common people

Jaha, Victoria och Daniel ska gifta sig (nu blir min farmor jätteglad!) – och så är det bildspecial överallt, Expressen och SvD har nästan precis samma bilder: Victoria & Daniel på ishockey, på Per Gessle-konsert, på fotboll, på Gyllene Tider-konsert… och så på promenad efter promenad i bekväma fritidskläder… seriöst, har de inte gjort NÅGOT som varit åtminstone en smula mer classy på sju år..?

Jag tycker inte att kungahuset ska vara som vanliga människor (och särskilt inte som vanliga människor med obegripligt dålig smak), jag tycker att de ska vara ouppnåeliga, alltid vansinnigt eleganta, förekomma på lite fler bilder på väg till operan eller nåt, eller omgivna av typ väldigt gamla hus (gärna… palats), utsökt konst, diamanter och hästar. Fast nu verkar ju pressen vältra sig i just vanligheten, nu föreställer man sig ju Victoria & Daniel i mysbyxor framför platt-tv:n snarare än görande något… kungligt. I do not approve!

Update: På aftonbladet.se spelar Victoria & Daniel golf och ser en Jim Carrey-film, och så uppmanas Victoria att ”gifta sig folkligt i Ockelbo” – nej, nej! Ett storslaget kungabröllop, tack!

 

ofolkligt-brollop

Fint och ofolkligt.

 

6 kommentarer

Under dagbok

6 svar till “common people

 1. fransyskan H

  hahaha – pratade just med min morbror som sa att ”ja här har det idag gâtt ut rykten om att V och D ska gifta sig – de ska gâ ut med pressmeddelande pâ radion klockan 13”. Oj oj, vilka nyheter!! Och nu ser jag att klockan är 13.03 – hm hm hm… Är det alltsâ redan bekräftat: vilket âr va! haha!

 2. åh, helvete – – –

 3. majvor

  Huvudet på spiken! Vad ska vi annars ha dom till….

 4. tidenstecken

  Din bild föreställer väl Charles och Diana. Kanske inte den bästa illustrationen till något som man hoppas blir bestående.

  Jag råkade faktiskt vara i London den dag de gifte sig, den 29 juli 1981. Stod på avsatsen ovanför The Mall och begapade ofolkligheten.

  Allt jag har kvar är en rund plåtbricka med deras bild på. Den tänker jag spara några år till och sedan sälja dyrt på Bukowskis. Njae, eller åtminstone på Tradera.

 5. Therese

  tidenstecken: Nej, nej, det var ingen tanke med bilden mer än att illustrera ett pampigt bröllop!

 6. Ping: post festum « Thereses dagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s