typ insnöad

Det snöar hur mycket som helst här nu! Jag kan verkligen glömma blåsipporna. Katten och jag har legat framför brasan hela eftermiddagen, hon har sovit, jag har läst essäer om Caravaggio av Carl-Johan Malmberg. Caravaggio alltså! Vilken bra konstnär! Kanske är han bäst av alla, alltid, någonsin? Bra konst är livsförhöjande (life-enhancing) står det i Malmbergs bok (fast det är inte han som har formulerat det, utan någon som heter Brenson), det var väl bra? Jag börjar genast fundera på undantag när jag läser något sånt där: kan jag komma på något konstverk som är bra som INTE skulle kunna kallas livsförhöjande? Men hittills har jag inte gjort det. Nu är ju livsförhöjande ett lite vagt ord, men jag tror jag fattar. Kanske skulle man kunna kalla det något annat? Typ… ett bra konstverk koncentrerar en känsla? Eller jag vet inte. Eller jo.

Jag har även läst några nummer av den trevliga inedningstidningen Hem & Antik, som passar mig betydligt bättre än exempelvis Elle Interiör, som jag ändå av obegripliga anledningar (eller, så obegripliga är de kanske inte, oftast är anledningen ett bra pris i kombination med en festlig premie) envisas med att teckna en liten prenumeration typ en gång om året. Och så har jag irriterat mig på inredningen nedan:

 

god-svensk-smak

 

Där bor det någon som älskar Josef Frank. Varenda rum ser ut så där: Josef Frank-gardiner, Josef Frank-tapeter, Josef Frank-lampskärmar, Josef Frank-stolar med Josef Frank-klädsel (fem olika sorters stolar med fem olika sorters Josef Frank-tyg som klädsel), hunden är troligtvis också Josef Frank. Tala om att göra det lätt för sig, det enda som krävs för att åstadkomma den där inredningen är ju faktiskt tillräckligt med pengar för att kunna shoppa loss på Svenskt Tenn. Jag blir provocerad! (Alltså, jag skulle ju inte direkt slänga ut en Josef Frank-soffa om den liksom bara kom till mig, men det där, att bara köpa hela kitet liksom… KAN man gilla Josef Frank så mycket? Eller är det kanske så att man saknar smak men ändå hemskt gärna vill ha ett hem som kan förekomma i inredningstidningar?)

Imorgon åker jag till Stockholm. Jag längtar efter att ha på mig högklackade skor och gå till jobbet! Gud vad det ska bli skönt.

 

PS: Ni får stå ut med sidhuvudet ett tag till tror jag, mitt lager försvann med datorn som dog. Men det är fint, eller hur? Det föreställer en backanal. När ska jag få gå på en sån egentligen?

Annonser

5 kommentarer

Filed under dagbok, konst

5 responses to “typ insnöad

 1. Malin

  Åh, vad torftigt och opersonligt med Frank-inredningen.

 2. majvor

  ”Konstens syfte är intr något renat, intellektuelt destillat – det är liv, förhöjt intensivt liv.” Alain Arias-Misson

 3. Anonym

  Nämen Tires -vars är du…?

 4. Äh, backanaler är överskattade. Satyrer har så dåligt ölsinne.

  U.J.

 5. Läste just Den hemliga historien av Tartt. De ordnade backanal, sen gick det åt skogen:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s