två snabba

Hej lilla blogg, egentligen har jag inte tid att skriva här för jag måste läsa ut en roman som är bättre än många romaner jag läst på senaste tiden (eh, ”på senaste tiden” förresten, jag har väl läst typ en enda roman det senaste kvartalet eller så – – – ja, kan det vara så? Langelands Manuskriptet. Innan dess vet jag inte. Sofi Fahrman kanske? Gud så deprimerande) och klart bättre än de flesta böcker jag åläggs att läsa (vilket även det är deprimerande när man börjar tänka på det), men två snabba grejer bara:

1. Kan ni snälla sluta älta Björn Ranelid och allt han säger och gör överallt? Det är sådant här som gör Sverige till ett så tråkigt land: Här har vi en person som faktiskt är genuint excentrisk, vilket inte direkt är vanligt förekommande, kan vi inte bara uppskatta det då? Måste det slås ner på varenda yttrande han gör som inte stämmer exakt överens med era egna värderingar? (Detta är bara en försmak av vad jag skulle kunna skriva om Björn Ranelid, jag skulle kunna hålla på hela kvällen, men nu vill jag bara – lätt irriterat, men fortfarande med vänlig ton – be er vara så snälla att tänka över er nästa tweet om Björn Ranelid två gånger innan ni klickar på ”update”.)

2. Och eftersom jag vet vad ni vill ha innan ni vet det själva ger jag er nu tre fina målningar med personer som fuskar i kortspel! Triss i kortspelstavlor!


Caravaggio, ca 1594

 


Georges de la Tour, slutet på 1620-talet

 


Balthus, 1948 – 1950

 

6 kommentarer

Under dagbok, konst

6 svar till “två snabba

 1. alltitext

  Hej!
  Läser du Anne Swärd? Det är nämligen en av de bästa romanerna jag har läst på länge. :) /Therese E

 2. Ja, det där om Ranelid håller jag med om. Säger mest ngt. om kulturklimatet/eliten, och det mer än alla Anna Hallberg-upp-till-kamp artiklar någonsin kan göra.

  Kom själv att tänka på hr Ranelid när jag var och tittade på folk som tittade på Dalís stuff på Moderna museet i förra veckan. Vad skulle alla de som kritiserar Ranelids person säga om en samtida svensk Dalí? Vilka är egentligen de riktiga ”oscarianierna” (eller vad det nu kan heta)?

 3. sofia

  Tack för att du tänkte på lilla bloggen, ditt inlägg fick mig som alltid på bra humör. Blev sugen på Langeland.

 4. Mm, exakt ALLT som går att sägas har redan sagts om B.R., exakt allt – två gånger, dessutom – – –

 5. einar askestad

  Man skulle eventuellt vilja höra mer om hans läppar och hans öronsusningar?

  Skämt åsido: Ritorno i veckan?

 6. Haha, kortfuskstavlorna var ju fantastiska! Du hade rätt, jag visste inte att det var vad jag ville ha – men det var det. Det livade upp en annars jämngrå dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s