trendig och inkonsekvent

Jag vill ha en jeansskjorta och jag vill ha det för att det är inne med jeansskjortor nu (igen) – kanske den här, om den inte var så dyr (och om jag inte var så arg på Acne för att deras kassa jeans bara vrider och knorvar sig runt benen på mig så att jag nästan får panik). Jag sa att jag vill ha en jeansskjorta till två personer som jag umgicks med förra veckan, de är båda unga män som är förtjusta i traditioner och sånt, vilket inkluderar typ ”klassisk” garderob, vilket jag alltså inte har någonting emot, men när jag sa att jag funderade på att köpa en jeansskjorta skrattade de lite, och då sa jag ”Men det är inne med jeansskjortor!” och då skrattade de lite mer och sa ”Så du köper kläder för att de är inne?” och jag sa ”JA!!!”.

Kanske är det där med den klassiska garderoben lättare om man är man, jag tänker det varje gång det är rea och jag släntrar in på en herravdelning och det är fullt av kavajer och skjortor och tröjor, allt ser helt vanligt och rejält ut liksom, i jämförelse med damavdelningen där allt har säsongstypiska mönster och skärningar och flimsiga fåniga tyger och om det är sommarrea finns det inte ett plagg man vill bära efter den sista augusti.

Just nu vill jag ha jättemycket saker som är inne; flätat skinnskärp (har jag typ alltid velat ha iofs, men nu när de finns lite överallt är det ju lättare att hitta ett, eller två, eller, misstänker jag, tre), några egentligen fula sommarskor som är lite som de gladiatorsandaler som jag ondgjorde mig över för några somrar sedan, när de började göra sitt intåg (jag har vant mig vid dem nu!), jättestora halsband, jättestora armband, en väska som kanske är gjord av mocka, eventuellt grå sådan, definitivt med fransar, OBS, med fransar (-Fransar? – Jaa!), och så jeansskjortan då, den skulle vara jättesnygg över en svart klänning/kjol (kanske knuten i midjan! – skjortan alltså), tillsammans med jättestora halsband, armband och en väska med fransar. Hurra!

Jag tror så här i efterhand att de klassiska unga männens förvåning över jeansskjortan berodde på att jag gillar en massa grejer som är gamla, typ… eh, allt, ja, allt jag gillar är gammalt faktiskt, utom just kläder då, och att jag ofta förespråkar vikten av att INTE hänga på whatever trend som gäller för tillfället. Utom när det gäller just kläder då  – även om jag vill se ut som både Sophia Loren, Sylvia Plath och Jackie O rätt ofta så vill jag lika ofta se ut som man ser ut NU, i exakt det här ögonblicket, det är nåt med det där att känna sig samtida som jag faktiskt uppskattar, samma känsla som första gången jag hörde The Tough Alliance typ, haha! – det är kanske ett dåligt exempel, men jag minns att det var precis det jag tänkte, ”Herregud vad det här känns som NU”.

Jag känner verkligen obehag av tanken på att klä mig i enlighet med annat som jag gillar, typ som att det var år 1900 i Wien eller nåt, heh – en gång var jag på en fest med en tjej som hade på sig en sjuksköterskedräkt från slutet på 1800-talet, jag tänkte KOM IGEN..! Jag hatar när det känns som maskerad (om det inte ÄR maskerad!). Äsch, vad jag babblar. Jag har varit inne och läst hela dagen och så gick jag ut lite och handlade på eftermiddagen och det var sol och 8 grader och jag tänkte på mitt inkonsekventa behov av en fransväska och nu bloggar jag om det. Mm, fransväska.

 

fransvaska

Mmm!

 

3 kommentarer

Under mode

3 svar till “trendig och inkonsekvent

  1. Mrs S

    Tjo! Hittade din blogg när jag surfade runt. Verkar bra. :)Jag har samma problem med Acne, men bara vänstra benet. Lite drygt.

  2. Therese

    Välkommen hit! :) Och meh, bara vänstra benet för mig också! Jo, jobbigt – jag tror faktiskt att jag ska gå och klaga, även om det var länge sedan jag köpte mina jeans, men så här orkar jag faktiskt inte ha det…

  3. Anonym

    Tack! :). Jag vet fler som har samma problem, så jag tycker att du ska göra det. Jag har inte riktigt vågat det. Jag har som funderat på om man tillhör en skara som är lite misskapt, just för dessa jeans. Vad har du för modell på dina? Jag har Hex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s