också, den kollar jag typ en gång om året. Jag hade fått helt fina meddelanden:

spanishjoggy Hallå! [2005-11-17 12:37:47.197]
Jag är med dig som fan angående Andres Lokko beefen, han missar precis alla poänger. Han är bara skraj för det offentliga rum han en gång var envåldshärskare i har fyllts med andra, precis lika potentiala opinionsbildare, som du.
Kör hårt!

JakobSi [2005-10-25 11:52:37.0]
Hm, nu hittar jag inte din riktiga gästbok här. Ville bara säga att anteckningarna från Norrköping är det bästa du skrivit hittills. Tycker jag i alla fall.

velvet_kicks [2005-09-08 13:17:25.0]
Internmail på mitt jobb, ur Aftonbladet:

Tidningsbudet Ulf Andersson, 69, chockades när hans bil blev stulen.
Medan tidningsbudet Ulf Andersson var inne i en trappuppgång passade 29-åringen på att sätta sig bakom ratten i tidningsbilen.
– När jag kom ut ur porten såg jag hur han försvann iväg med min bil nedför Birger Jarlsgatan, säger Ulf Andersson.
Han larmade genast polisen. När han kom till polisstationen berättade man att bilen var återfunnen, men var den fanns fick Ulf Andersson inte veta.

Den 29-årige mannen (biltjuven) körde till slottet för att han ville ha ett svar från kronprinsessan Victoria. För att få hennes uppmärksamhet körde han rakt in i väggen på borggården.
Hans mål var att få reda på om hon älskar honom eller inte.

Det skulle kunna vara därför du inte fått tidningen. Eller också är det för att Boråstryckeriet slarvade bort 8000 tidningar idag (och gissa om Göteborgarna ringer och skriker).

Mer funktionell gästbok finns här

16:37

Alltså, nu sitter jag bara och leker Hitta referensen, nu blir det Ode till en grekisk urna och Samma sorgsna sus på gravens gräs av allt, det var inte riktigt meningen, nu måste jag ta mig i kragen.
Imorgon är min uppsats förhoppningsvis färdig, då ska jag skriva nåt aningen mer angeläget här.

  [2005-12-17 13:20:50.427]

13:08

Jag letar efter en marinblå Diorplånbok typ från åttiotalet på auktionssajter och laddar hem en massa låter med Carter the Unstoppable Sex Machine. Jag skrev jätteduktigt i natt. Typ till tre. Helt välformulerat. Min uppsats blir alldeles för bra för att vara en fånig A-uppsats. Jag måste åka till stan och hämta ut min ena sko hos den snälle skomakaren som fixat klacken. Förra gången jag skulle lämna skor hos en skomakare tog jag med mig båda två fast det bara var den ena som skulle fixas. Och så skrattade skomakaren lite och sa ”Den här behöver jag inte!” eller nåt, om skon som inte skulle fixas alltså. Det var väldigt genant. Jag höll på att göra samma sak igår. Det känns på riktigt lite jobbigt att dela på ett par skor. Åka till stan med bara den ena. Den andra står i hallen och ser ensam ut.

Bla bla bla. Jag fick ingen DN idag heller. Fast idag var tidningsbudet snällt och lämnade en GP som kompensation. GP är den sämsta tidningen i världen. Helt sjukt tråkig. Norrköpings Tidningar har ju exempelvis som ursäkt att den faktiskt görs i Norrköping, liksom, det finns ju gränser för vad man kan förvänta sig då, men GP görs i Göteborg och det är Sveriges näst största stad och det är på riktigt förbluffande att inte mer kompetens kan uppbringas.

Nä alltså. Jag ska skriva lite om modernismen nu. Jag måste köpa julklappar nån gång. På måndag. På måndag ska jag göra allt.

even dogs in the wild [2005-12-16 14:16:53.66]

14:07

Alltså wtf, nu mailar Alxnet för fjärde gången och vill ha nitton dollar av mig för min jävla gästbok som aldrig fungerar. Den har på något magiskt vis uppdaterats till en PREMIUM-GÄSTBOK som man måste betala för, trots att jag aldrig någonsin bett om detta, och jag har mailat tre gånger och skrivit Lägg av, jag har inte sagt att jag vill ha en fancy betalgästbok (särskilt inte eftersom jag inte ens visste att jag hade den, och följaktligen inte utnyttjat nån av deluxefunktionerna), men de svarar aldrig och nu säger de att om femton dagar plockar de ner gästboken om jag inte betalar. Hallå? Skaffa bättre servrar innan ni börjar ta betalt, det här är ju bara pinsamt. De får väl stänga den så skaffar jag en ny. Nu har jag mailat för fjärde gången på min artigaste MVG-engelska, sen skiter jag i det här. Ni kan ju kolla in den gulliga koalan medan den finns kvar. Det kanske blir nytt gästboksdjur sen. Gästboksabborre typ.

22:46

Äsch, jag har inget roligt att skriva. Jag har uträttat saker idag. Nu har jag druckit vin och ska pilla med min uppsats. På söndag kväll ska jag maila in den. Nu är det offentligt.

23:23

Alltså, jag hade ingen aning om detta, men e-bay har en speciell kategori för vintagekläder. Med en underkategori för vintageskor. Och ännu en underkategori med 1977-89 (Punk, New Wave, 80s). Alltså, jag har 908 par åttiotalsskor att kolla in nu. Förstår ni lyckan jag känner? Jag är rädd att ni inte gör det.

so happy I didn’t feel like me [2005-12-15 19:17:50.377]

19:17

Ja!

22:44

Haha, och jag är en tredjedels julklappstips enligt Aase Berg.

like the leaf clings to the tree [2005-12-14 01:56:37.257]

01:33

Jag vill läsa en miljon böcker en miljon gånger hellre än böckerna jag måste läsa. Jag vill läsa en bok om tapeter. I love tapeter. Engelska tapetmagasinet sökte personal rätt nyligen och jag missade att söka, jag har fortfarande inte kommit över det. Jag skulle älska att jobba på Engelska tapetmagasinet. Jag skulle vara så bra på att sälja tapeter. Bibliotekarien på mitt lilla kommundelsbibliotek blev helt till sig över att jag lånade en bok från folianthyllan. Sen sa han att det var så roligt att jag ”verkligen hittat dit”, alltså till biblioteket – eftersom jag är där typ två gånger i veckan och hämtar ut vackra och intressanta beställningar. De har typ sex olika bibliotekarier, helt sjukt. Inte samtidigt alltså. Men ändå. De har ju inte öppet så himla mycket. Senast var det en ung tjej med randiga benvärmare som sa ”Å, Ägget! En riktig klassiker!” käckt och skitglatt när jag lånade den, mot min vilja och för min kurs skull, och jag log lite och tänkte att det är en så kass bok, men jag är snäll, jag tar inte ifrån folk upplevelser hur som helst, promise, det är okej med mig om hon hade kass smak redan som barn. Tänk om hon läser min dagbok nu. Alltså, i somras skrev jag om den snälla tjejen som sommarjobbade på Konsum här i närheten, och hur hon och jag borde bli kompisar, och sen länkade Linda Skugge till min dagbok och typ halva Sverige läste den, och jag tänkte att hon på Konsum säkert också gjorde det och tyckte att jag var helt freaky och Ensam ung kvinna söker-varning och sen tordes jag knappt gå dit. Jaha, vad ska jag skriva om då? Glögg och mina krukväxter? Jag har en känsla av att imorgon är dagen då min amaryllis kommer att slå ut, den är helt sprickfärdig och porrig, jag får lite Alien-vibbar av den, typ tunna hinnor bakom vilka man anar det som kommer att bryta sig ut. Växter är bäst när de är porriga, alltså, det är ju det som är kul med dem. Min väldigt vackra skolplansch med motiv av orkidén fläckigt nyckelblomster är nästan obscen. Eller, jag inser ju att det å andra sidan kan vara exakt motsatsen som tilltalar mig också. Typ snödroppe eller hundkex eller nåt, de är ju väldigt kyska. Eh, och sen kan de ju vara varken eller också, och ändå vara toppen. Indiankrasse? Är den porrig? Det är den kanske förresten. Fast bäst är ju tulpaner som är på väg att blomma över. Helt skamlösa.

botanikporr

14:36

Jag hade tänkt önska mig Umberto Ecos Om skönhet i julklapp, men nu lånade jag den istället och den suger. Eller, det är ju jättefina bilder och så, och därför extra konstigt att den kan vara så tråkig. Jag kan inte komma på en enda bok att önska mig, det kan jag aldrig. Nu önskar jag mig mest självdisciplin, ett glatt humör och kanske en mp3-spelare.

23:10

Nu har jag nästan fyra sidor uppsats, bara efter att ha pastat in typ hälften av citaten jag tänkt använda. Och den ska bara vara 8-10 sidor. Det här kommer att gå utmärkt.

katt och pop

nothing I can see looks like an exit [2005-12-13 01:23:51.17]

so I’m making you into a door

01:04

T spelar Morrissey i vardagsrummet. Hösten 2000 lyssnade jag sönder Bona Drag fullständigt, eller, jag har återhämtat mig nu, jag kan lyssna på den igen, det är inget livslångt trauma som jävla Mazzy Star eller nåt, varför i hela världen jag nu skulle vilja lyssna på Mazzy Star, det är ju liksom ingen större förlust. Well, jag skulle mest säga att det i min första internetdagbok förekom sjukt mycket citat från Bona Drag, typ alla rubriker.

ALL THE BATTLES I’VE FOUGHT (AND LOST)
IT COULD GO ON FOREVER
IN THE CLOTHES THAT I WENT OUT AND CHOSE FOR MYSELF
THANK YOU – BUT NO
IT WAKES ME UP AND LAUGHS IN MY FACE
SUCH A LITTLE THING
I WILL NOT CHANGE AND I WILL NOT BE NICE
LEAVE ME ALONE, I WAS ONLY SINGING
MOST PEOPLE KEEP THEIR BRAINS, ETC, ETC, ETCETERA!!!
JUST TO MAKE MYSELF MORE ATTRACTIVE TO YOU
HOW I DEARLY WISH I WAS NOT HERE
HAPPY, OR AS CLOSE AS POSSIBLE
I WANT TO TURN IT ON IT’S HEAD BY STAYING IN BED!!!
SO VERY SICKENED
GOODNIGHT AND THANKYOU

Och sen lyssnade jag på Håkan Hellström också och jag lärde mig John Betjemans Slough utantill (”Come, friendly bombs, and fall on Slough!”) och ba’ KOM KOM ATOMBOMB!, allt var väldigt dramatiskt hösten 2000. THAT NOVEMBER IS A TIME THAT I MUST PUT OUT OF MY MIND!!!

Jag har ingen aning om varför jag skriver det här. Egentligen skulle jag skriva att jag typ blivit kallade borgerlig igen, well, inte personligen, men liksom i förbifarten, och den här gången i Expressen.
Tack och godnatt.

10:37

Eh, uppsats nu dårå.
Igår skulle vi bestämma vem som ska opponera på vad och ingen ville ha min uppsats, så den fick tillfalla nån tjej som inte var där och inte kunde protestera. Ingen i min grupp är intresserad av litteratur, det är därför. De är intresserade av barn, pedagogik och möjligtvis mytologiska väsen i Ronja Rövardotter. Tre personer skriver uppsatser om mytologiska väsen. Tre av tolv. Och de uppsatserna var det typ slagsmål om.
Jag hatar sånt här, jag hatar allt jävla trams, jag hatar hela ämnet barnlitteratur och allt som har med det att göra, särskilt alla som säger ”Nej men gud vad spännande!” när jag säger att jag läser en kurs om barn- och ungdomslitteratur, SÄG INTE SÅ ÄR NI SNÄLLA!!!, DET ÄR INTE SPÄNNANDE!, jag känner mig helt äcklad över att ingå i det här sammanhanget. Nu måste jag skärpa mig och skriva värsta bra uppsatsen. Helt mindblowing skitbra. Okej. Nu sätter jag igång.

10:46

Alltså, det är en A-UPPSATS. Och alla ba’ ”Haha, FINNS det A-uppsatser?”, JA, DET GÖR DET OCH DET ÄR SÅNA SOM JAG SOM SKRIVER DEM!!!

10:48

VAD ROLIGT DET VAR ATT ANVÄNDA VERSALER.

19:09

Jag är så kass på det här så ni fattar inte, jag är så jävla olämpad för studier, det är fel i huvudet på mig, jag lovar, jag fixar det inte. Jag har typ damp eller nåt. Seriöst. Nu har det gått en hel arbetsdag och jag har åstadkommit typ en halv sida där jag inte konstaterat något av vikt över huvud taget. Istället har jag druckit kaffe, ätit jättemycket pepparkakor, pratat i telefon med mamma, lyssnat uppmärksamt på en skiva som kom med posten (tre gånger dessutom, den var rätt kort, men ändå), läst en miljon bloggar och vissa av dem mer än en gång, skrivit färdigt mina årsbästalistor och mailat iväg dem och påbörjat en dagboksinlägg om huruvida jag föredrar bryggkaffe eller cappuccino. Min studiedisciplin är noll. Dessutom trodde jag halva dagen att det var måndag. Jag lägger ner det här nu, nu ska jag göra mat och dricka vin. Tjarrå.

19:15

Alltså, om ni tycker att det är tråkigt med uppsatsgnäll kan ni ju lägga av med att läsa ett tag framöver. Välkomna tillbaka efter nyår. God jul.

Förlåt om jag låter vresig,
här får ni en bild på ett fönster.

  [2005-12-11 14:34:38.16]

14:31

DN har korrespondenter över hela världen som kan rapportera om världens reaktioner på VM-lottningen:
”I Kinas inre, i en av världens största städer med 20 eller 35 miljoner invånare beroende på hur man räknar, uteblev fotbollsfebern dagen efter lottningen till VM. Kina deltar inte i nästa års VM och invånare i Chongqing var mer upptagna av vardagsbestyr, som att välja vad som skulle stoppas i den berömda och kryddstarka hot pot-grytan till middag.”
Hahaha! Storslagen anti-journalistik. Tur att vi fick veta detta från någon på plats i Chongqing.

14:36

Jag tänker förresten inte låta intervjuserien med ”landets mest intressanta modeskapare” gå obemärkt förbi, men jag behöver lite tid för att samla tankarna.

14:38

Sigge förresten, jag tyckte det där du skrev om att allt som kan skrivas om DN snart kommer att ha skrivits var jätteroligt, varför tog du bort det? Och det var inte dig jag syftade på med det där Dylan-inlägget, men det var roligt att du tog åt dig.

let’s share a drink and step outside [2005-12-10 13:33:32.63]

13:32

Jane Morris är dagens tjej.

21:53

Jag hade nästan alla rätt. Välkomstdrink: samma romglögg jag köpte igår, och pepparkakor med grönmögelost, och sen de förutspådda italienska delikatesserna; oliver nån petat in fetaost i, och lufttorkade charketurivaror. Den snygga katten leker med en servett. Sen nån gryta med vackert kött och raffinerade svampsorter (jag petar bort de flesta) och kokt potatis (bara medelklassen vågar bjuda på kokt potatis) och utmärkt vin, och så roliga frukter och chokladkaka och rolig likör, ja, helt utmärkt. Konversation om VM-lottningen och kvällstidningsskribenter, Ulf Nilsson typ, Linda Skugge nämns i förbifarten, och om att vara på jazzklubb och ute och supa med madiapersonligheter i New York på sextiotalet, och hela tiden tänker jag att det är sånt här jag vill ha, ge mig mera, och hela tiden en känsla av skam. Och alltså, jag kan knappt skriva om det här, förra gången jag försökte bar jag mig kanske lite klumpigt åt, men alla de där ”Tror du att du är speciell på nåt sätt?”, alla kommentarer om att jag minsann inte ska tro att jag känner nåt unikt, att allas föräldrar minsann inte har Myran-stolar hemma men vi gnäller inte för det. Men det blir så hopplöst tydligt för mig, i varje rörelse, hur vi sitter där, och några är medelklass och några är arbetarklass, och jag är nånstans mittemellan, och jag gillar de där italienska grejerna, och jag konverserar om årets glöggsorter och om litteratur, och det är något med hållningen när man sitter vid ett bord, något med hur avslappnat man tackar ja till ett glas vin till, något med skammen som är eller inte är närvarande, och jag ser den hela tiden, i de andra, och jag tänker att jag behärskar det här nu, jag kan ingå utan att det märks, jag kan koderna. Och jag tänker Ska det vara såhär nu?, tänker att i min familj serveras inget lufttorkat, på julafton diskuteras inte någon som skriver i en tidning, vad säger jag till dem? Till min släkt? Var befinner jag mig? Och jag börjar nästan gråta över känslan av att vara i ett limbo, ett konstigt övergångsstadium, och nu tänker jag att detta inte går att förklara, jag tänker att antingen vet man eller så vet man inte, men jag vill ju ha det sådär, på riktigt, vill ha det andra, det vackra poslinet, art deco-spegeln, den fullständigt avslappnade attityden hos någon som känner sig bekväm, känner sig hemma, och tro mig när jag säger att jag skäms över att erkänna det, över att ens erkänna det för mig själv. Jag vill inte att det ska råda någon tvekan om huruvida man ska åka taxi eller kommunalt, när man är på andra sidan stan och utanför taxegränsen och sex personer och det spöregnar och en bit att gå till hållplatsen, och minst ett byte, och ännu längre att gå hem sen, vill inte ens att det ska bli diskussion, klart vi tar en taxi liksom, vad kostar det oss var?, det blir inte så mycket dyrare, eller, klart det blir, men kan det inte vara värt det då? Jag är beredd att betala för att slippa allt krångel, slippa regnet, slippa gå. Men det blir diskussion, det blir en massa Ska vi verkligen…? och jag blir så ledsen över att jag blir irriterad, jag blir så ledsen av allt.

if I give you sugar, you give me [2005-12-09 11:32:42.68]

something illusive and temporary

11:16

Alltså, årets fem album? Har jag ens hört fem av årets album? Eller jo, det inser jag att jag ju har, men har jag gillat mer än ett och ett halvt? Eh, nej. Hallå, kan jag få lista årets enda bra album fem gånger, jag kan komma på fem olika motiveringar alltså, det är lugnt, eller kanske årets enda bra album och fyra bra från 1985?

18:01

Ynk.

18:09

Jag har köpt alla tio banden av Nordens flora av C A M Lindman som jag försökt hitta komplett rätt länge. Jag älskar Nordens flora. Den och bilden av Christopher Marlowe i Bra Böckers lexikon gjorde mig till den jag är.
Och så har jag köpt dyr glögg med rom. Gillar jag ens rom? Ja? Nej? Jo? Gillar jag cognac bättre? Nej väl? Kan nån lära mig gilla sprit tack. 2005 skulle ju bli året då jag började dricka bärnstensfärgad sprit i små vackert slipade kristallglas. Det har ju gått skitdåligt.
Jag har nog sex album nu som jag kan uttala mig om. Jag tror jag skiter i Antony and the Johnsons, alltså på riktigt, det har väl skrivits tillräckligt?
Imorgon ska jag på medelklassmiddag. Jag gissar huvudrätt tillagad av dyr men anspråkslös råvara, exempelvis en vacker och god fisk som serveras med enkla tillbehör, och till detta ett utmärkt vin, små skålar med italienska grejer (oliver som nån petat in fantasifulla saker i) till förrätt, samt blommande amaryllisar, en snygg katt och affektfylld konversation om kvällstidningsskribenter, exempelvis Linda Skugge.

18:23

Affektfylld, är det ett ord?

put on your cardboard dance shoes [2005-12-08 14:26:21.007]

14:24

Snart kommer allt som går att skriva om Bob Dylan ha skrivits. Då får ni blogga om nåt annat. I can’t wait.

17:57

åh!

20:09

”Bitter” måste vara det vanligaste skällsordet i kommentarsfunktioner på bloggar. Var vänliga make a note av följande: ”Du är bara bitter!” betyder numera ”Hur vågar du komma hit och tycka annorlunda!”.

20:57

Haha, det går ju inte ens att skriva om ”bitter” som ord utan att det låter bittert.

rattle, rattle, goes the bullet, [2005-12-07 10:51:23.487]

round and round the roulette wheel

10:28

Alltså, dagsljus??? Hallå???

10:51

Årets adjektiv, topp tre:
1. mindblowing
2. strålande
3. receptiv

bubblare: efemär

13:40

DN Kultur är så fruktansvärt ful idag. Den var okej typ i måndags när det var en serieruta och en recension på framsidan, då såg den stram och stilig ut. Vad är dealen med att bara ha en ful bild och en tråkig ordvits (nåt med ”hjulklapp” eftersom nån åkte skateboard på bilden) på framsidan, kan ni inte skriva nåt vettigt istället? Och måste det vara samma reklam för de där jävla möblerna i formpressad nordisk björk hela tiden, fattar ni inte vad det sänder ut för signaler? Kan nån ta tag i det här asap, tack. Mvh, etc.

13:56

Här kan ni förresten läsa lite om hårmousse.

  [2005-12-06 03:15:11.393]

13:25

Alltså, alla ni filantropiskt lagda, ekonomiskt oberoende läsare där ute i landet: BLOGGMECENAT är givetvis nästa stora grej. Det är ju, som ni säkert märkt, i BLOGGSFÄREN saker händer nu för tiden, så om ni drömmer om att bli en ny Pontus Fürstenberg eller Peggy Guggenheim eller nåt så är det ju här ni ska leta. Jag är alltså inte ute efter studieresor till sydeuropa eller knark eller en vindsvåning eller ens att vara the hot topic på era socitetsbjudningar, jag tänker mig mer ett regelbundet, högst anspråklöst bidrag för denna dagboks (och min) kreativa fortlevnad. Efter jul måste jag återvända till den själsligt nedbrytande tillvaron av telefonintervjuer som jag förgäves hoppades att jag lagt bakom mig, och då kan ni ju liksom bara glömma att jag ska sitta här och slåss mot etablerad media och samtiden för att underhålla er. Jag kan photoshoppa fram en fin liten skylt med snirkligt typsnitt där det står typ ”Denna dagbok existerar tack vare den varma omtanken och det generösa hjärtat hos N.N” som jag kan pasta in varje dag (obs! Nåt sex kommer inte på fråga) och, well, det vore givetvis förmätet av mig att påstå att ni kommer att gå till historien, men ni kanske blir omskrivna av Kjell Häglund eller nåt iallafall. Jag är seriös alltså. Annars kan ni ju se december som ett långsamt farväl. Tack för den här tiden, det har varit toppen, pastasalladen var skitgod. Hejdå.

gästboken


18:01

Hej, jag är glad och har köpt en vacker lökväxt och lyssnar på den här strålande skivan:

och snart ska jag läsa en snygg bok och laga fantastisk mat. Bara roligt i Biskopsgården!

modern medicine falls short of your complaints [2005-12-05 02:04:07.913]

02:02

sänghörn

04:43

”Kombinationen betong-stål möjliggörs av att båda materialen har samma värmeutvidgning, häftar vid varandra och att betongen inte angriper stål utan tvärtom skyddar detta mot korrision.

17:33

Detta är tiden då det summeras och utvärderas överallt, och egocentrisk som jag är fastnade jag hela natten i min egen dagbok. Jag läste igenom allt jag skrev här år 2003, jag började skriva dagbok i mars nån gång, precis efter att min mormor dött. Då gick jag på skrivarskola i Kungälv och lyssnade på electroclash och hade på mig väldigt spetsiga skor och var helt inställd på att skriva en novellsamling. Sen jobbade jag på marknadsundersökningsjobbet hela sommaren, och sen på hösten läste jag svenska. Jag har gjort en best of 2003 här. Anmärkningsvärt är att jag gick ut sjukt mycket och att jag ägnade väldigt mycket tid åt att bekymra mig över mitt utseende och min allmänna obegåvning. Jag är lite gladare nu, men annars är det verkligen inte särskilt mycket som har förändrats.

Ja, eller allra mest anmärkningsvärt är ju att det verkligen var en DAGBOK då – dvs. att allt var väldigt mycket mer privat.

19:11

Kolla tionde bilden uppifrån, Sebastian Flyte finns på riktigt!

he sends me an allowance, to spend in Eton town [2005-12-04 22:13:43.58]

21:41

Seminariet imorgon är framflyttat, vår föreläsare ba’ ”Tre av mina närmaste vänner är nominerade till Augustpriset så jag tänkte att jag skulle gå dit”, hahaha, alltså. Jag fick ingen DN idag, gjorde de nåt kul i söndagsbilagan? Några allmogeinspirerade matexcesser?, jag måste ju sitta här och gissa. Stoppade de saffran i något? Typ i något oväntat? Frågan är bara om det över huvud taget finns något kvar som det skulle kännas oväntat att stoppa saffran i. Drycker, handlade det om drycker? Decemberdrycker? Bryggde de mumma efter ett recept nedtecknat av Albertus Pictor? Lade de nejlikor på platser där nejlikor aldrig tidigare lagts? Min mardröm är att jag en morgon ska vakna och känna mig hemma i DN Söndag. Alltså, jag känner ju att det är på väg åt det hållet. Jag ba’ ”Åh kolla, kan vi inte ägna dagen åt att syra minigurkor, snälla snälla?”. Jag ska göra bulgarisk gryta nån gång snart, det känns ganska DN Söndag. Fast jag fuskar ju och köper färdiga grytgrönsaker på burk och har som bas, sånt gör man givetvis inte i DN Söndag, där gör man allt från grunden.
Nu ska jag dricka glögg och se på film. Hejdå.

  [2005-12-02 02:02:57.707]

02:01

Anledningar att älska Per Hagman, del 1:
(med hänvisning till senaste inlägget från igår)

”Jag lärde något i alla fall. Som att inte vara så intresserad eller imponerad av människor i mitt liv som bygger de där flotta eller framgångsrika eller trygga hörnen och som man så lätt inbillar sig borde vara goda förebilder. För en som är så lättpåverkad som jag kanske sådana förebilder mer stjälper än hjälper? Är man inte så bra på att vara hård /…/ då lurar man sig kanske bara in i den allra sorgligaste återvändsgränd. För tänk om det är så att de som har de allra flesta och mest humanistiska värderingarna som dömer hårdast? Nej, inte hårdast. Kallast. För att de har allt?
Låter det här som något självklart för dig?
Det var det inte för mig.”

10:27

Men ni måste ju fatta att motivationen att gå upp hyfast tidigt blir helt sabbad när ingen uppdaterar nånting. Nu har jag kollat runt på typ de tjugo-trettio sidor jag kollar varje dag och det står inte ett nytt ord nånstans sen jag gick och lade mig, inte en ny kommentar ens. Liksom, jag behöver ny information. Ge mig ny information tack. Annars kan jag ju lika gärna sova till tre.

the random access memories of dreams [2005-12-01 03:03:53.587]

02:53

Nu är jag helt gnällig, först sov jag i soffan och sen vaknade jag och kunde inte somna om, och sen skrev jag ett ynkligt dagboksinlägg om det och sen hängde sig explorer och så försvann allt och nu kan jag inte hitta min senaste blandskiva, jag har bränt typ tusen stycken på senaste tiden, eller, typ fem iallafall, och jag släpar omkring dem helt maniskt och nu har jag förlagt den senaste och jag vill lyssna på en av låtarna ju, helt osunt mycket, nu blir jag knäpp. Jag ska sluta skriva om mina sömproblem förresten, jag ska skriva om roliga saker istället. Eh. Jag hade ett jättebra ord som var dagens ord, väldigt imponerande ord, jag hade tänkt börja använda det lite nonchalant, eh, om det nu någonsin skulle uppenbara sig ett lämpligt tillfälle, annars skulle jag säkert kunna konstruera ett iofs. Det har med linjär tideräkning att göra, tid med ett slut, man använder det typ om den kristna tideräkningen, när tiden har en sista dag liksom, jag tror att det började på e. Jag skrev det på en lapp och nu kan jag inte hitta lappen. Jag är helt snurrig. Det här är dagens man:

Jag skulle göra lite listor också, jag skulle svara på en enkät som utvärderar 2005 (imorgon, jag lovar!) och skriva ett blödigt tacktal om alla som varit snälla mot mig under året. Jag skulle visst skriva om My Favorite också ja. Jättemycket grejer skulle jag göra. Ehrm. Synd att jag är så upptagen med att soulseeka.

03:52

Eh ja just det, jag har bloggat bort min site meter igen. Först trodde jag att jag inte hade haft ett enda besök idag. Fast det tror jag att jag har. Även om ni inte syntes. Här kommer den igen:
//
Site Meter //


Hejdå och godnatt.

13:17

Eskatologisk!
Nu ska jag gå ut i regnet och hämta Umberto Ecos Om skönhet och sen ska jag tillbringa resten av dagen med den. Tjarrå.

22:21

Alltså, mitt killhat flammar upp igen och tar sig alltmer omfattande proportioner. Jag kan inte sätta ord på det ens, jag får återkomma.
(-Men Therese, du återkommer ju aldrig om nåt du säger att du ska återkomma om…
-Nä, jag vet… Men det är ingen annan som har klagat.
-Är det din grej det här; att förekomma all kritik så ingen annan ska kunna säga nåt?
-Hmm, ja, det verkar nästan så va?)
Men alltså, jag kommer ihåg en intervju jag läste för massa år sen, med Per Hagman, och då sa han att han tyckte att det var viktigt att vara vänlig och trevlig. Då tänkte jag att han var en tönt, för detta var medan jag ännu tyckte att det var roligt med folk som var arga, liksom oberoende av vad de var arga på. De fick gärna vara rätt otrevliga också. ”Snäll” var det töntigaste jag kunde komma på. Nu vet jag som tur är bättre. Det här hänger ihop med min medelklassaversion, som vana läsare är bekanta med, och hela grejen med att posera som vidsynt och tolerant fast det egentligen inte alls är så, för egentligen tillhör man en typ av människa som mer än något får sin självbekräftelse genom att känna sig lite bättre än andra – eh, jag får på riktigt återkomma om det här. Men jo, det hänger lite ihop med det jag funderar på i min gästbok också, om det finns något ädelt i att avstå från att hänga med brats fast man har pengar, men mest av allt har det att göra med ”fina” medelklasskillar. Ord kan inte beskriva. Nä.

I see you in strangers, in light on the sea [2005-11-30 02:27:07.727]

02:25

Å ni ba ”Alltså Therese, vi tycker att man ska vara väldigt försiktig med att använda ordet onaturligt bla bla blaaah”, ja ja sorry, ni kan gnälla lite i gästboken. Hit me!

02:28

Nu kanske vi förresten äntligen närmar oss det sedan länge utlovade dagboksinlägget om varför jag hatar My Favorite!

Alfred Stevens, I ateljén, 1888
Klicka så blir den stor.

13:17

Åttiotalspumps är dagens besatthet. Alltså shit, kan det sluta vara den här årstiden nån gång och bli vår och torra gator så jag kan ha jeans och åttiotalspumps. Jag ska ägna vintern åt att bygga upp ett litet lager, i tusen olika färger. Sen ska de stå på rad och se ut som ögonskuggehyllan på Make Up Store, och det ska bara vara att välja nyans för dagen. Det enda som verkligen intresserar mig just nu är skor och porträtt från 1880-talet med japanska detaljer i inredningen (se bild ovan). Nån gång kanske jag läser en bok igen. Eller jag vet inte.

wisdom will not make you wise, I’ve come to know, [2005-11-29 02:54:01.363]

but that took time

02:51

10:47

Jag hittade den! Why is it always December? med 1000 Violins! Fatta! Jag blev så glad att jag höll på att kräkas. På riktigt. I natt var jag extremt nära att maila nån okänd kille på skivsamling.nu som, efter noggrant googlande, framstod som den enda person i det här landet som över huvud taget hört låten.

Why is it always December?
Bleak, bleak days in factories,
I wish I lived in a seashell.
And it’s no wonder you smoke,
No it’s no wonder you smoke…
These days are too full of nonsense.
Why is it always December?
Cold stones and back-yards in grey streets,
And all the houses are old now,
I wish I lived in a seashell.
And if I had dreams,
Well I bet they’d be bad dreams.
Now I’ve nowhere to bury my head,
NOW I’VE NOWHERE TO BURY MY HEAD!
Well it’s all beyond me.

!!!

12:37

Egentligen avskyr jag verkligen när folk håller på och citerar låttexter i sina dagböcker, det är ju i princip alltid fullständigt ointressant. Sorry.
Det är snö och mina stövlar är för små. Jag har inget intressant att skriva. Å andra sidan är det ingen annan som har det heller så det är väl lugnt antar jag.

21:01

Alltså fan vad jag avskyr hela grejen med att vara snygg men posera som ful. Det är ju problemet med hela indiegrejen. Indie är ju till för fula, för alla som kan identifiera sig med texten till Pulps Mis-Fits. Och sen ser man Starke Adolf-vimmelbilder (eh alltså, jag vet att Starke Adolf inte finns längre, men jag har så dålig koll, vad heter era indieklubbar nu för tiden? Nya varvet? Skit samma, ni fattar, liksom, tänk snygg-indien som hänger på Uppåt Framåt tex.) och så är alla tjejer (särskilt tjejerna!) så jävla snygga att om de tagit på sig ett litet linne istället kunde de lika gärna varit på vimmelbild på Stureplan.se. Vad är dealen? Gentrifiering heter det här, att ta nåt sunkigt och erövra det och därmed uppgradera dess status, det är sånt som medelklassen roar sig med när de blir uttråkade. Håll er bland de snygga och var nöjda för guds skull, alltså, det är som att sitta på miljoner och ändå göra ett jävla fanzine. Klart man gör en tidskrift på glossigt papper då liksom. Klart man längtar efter det vackra, jag fattar inte, hur kan ni inte längta efter det vackra? Det är fan onaturligt.
Jag är lite full nu, men imorgon ska det handla om varför jag mår dåligt av att läsa Rodeo. Det hänger ihop med det här. Allt hänger ihop.

funny how I’m not laughing now, part deux [2005-11-28 02:57:08.387]

03:07

Alltså jag är ju värsta sortens känsloknarkare, nu får jag ta och ge mig. Konstigt om jag känner mig lite nere liksom, när klockan är tre på natten och jag suttit och lyssnat på samma sorgliga jävla låt på repeat arton gånger eller nåt.

21:47

Jävla snö. Jag har varit i skolan och inte sagt ett ord. Jag bara ler på rätt ställen. Jag är skitbra på det. När man ska diskutera saker slutar det alltid med att någon lägger huvudet på sned och vänligt säger ”Men… kan det inte vara lite både och…?”, som vore detta ett briljant och omvälvande sätt att se på saken, och då får jag lust att skrika. Då är det väl för helvete ingen idé att diskutera ens, om det är så det alltid ska sluta. Vi lägger ner, vi går hem, alla har rätt, alla är vänner. Förra veckan när jag mördade Lennart Hellsing kom folk med kassa motargument som inte ens var argument utan bara trevande försök att säga att jag väl inte kunde gå runt och vara sådär kategorisk, för nog kan det väl ändå vara så att ibland och i vissa sammanhang och vissa familjer…?, och så ville de att jag skulle säga Ja okej, så kan det kanske vara, sorry, tänkte inte på det, men jag vägrade. Från och med nu vägrar jag. Bara så ni vet.

Marie Krøyer tar sig för pannan efter
att ha läst Nöjesguidens konstguide

dressed in European grey [2005-11-27 04:40:59.167]

04:21

Hej, nu kan jag inte sova igen. Så jag går upp och äter youghurt. Icke lätt och lättsockrad utan full av jättemycket socker som på intet vis kommer att underlätta mitt insomnande. Jordgubb och smultron. I love smultron. Fast hallon är bästa färgen. Alltid på läppglans och sånt måste man välja på hallon och jordgubb och då är hallon alltid bäst. Och luktar godast. Jag tycker att accessoarer alltid ska finnas i lika många färger som läppstift och ögonskuggor. Varför är det så viktigt med exakt rätt nyans på ögonskuggan men inte på halsduken liksom? Kan nån ta tag i det här tack. Färger på saker suger alltid. Jag vill ha ett par blekt mossgröna vantar och en mörkröd mössa eller basker eller nåt, som är just mörkröd och inte vinröd. Det är ju helt kört. Det enda jag någonsin frågar i klädaffärer är ”Ursäkta, finns den här i några fler färger?”. Fast det gör de ju knappt aldrig. Kanske beige men den är nog slut och jag vill ändå inte ha beige. Jag är helt sjukt kräsen med färger. Jag fattar inte hur det kan slarvas så. Som det här med vinröd och mörkröd. Stor skillnad! Verkligen. Sånt här borde jag skriva om nån annanstans inser jag nu. Hmm well. Jag hade tänkt ta det ett steg längre, men jag struntar nog i det då. Nu måste jag liksom portionera ut mina tankar, helt ansträngande. Liksom fråga mig själv ”Hmm Therese, i vilket forum lämpar sig detta bäst?” och sen hålla käften om allt jag inte använder direkt för annars är säkert nån i säg en stor dagstidnings fredagsbilaga framme och snor det. Alltså på tal om fredagsbilaga. Eller nä. Det var inget. Jag lyssnar på the Church, är det hälsosamt? Har ni lyssnat på the Church? Ni borde lyssna på Hiroshima mon amour och kolla lite på den här bilden:

Hmm ja. Nu kom jag på en grej. Nu måste jag skriva ner den på en papperslapp. Jag borde skaffa mig en almanacka. Det kan jag göra när det blir nytt år. Det blir bra. Nu gjorde jag en lista över andra saker jag måste skaffa, fast jag raderade den igen. Jag har sämre omdöme än någonsin tror jag. Alla mina stövlar är för små. En amaryllis måste jag ju skaffa för guds skull. Jag har stått och hållt i amaryllisar typ fyra gånger nu, men det är alltid nåt strul. Typ för lång väg hem eller för mycket att bära eller för kallt eller nåt, jag kan ju liksom inte riskera att den skadas. Jag borde beställa en blommogram-amaryllis till mig själv så jag får den säkert hemlevererad. Sen borde jag ha ett bibliotek att ställa den i. Jag måste skaffa en ny såndär internetbankdosa också. Jag måste skriva upp det på en lapp också. På en annan lapp. Mina fötter måste bli varma nån gång, det är typ därför jag inte kan somna. För att mina fötter är helt iskalla. Jag har tagit på mig jättetjocka sockor nu. Nu går jag och lägger mig igen. Det här blev inte ens liksom charmigt, bara en massa trams verkligen. Sorry. Godnatt. Kyss.

16:37

Like one thousand violins är jättebra. Glöm allt annat jag kan ha hävdat här. Allt är jättebra idag. Lustans Lakejer! Jättebra. Jag är så entuasiastisk så ni fattar inte. Till typ allt. Ja, allt som är bra alltså. Det var vackert och frostigt ute också, och sol. Helt fint. Nu ska jag dricka glögg. Hejdå.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under dagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s