trädgårdsföreningen

Jag har varit i Trädgårdsföreningen, så sjukt fint!

 

korsbarsblom

Ett fint fruktträd! Troligtvis körsbär.

 

palmhuset

Inne i palmhuset. ”Förlagan var kända Crystal Palace London, och har varit ett populärt besöksmål sedan 1878.” Åh! Hit vill jag flytta. Helt tropiskt! Fuktigt och söt luft full av blomdoft, mmm.

 

magnolia

Den finaste magnolia jag någonsin sett.

 

jag-vid-magnolia2

Jag och magnolia! Jag hatar att blogga bilder på mig själv för jag ser alltid bara knäpp ut, det gör jag här också men det bjuder jag på.

 

Sedan åt jag mjukglass med chokladströssel och sedan köpte jag en Acne-topp. Jag har aldrig någonsin ägt en Acne-topp, så det var väldigt roligt (även om den var på rea). Sedan fick jag lammytterfilé på grekiskt vis, samt vin. Nu ska jag få körsbärste och brownie. Hurra!

12 kommentarer

Under dagbok

12 svar till “trädgårdsföreningen

 1. amo

  Sluta! Du är skitsnygg! På den här bilden med, precis som vanligt!

 2. Du ser vacker ut på bilden, snygg jacka har du också.

  Snart ska jag ta en bild med blom, jag ska planera för den.

  Min dröm är att en dag ha ett eget växthus i jugendstil.

 3. Soy

  verkligen supersnygg. inte knäpp, snygg.

 4. Soy

  men lite knäppt däremot att vi båda nämner crystal palace i bloggarna under samma vecka.

 5. fransyskan H

  Âh vad fint! Inser snabbt att jag borde styrt stegen till Trädgârdsföreningen för nâgra dagar sedan – kom precis ”hem” frân Götet och missade med andra ord att fâ uppleva de fantastiska magnolior som precis blommat ut här nere ännu en gâng. Magnolia Stellae lärde jag mig för nâgra veckor sedan att de heter av en skylt i denna stads Jardin de Plantes. Luktar ljuvligt som alla magnolior och liknar gardenia (istället för endiver som de klassiska). Och kan ju bara instämma – vacker kvinna framför vackra blommor! Ni ser ut som en tavla.

 6. jacob sjöstrand

  Var i (på?) Trägårdsföreningen i fredags, slogs även jag av Palmhustes likhet med Crystal Palace, från världsutställningen 1851 (om jag inte missminner mig). Såg ingen utslagen magnolia dock. Bara en liten knoppig sak utanför Rosenkaféet. Men jag kan rekomendera filmen ”Magnolia”. Mycket sevärd och med bra musik av Aimee Mann.

 7. jacob sjöstrand

  Blev lite tveksam nu… när du nämner årtalet 1878. Nu kan det ju vara så, som du säger (låter citera), att det är ett populärt besöksmål sedan 1878. Men Kristallpalatset (Crystal Palace) restes i Hyde park inför Londonutställningen anno 1851. Åh… Det är Palmhuset som byggdes 1878? Jag får skylla på den sena/ tidiga timman. Ursäkta.

 8. Therese

  Äsch, ni är för snälla, jag blir generad… tack.

  Soy: Ja, knäppt! Fint skrivet dessutom, tanken på gamla världsutställningar gör mig lite snurrig av glädje, så cool grej! Jag tror att jag kan ha länkat till den här sidan tidigare, men för väldsutställningsfetischister är dessa handkolorerade bilder från Paris 1900 lite svindlande.
  Hm, update förresten: Det var ju ingen världsutställning du skrev om, inser jag nu, men storslagen gammal utställning som storslagen gammal utställning… :) De är fascinerande allihop.

  Jacob, det var faktiskt lätt att missa magnolian, den stod nästan längst nere i hörnet bakom rosencaféet, på en liten kulle. En sån där rosa endive-magnolia stod några meter därifrån, den hade inte riktigt börjat blomma än, så typ på… tisdag kanske kan man nog hänföras av den istället. Och ja, det är palmhuset som funnits sedan 1878. :)
  (Jag älskar det här med de uppmärksamma läsarna… det håller mig skärpt, haha.)

 9. Det finns ett ”palmhuset” i helsingfors också, sannolikt med samma förlaga!

  http://www.fmnh.helsinki.fi/ktp/

 10. Therese

  Philip, ah, fint! Alla städer borde ha ett palmhus.

 11. Jag tycker att du är söt. Och så tror jag att alla städer har ett palmhus och de husanhopningar som inte har det är inte städer utan byar eller köpingar eller nåt.
  Regel som bara är giltig om undantag finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s