vardagsblogg

Idag slog jag rekord till och med för att vara jag när jag avverkade fem olika H&M-butiker på mindre än en timme – jag letade efter ett par skor som jag sett i den första affären, fast där fanns de bara i fel storlek. I tredje affären fanns de i rätt storlek, men då började jag misstänka att det jag trodde var rätt storlek kanske var fel ändå, och så var jag tvungen att kolla två affärer till, och i den sista fanns de i svart (det enda jag sett innan var grått), men i fel storlek… ett par svarta kvar i hela stan, uppenbarligen, gud vad ni inte bryr er om det här, men det är så roliga skor, det är kilklack på dem och det ser ut som om man har hovar när man har dem på sig. Ett par svarta vore klart mer användbara än de grå… gud vad de vore snygga till svarta strumpbyxor, då skulle man verkligen se ut som en häst. Nu ser det mer ut som om jag har pyttesmå gummistövlar på mig.  (- Alltså inget av det här låter så snyggt… – Jo! Jo!)

Jag måste köpa jättemycket höstkläder för jag var sjuk halva maj och hela juni och köpte typ inga sommarkläder mer än några tråkiga t-shirtar under påverkan av bihåleinflammation och ett par shorts på rea på Zara för att jag var tvungen att ha shorts i Italien, så jag har ett uppdämt shoppingbehov och nu tar det sig uttryck i klänningar – the plagg är VARDAGSKLÄNNINGEN och det är en klänning som man har till vardags men vore man så illa tvungen kunde man säkert ha den även till helgen. Idag köpte jag en vardaglig vardagsklänning som är som en liten blå säck… och ja, det låter väl inte så himla bra heller kanske, vilken tur att jag inte är modeskribent, men jag är fin i den och jag är glad över min vardagsklänning och väntar på en lämplig vardag att använda den på – imorgon ska jag på årets happening som är konstseminarium på Edsviks konsthall där folk ska prata om FIGURATIONER och Stig Larsson ska vara där och prata, förhoppningsvis även han om Figurationer, och sen får man vin och buffé och det är alltså ingen vanlig vardag utan calls for tightare kläder än vardagsklänningen.

Jaha, jo,  jag jobbade faktiskt idag också, mycket duktigt: Jag uppdaterade hela Axess magasins hemsida till exempel, vilket är slavgöra när man kopierar texter från pdf:er och all formatering i form av radbrytningar hänger kvar och man måste ta bort alla radbrytningar för hand i en miljon texter som är sådär 30 000 tecken var… – Therese, du var verkligen jättejätteduktig! – Åh, tack… det kräver faktiskt ingen större talang kan jag erkänna, det kräver bara en helvetes massa tålamod.

Idag ringde de från radion och hade läst det jag har skrivit om MANIFESTEN i den här bloggen och i Expressen, och undrade om jag ville komma och prata i direktsändning imorgon, jag sa nej, nej, nej det går inte – – – ni kommer aldrig att få höra mig i radio. Men det är så roligt att människor som jobbar på radio läser min blogg. Nu vinkar jag till alla radiomänniskor.

Nu vinkar jag till er andra också. Vink, vink.

11 kommentarer

Under dagbok

11 svar till “vardagsblogg

 1. Haha härligt inlägg! Och grattis till dina pyttesmå gummistövlar.

 2. Jag har precis vad du letar efter, Therese: vardagsklänningen. Titta här: http://www.casimira.co.uk/

  Alla storlekar, snygga färger. Säg vad du vill ha och jag packar ner den i en påse med frimärken på.

 3. Från vardagsklänning är inte steget lång till den förr så välkända fruklänningen.

  Går det inte att klistra in texten i ett html-läge (som WordPress har) så att man slipper alla formateringar, alternativt klistra in dem i anteckningar emellan? Det brukar jag göra.

 4. majvor

  Inte minst för sådana här underbara inlägg som jag läser din blogg!

 5. Therese

  Ivar, åh tack! Fast jag är lite osäker på gummistövelskorna nu faktiskt, jag tror att jag kommer att använda dem typ två gånger… de var iofs väldigt billiga. Jag får väl gå runt lite i dem hemma och känna efter. De är så himla trendiga, jag vet inte om jag är så trendig när det gäller skor…

  Gunnar, är du i klänningsbranschen? Seriöst? Press, media, chark och damkonfektion? :)

  Rävjägarn, alltså, det där lät inget bra… det lät ju som att nästa steg då borde bli tantklänningen… vad ÄR en fruklänningförresten? Hemmafruklänning? Om det är en piffig femtiotalshemmafruklänning vore det väl okej, men en storblommig sextiotalsfru-klänning (lite åt städrockshållet) är inte för mig…
  Och ja, det finns ju faktiskt ett html-fält, jag brukade använda det förut men nu hade jag glömt bort det. Fast grejen är ju att då försvinner även de formateringar jag vill ska stanna, som kursiveringar… aldrig är jag nöjd… men jag ska testa det igen. Att manuellt ta bort radbrytningar i långa texter gör en sjösjuk.

  majvor, tack!

 6. tidenstecken

  Jag var med i ett radioprogram idag. Om föreningsband över Östersjön. Nu vinkar jag tillbaka.

 7. Ajajajaj, det var inte meningen att vara elak. En fruklänning är dock, och här skäms jag lite, den klänningstyp som mogna damer som fött ett par barn brukar nyttja. De brukar vara rätt fina och behöver inte alls vara storblommiga. Jag har dock lite svårt att tänka dig mig i dem och ville mest vara lite smålustig.

 8. bokstavlarna

  Drömmen är ju att hitta den PERFEKTA vardagsklänningen. Den som alltid sitter snyggt (även när magen är laktosuppsvälld eller mensvärkig), aldrig känns för varm eller kall eller obekväm. Den där klänningen som varken är för urringad eller för slapp, som passar lika bra på kontoret som på debaser.
  Var finns den? Existerar den ens eller är den bara en hägring?

 9. Rävjägarn: jag undrar om du menar vad vi i branschen kallar ”mother of the bride”, alltså nåt i stil med vad brudens mamma har på sig vid bröllopsdagsfrukosten på hotellet.

 10. Hmm, jag saknar erfarenhet på detta område. Min mamma brukade alltid tala om fruklänningar och visades det en gammal långfilm på tv, så försummade hon aldrig att påpeka vad som var en fruklänning. De är mindre utmanande, rätt prydliga och på många sätt mkt tilltalande. Ofta är de skurna så att de är mer tillåtande med tanke på figuren. Fungerar också bra om man är byststark. Tror att det finns kappor med samma prefix. Gogglade och fick upp denna:
  http://carlotta.gotlib.goteborg.se/pls/carlotta/VisaObjekt?pin_objMasidn=425007
  Den är dock lite prålig tycker jag, men det kanske ofta var så de var.

 11. Jenny

  Ravjagarn: vad harligt! Min farmor hade alltid sadana klanningar pa sig. Kul att det finns ett namn for dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s