du sköna nya värld

Så här har vi det om kvällarna: Jag sitter med min dator vid köksbordet med fönstret på glänt. Söta katten hoppar upp på fönsterblecket, sticker eventuellt in tassen och slår lite i skålen med armband som står i fönstret för att påkalla min uppmärksamhet. Jag hälsar den välkommen, den sticker in huvudet och säger hej och kollar läget lite:

 

lågupplöst men söt!!!

 

18:22

John Swedenmarks artikel om kulturradikalism får mig att bege mig raka vägen till Harold Bloom. Idag säger Harold Bloom: ”Det estetiska är en angelägenhet för individen snarare än för samhället”. Fast nu verkar man ju inte vara ett dugg intresserad av det estetiska om man är kulturradikal, man är bara intresserad av det ETISKA och prat om det etiska ger mig halsbränna. Vad mycket fluff det är på kultursidorna i den här debatten. Först Elise Karlsson och nu John Swedenmark, båda är jättesnälla och vill folks bästa. Kanske hela världens bästa! Fast John Swedenmark utger sig ju iallafall inte för att tala för någon annan än sig själv, medan Elise Karlsson, med åsikter som få personer utanför storstädernas kulturvänstermedia-kretsar hyser, anser sig tala för ”de flesta människor”.

 

14:21

Åh vad jag är trött, jag klev upp tidigt (nåja… normal gå-upp-när-man-ska-till-jobbet-tid egentligen, men nu skulle jag ju inte till jobbet) för att träffa en liten bankman, eller, bankpojke snarare, han var nog yngre än jag, han hade fin kostym och gelé i håret och kunde nog leda en fedagsunderhållning på TV4 om han inte hade beslutat sig för att bli en liten bankman och entusiastiskt berätta om olika konton och med imponerad röst säga att mitt bankgironummer var extraordinärt snyggt (now that’s a compliment!).
Jag hängde kvar på stan och lämnade tillbaka den lerfärgade tröjan och köpte en syrénfärgad istället, på ännu mer rea, utan att ens prova den. När jag kom hem insåg jag att den kliar – den är gjord av det märkliga materialet ULLMIX, vilket innebär sådär 90% MIX och sen har nån sprungit förbi ett får med den. Alltså jag vet inte. Mina tröjinköp börjar spåra ur. Jag är så trött och det är vinter ute, jag tror att jag ska lägga mig under en filt och äta juleskum och läsa någonting. Peter Englunds bok? Jag har möblerat om hela min bokhylla för att få plats med den. Den är så tjock och jag ville ha den på en speciell hylla, och sedan slutade det med att jag organiserade om alltihop, rensade ut nästan hela min unga svenska 1990-tals-samling, det kändes så befriande, så fräscht, nu är min bokhylla som… en buljongtärning, det absoluta koncentratet att min goda smak. (Resten av min god smak ligger i travar och kartonger tyvärr. Jag är i sådant behov av fler bokhyllor att det saknas ord.)

Lämna en kommentar

Under dagbok, litteratur, media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s