support

Hej läsare, det viktigaste först: Min ena dator har kraschat och jag vet inte vad jag ska göra med den. Den innehåller all min bokföring (ja, ett helt års bokföring, ett helt års slit och elände – jo, det finns backup, men jag är helt övertygad om att saker kommer att krångla om jag försöker installera om bokföringsprogrammet på en annan (ny?) dator, jag skulle helt enkelt så himla gärna vilja ha tillbaka min bokföring) och alla mina mp3:or (jo, det kommer att gå att leva utan dem, för de finns inte backupade eftersom min mp3-spelare har gått sönder, men de sträcker sig ungefär fyra år tillbaka i tiden och på fyra år hinner man samla på sig rätt mycket musik – – – ). Detta får mig att känna mig mycket sårbar och nu tänker jag att det här med att lagra information digitalt är en sjukt dålig idé egentligen, men det kan jag gnälla över nån annan gång:

Om explorer har kraschat så att det inte går att starta datorn, vad gör man då? Installerar om Windows? Blir allt bra igen då? Hur ofta lyckas det här? Hur mycket måste man veta om datorer? Är det lika bra att börja sörja sin förlorade bokföring och musiksamling direkt? Ni kanske är ett gäng humanister med huvudena bland molnen som står handfallna inför varje form av tekniskt problem, men jag tror att några av er är nördar som vet sånt här. Svara gärna med snällt tonfall och undvik i möjligaste mån snorkiga brasklappar om backup är ni söta, jag har redan spöat upp mig själv rätt ordentligt så det kan räcka nu. Tack snälla på förhand.

Annonser

3 kommentarer

Filed under dagbok

3 responses to “support

 1. JM

  Lämna in hårddisken till någon specialist. Inte vem som helst, utan någon pålitlig helst ett ställe du har fått rekommenderat av någon tillförlitlig.

  Jag använde ett ställe i Lund som lyckades rädda ALLT på min kraschade hårddisk. Det var efter en annan datasupport sagt att allt var förlorat.

  Att ha en riktig bra support är obetalbart. Dock den ”centrala” Mac-supporten har varit värdelös varje gång jag ringt. Jag har alltid vetat mer än de – skrämmande eftersom jag nästan inte vet något.

 2. Soy

  leta upp en kunnig kompis först av allt. ofta är det mesta ganska enkelt att fixa men det är nästan omöjligt att förstå ett problem utifrån någon annans förklaring och utan att själv sätta sig vid datorn (och JM, det är kanske av just den anledningen som det har verkat som att supporten inte fattar någonting). Till kompisen tar du med dig alla skivor som följde med datorn (installationsskivor, drivrutiner, etc.).
  lycka till och berätta hur det gick.

 3. Koppla din dator med en sladd till en annan dator. Be den datorn plocka in det i din dator som var värdefullt. Koppla loss och kolla att det verkligen finns i den andra datorn.
  Installera sen om hela skiten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s