vardagsblogg II

Idag invigde jag den lilla vardagsklänningen, vilket resulterade i en glad komplimang samt en blick som jag inte vet om det var en komplimang eller ett skamligt förslag (eller båda delarna), hittills tycker jag att vardagsklänningen har varit en stor framgång, men nu insåg jag till min förtvivlan att den redan har blivit lite noppig på höften, där handväskan hänger emot ni vet, där kläder alltid blir noppiga, så det är väl inte direkt världens bästa kvalitet på den.

Jag for på pressvisning på Waldemarsudde och det var jättekul, sedan sökte jag efter vackra bilder, redigerade text och drack säsongens Nespresso som tydligen har en smak av svart vinbär (jag är tyvärr oförmögen att uppfatta subtila smakskillnader hos kaffe men det var säkert utsökt, även om jag i ärlighetens namn tycker att svart vinbär borde lämpa sig bättre för te än för kaffe) och sedan fick jag mat, vin och utmärkt samtal med god vän i hotellbar, och sedan började det regna och jag köpte rosa strumpbyxor och gick hem och det kändes som höst nästan. För att vara vardag har denna vardag varit exceptionellt trivsam.

Tyvärr hinner jag aldrig tänka ilskna saker om kulturdebatter och sådant när jag jobbar så här mycket, så jag ligger lite lågt i frågor om figurationer, manifest etc., jag kan visa en bild från Souk-gallerian på Drottninggatan istället, den ska stänga typ vilken dag som helst till min stora sorg (vet någon vad det ska bli där istället? Säg COS, snälla säg COS..! Eller för all del GAP, Uniclo, nåt sånt där ställe med fina baskläder som de har på Oxford Street, eller kanske Marc Jacobs-outlet, eller säg för all del gigantisk och obegripligt välsorterad bokhandel, eller gör bara H&M av hela alltet, med svarta hästskor så det räcker och blir över åt alla som vill ha, en hel våning med små hästskor) – de rear ut typ allt de har och hänger upp skyltar som ser ut så här:

obehörig

Är det nån slags aggressiv konsumtionskritik? Eller, skämt åsido, vad tror man att man skriver när man skriver det där? Jag minns en krönika av Linda Skugge, en jättejättegammal, där hon skrev om hur föråldrad hon tyckte att den mer formella delen av svenska språket var, som ”Missbruk beivras”, vad betyder det??? tänker kidsen som läser skylten, tänkte Linda Skugge – well, nu verkar det vara de där kidsen som skriver skyltarna…

Jag provade en så fin klänning! Den har man nog dock inte till vardags. Kolla ärmarna!

ärmar

Man ser ut som en spansk cirkusprinsessa!

Snart urartar detta till en modeblogg. Förlåt! Det är så skönt att tänka på kläder när man inte orkar tänka på något annat. Mmm, kläder.

 

Update: Kolla förresten, jag var inte först med att blogga om Kjell Boström!

6 kommentarer

Under dagbok

6 svar till “vardagsblogg II

 1. Jag tycker mig ana en utmärkt frisyr på bilden ovan!

 2. sofia

  Åh fin klänning, får man fråga vilket märke?

 3. RH

  Du ser ut som en spansk cirkusprinsessa!
  Missbruk beivras!

 4. Ja, förresten, om du gillade Boströms bok så kan kanske det här intressera:

  http://amarotumlibrary.blogspot.com/2009/04/om-en-passionsbetraktelse-hans-holbeins.html

  /M

 5. Therese

  Rävjägarn, åh, tack..! Det är ingen särskild frisyr dock, bara en boll med hår typ, men det matchade faktiskt klänningen fint.

  sofia, den kommer från Rules by Mary.

  RH, tack! Inte den sämsta looken.

  Falstaff, ja, mycket intressant! Ska genast läsa, det där är en mycket fascinerande målning.

 6. Frisyrer som är ”inget särskilt” tenderar att vara de bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s