den stora sömnen

Skunk fungerar igen, hurra. Skriver jag med lakoniskt tonfall. Jag är så trött. Jag gick som en zombie hem; vilse i Vasastan, jag halkade på frostiga trottoarer med mina värdelösa plastklackar. Jag är så trött att jag glömde att äta. Sen åt jag och insåg att jag inte var hungrig. Sen somnade jag och vaknade och visste inte om jag hade ätit eller ej. Världen ter sig mycket besynnerlig för tillfället. Jag skriver detta som i trans. Trance? Vad heter det? ”Som i trans” ger associationer till kvinnokläder. Men jag har alltid på mig kvinnokläder. Idag hade jag rentröjan. Idag var jag på Bukowskis. De hade ett porträtt av en FURSTE. Med sadistisk blick. Fräckt att vara furste. Och se ut som en. Jag skrev dagbok igår också, den följer under fursten. Hej hej.

 

 

furstlig ram!

 

 

19/11, typ klockan 19:

Skunk funkar inte. Jag blir tokig. Jag hade tänkt skriva ett jättelångt meningslöst dagboksinlägg. Jag var sur när jag gick hem från jobbet, för saker gick dåligt hela eftermiddagen och jag var irriterad på vissa människor som skriver debattinlägg på kultursidor (jag skulle kunna namnge dem, men jag sparar mig lite), det snöade, första snön för i år, inte ett dugg mysigt tyckte jag, jag gick till Zara, jag gillar inte Zara egentligen, varje gång jag ser tjejer med Zara-kassar tänker jag att det är synd om människorna… nej det gör jag inte, jag köpte en jättebra tröja på Zara förra veckan, den är lila och av ull och värmande och praktisk, efter år av koftor känner jag för TRÖJOR, man bara tar på sig dem och slipper bry sig om att man har nåt snyggt under, och så kan man ha en brosch på dem så ser man ut som att man har ansträngt sig – eller, ser ut och ser ut, man HAR ju ansträngt sig, man har till och med tänkt på att broschen matchar armbandet. Jag var så sur att jag, i ett försök att bli gladare, köpte en likadan tröja till i en annan färg, en färg som, inser jag nu, är rätt ful; liksom ljusbrun, men inte varmt och vackert kanelbrun (I wish!) utan nån slags trist gråbrun, som lera, någon jacka från Överskottsbolaget som jag klädde mig i på gymnasiet (matchad med Dr Martens och kamera runt nacken, för jag var so very special och lite konstnärlig), vad tänkte jag egentligen tänker jag nu, jag får väl lämna tillbaka den imorgon. Jag blev inte ens gladare av tröjan (det var rea på den alltså, jättemycket rea, jag är faktiskt inte alls särskilt oförsiktig med pengar vill jag gärna få sagt), jag gick till 7-eleven och skulle köpa en bussremsa, killen i kassan såg helt flirtig ut, på ett sätt människor nästan aldrig gör i verkligheten eftersom det är för uppenbart att man FLIRTAR då. ”En remsa tack” sa jag, ”En remsa..?” sa han dröjande, liksom sensuellt, så att jag började fundera på om ordet ”remsa” kan ha någon obscen innebörd, om han ville genera mig på något sätt. Han försvann bort till kakdisken medan jag fixade med kortautomaten och sedan kom han tillbaka med en brownie i en påse och sa att han ville ge den till mig. ”Seriöst?” sa jag, han nickade och sa ”Ja” med allvarlig röst, som om han gav mig något väldigt värdefullt. Jag gick ut i snön och var glad, var det inte fint? Jag fick en brownie. Nu äter jag den. Den smakar som en perfekt 7-eleven-brownie.

 

21:14

Jag gillar Hanna Hellquist som skriver om shopping i På Stan! Jättemycket. Hon verkar vara en vettig människa, liksom genuin och oförställd och vettig. Det är verkligen inte så vanligt. Hon gillar Elizabeth Ardens Eight Hour Cream-läppstift i färgen ”plum” (min bästa läpprodukt!), rouge, Apoteket och H&M. Jag vill shoppa med Hanna Hellquist! Jag tror att det nästan skulle vara som att shoppa med mig själv (=mitt bästa shoppingsällskap), fast med marginellt större överraskningsfaktor.

Nu fyller jag i ett självupptaget formulär som jag snott från Stureplan.se. Det handlar om varumärken.

KLÄDER
Skor: Vagabond, Wedins och vintage
Sneakers: Keds
Jeans: Acne
T-shirt: H&M
Underkläder: Lindex och Top Shop

ACCESSOARER
Väska: H&M, tyvärr
Plånbok: H&M eller vad som helst
Solglasögon: Åhléns, mina dyraste någonsin. 300 kronor.
Klocka: nej
Smycken: Äkta pärlor i öronen, från nån guldsmedsaffär. En uppsjö billiga örhängen, armband och broscher från H&M, Top Shop och second hand-affärer

TEKNIK
Tv: Ingen aning…Samsung?
Mobiltelefon: fin mörkröd Sony Ericsson
Mp3: mobilen… jag tror jag har åtta låtar i den
Dator: Acer Aspire one

BADRUM
Tandkräm: Pepsodent
Schampo/balsam: Öh, L’Oreal? Några gula förpackningar.
Tvål: LdB
Parfym: Vintertid Laura Merciers efterrättsparfym, sommartid Calypsos ”The” eller ”Rose”
Medicin: Ipren
Vitamin: Jag ska börja med D-vitamin tror jag! Som barnen från Afrika.
Huvudvärkstablett: Ipren, Ipren. Mm, Ipren.

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Ramlösa, jag har provat alla smaker under sommaren och hösten och konstaterat att jag gillar blåbär bäst (två skogshallon, trea granatäple eller de där gula frukterna som jag har glömt vad de heter)
Vin: ja tack, vad som helst nästan
Drink: ingen aning. Men hemskt gärna.
Bröd: valnötsbröd!
Glass: choklad
Godis: bring it on

HEMMA
Säng: IKEA
Lakan: märken på lakan? Jag har några lakan bara. Från nån affär som säljer lakan.
Espressomaskin: I wish!
Kylskåp: öh, Electrolux?

ÖVRIGT
Bank: Swedbank
Dagstidning: DN i brevinkastet, sen läser jag de flesta kultursidor på nätet och köper Aftonbladet när jag medverkar
Magasin: Costume, Harpers Bazaar, In Style. Kanske svenska Perfect, även om den nu till hälften är skamlös smygreklam… eller, det är inte ens fråga om nåt smygande. Och så de magasin jag arbetar för, givetvis – Axess Magasin och Tidningen Vi, utmärkta tidskrifter båda två.

1 kommentar

Under dagbok, konst, media

Ett svar till “den stora sömnen

  1. Ping: Tillbaka « deadanaïs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s