en juldag

 

julotta2

julotta

 

 

sota-katten25

söta katten

 

 

sjalvportratt2

självporträtt med förkläde och ejder

 

 

utsikt2

dimmiga dagar

6 kommentarer

Under dagbok

6 svar till “en juldag

 1. RH

  Underbart. St Anna gamla kyrka förmodar jag? I så fall tillhör vi samma härad, om jag fattat de gamla indelningsbegreppen rätt. (Mer om detta kan tyvärr inte yppas, då röjs mitt nom de plume och jag går under…)

  Med önskan om en fortsatt skön och dimmig annandag.

 2. Och vilken ejder sedan!

 3. Therese

  RH: St Anna nya kyrka är det… den gamla är nog för liten, tyvärr. Men vadå samma härad? Finns du i närheten? Nu får du faktiskt ge en ledtråd :)

 4. RH

  Hm, har som sagt inte stenkoll på härads- och sockengränserna här ikring, men St Anna kyrka besökte jag en gång för kanske femton år sedan och minns den som ovanligt vacker.

  Varifrån ”gamla” kom vet jag inte. Ett par snabba musklick gav emellertid vid handen att det rimligen måste ha varit den nya kyrkan jag såg, alltså den på bilden.

  Ursäkta min bristande lokalbildning, jag är relativt nyinflyttad, dessutom neurotisk och inbilsk — därav denna vaghet som åtminstone tills vidare får duga…

 5. Therese

  RH: Åh, men jag tycker ju det är roligt med nån som läser som faktiskt finns i närheten, jag har ju varit varenda sommar sedan jag föddes i de här trakterna, och de runt omkring (Vikbolandet? Gryt?) – nu är du så mystisk att jag för alltid kommer tro att RH är en förkortning för Robin Hood :)

 6. RH

  Haha, jag tycker mycket om Thoreau och andra skogspoeter och agerar gärna akronym för Robin Hood. Jag citerar Wikipedia: ”en ädel rövare som aldrig dödar någon som inte först anfallit honom och inte tillåter våld mot kvinnor”.

  Nåja, snarare åt Kolmårdshållet än Gryt och Sherwoodskogen dock. Kanske låter jag min mystiska täckmantel falla till slut, fastän så snygg till trikåer och tryggt anonym…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s