vidarebefordran

Som påskpresent får ni svaren på allt ni undrar när ni googlar er hit!

*Det är inne med jeansskjorta igen, ja. Det här är inte mitt fel so don’t kill the messenger, det beror typ på Balmain och Alexander Wang. Jag har köpt en jeansskjorta på Weekday men den är för liten tror jag så jag måste nog lämna tillbaka den. Men den har en fantastist fin ljusblå färg som klär mig så jag är lite i valet och kvalet. Jag har sett jättestora jeansskjortor på Zara men där tar ju allt slut på typ tre timmar så de finns säkert inte kvar. Jag rekomenderar second hand-affärer för jeansskjorteköp.

*Köp inte tapeter av Josef Frank. Köp något från typ Cole & Son, eller något av Florence Broadhurst. Eller riktiga, gamla tapeter! Sjukt mycket roligare.

*Köp inte tyg av Josef Frank, köp något annat, vad som helst, det finns fina tyger på Åhléns. Är ni rika nog att överväga större mängder Josef Frank-tyg så köp något på Liberty nästa gång ni är i London istället, de har en tygavdelning som väcker snudd på sexuellt begär. Alltså, jag fattar faktiskt inte varför man väljer Josef Frank om man nu har råd att välja.  – Hallå, vi kom inte hit för att bli utskällda.  – Nej okej, förlåt, det var mest ett strängt råd i all välmening.

*Köp inget av Josef Frank, köpt nåt annat.

*Erika Ascot kan man läsa om här.

*Jane Birkin är så himla uttjatad som stilideal, testa en gammal filmstjärna istället! Men helst inte Audrey Hepburn för det går en rak linje från Audrey Hepburn till Amelie från Montmartre till allt som är fel med världen. Ska det absolut vara en fransyska så var Juliette Greco tjusig!

*Gabriele d’Annunzio var mycket stilig, sjukt välkläd och en bra poet men blev tyvärr fascist och galen. Engelska Wikipedia har en rätt utförlig sida om honom. Jag skrev om d’Annunzios roman Elden i ett nummer av tidskriften Aorta.

*Jesus uppstod på tredje dagen. Och sen uppsteg han till himmelen, sittande på allsmäktig Gud faders högra sida, därifrån igenkommande till att döma levande och döda. Det är allmänbildande att konfirmera sig.

*Hermelin är ett djur, ja. Jag vet inte vad det äter dock, jag gissar på typ möss. Undrar man saker om hermeliner finns det tusen sidor som är bättre än min blogg. Typ den här.

*Jag har tack och lov aldrig utfört en Heimlich-manöver eller ens skrivit om den. Se Wikipedia eller nåt. Jag har skrivit om das Unheimlich dock, här. Men det är alltså något helt annat.

*Jag har inte testat Tri-Aktline än men jag är fortfarande sugen! Om du googlare som kommer hit har testat kan du väl berätta i kommentarerna? Jag har köpt Dermalogica-creme, men en av dem (”skin smoothing cream”) är nog tyvärr för fet för mig. Ögoncremen verkar bra dock. Eller jag vet inte. Men den lägger sig iallafall inte bara som ett lager paraffin under ögonen som Nivea-cremen gjorde.

*Prerafaeliterna var en grupp engelska konstnärer vid mitten på 1800-talet. Jag har skrivit om dem i tidskriften Axess, här kan man läsa.

*Det finns många berömda kvinnor. Några som jag kommer att tänka på direkt: Ada Lovelace, Amelia Earhart, Jeanne d’Arc, drottning Kristina, Artemisia Gentileschi, Cleopatra, Ellen Key, Mary Shelley, Mata Hari, Marie Curie, Elsa Beskow och Salome. Alla är bra ämnen för ett skolarbete! Börja läs om dem på Wikipedia för Wikipedia är toppen. Gå sen till biblioteket och låna en bok.

*Babian är både en apa och en novellsamling av Naja Marie Aidt. Apan är ful. Novellsamlingen är sådär.

5 kommentarer

Under dagbok

5 svar till “vidarebefordran

 1. Moa

  Haha, det här var ju ganska roligt faktiskt. Du är det nya oraklet! :)

 2. RH

  Ganska roligt? Jag tycker denna blogg inklusive detta senaste inlägg är splendid, underbar, fantastisk, och värd att offra alla andra bokmärken för!

 3. Therese

  Moa, du är ju det bästa oraklet, jag är inte alls så där ALLVETANDE som du är.
  RH, det där var helt sjukt fint!

 4. Hahaha! Helt underbart! Du har en blogg som jag kommer att tycka om riktigt mycket när jag undersöker den lite djupare!

  Jag åtekommer!

 5. Jag hade helt glömt bort att du skrivit om d’Annunzio i Aorta! Och om just Elden. Jag spontanköpte den (i fransk översättning) för ett par dagar sedan i ett dammigt antikvariat i Bryssel. Nu ska jag läsa om din artikel. Eller kanske vänta tills jag läst boken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s