Jag lekte med tanken på att försöka få er att tro att jag hade varit på en verkligt dekadent tillställning, lite Eyes Wide Shut-vibbar, vackra miljöer, mycket vin… med sedan tänkte jag att det kanske inte är lämpligt, av respekt för samtliga inblandade, så jag la ner den idén. Vackra miljöer och mycket vin var det dock: jag har varit på ännu ett fint seminarium. Jag blir så glad av vackra miljöer! Jag ska göra mitt bästa för att få vistas i ännu fler.
Självporträtt i spegel på en herrgård.
Det var inte bara party alltså, utan en hel massa föredrag om ekonomi. Dock även detta i vacker miljö som ni ser. På den första bilden syns en imponerande målning som jag tror föreställer Gustaf II Adolf, och vid en talarstol en man som är känd från På spåret. På de övriga bilderna syns diverse kolleger och gäster. På sista bilden syns en chefredaktör med en figurativ korvskulptur.
Jag glömde att fota en massa trevliga saker, som champagne på en gräsmatta och laxsnittar och tre unga vackra kammarmusiker, så ni får föreställa er detta istället. Det var fantastiskt alltsammans. Eftersom det här är en bilddagbok nu för tiden (nån gång ska jag börja gnälla på sånt som står i DN igen) så visar jag lite fler bilder. En annan fin miljö jag vistats i på senaste har till exempel varit Drottningholm med omgivningar:
Jag var där och sa hej till min syster, som smälter in hemskt bra i den fina miljön:
– Hej hej.
Och ytterligare en fin miljö, med utmärkta målningar: Johan Patricnys ateljé.
Annars har jag mest jobbat på senaste tiden, hemskt intensivt under ett tag. Och mindre intensivt någon dag, då det fanns tid att gå till Mejans examensutställning och äta en smörgås på Sturehof.
Gud vad trevligt jag verkar ha det när jag bara visar det trevliga. Nu följer en rapport om vad jag avser att läsa under den närmaste tiden:
1. Senaste numret av tidskriften Fantasin som jag fick för ett tag sen men inte har hunnit läsa än. Jag gillar omslaget!
2. En klase syrener, lyrik av Arsenij Tarkovskij, svensk översättning av Per-Arne Bodin. Jag har läst lite, den verkar toppen. Kanske citerar jag en dikt jag gillar här snart. (Jag måste ha mer poesi här. Skriver jag för tusende gången. Men poesi är så himla intimt för mig! Om ni tycker att jag fläker ut mitt liv på den här bloggen så har ni ingen aning om hur mycket av det som verkligen betyder mycket för mig som ni aldrig får en skymt av.)
3. Edith Södergrans samlade dikter – jag har läst henne alldeles för dåligt. Och när jag har gjort det har jag tänkt ”Det här är som Stina Aronson (även om jag fattar att det är tvärtom) fast inte lika bra”. Men nu ska jag testa lite igen tänkte jag.
4. Levente A. S. Erdeös Diefenbachs extas. Undertiteln är Modern saga från Capri, och så handlar den om en excentrisk konstnär som jag har undrat lite över sedan jag läste de där Capri-böckerna, så det verkar som klippt och skuret för mig.
5. Eli Levéns Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats.
6. Sara Hallströms Torg, korg, eko – jag gillade hennes senaste bok rätt mycket, och så tycker jag att det är kul att följa henne eftersom vi jobbade på samma jobb en gång, marknadsundersökningsföretaget Gallup i Göteborg. Andra som jobbade där var Jens Lekman och the artist currently known as Action Biker samt halva indie-Göteborg.
7. Djuna Barnes Natt bland hästar. Jag ska ha novell-sommar.
8. Art History’s History av Vernon Hyde Minor: ”Deconstrucion, semiotics, feminism, Marxism, the Other. Whatever happened to the pure pleasure of looking at a painting or a sculpture? To connoisseurship? To reverence for artistic genious?” – ja, ni hör ju att den är skriven åt mig. De valde till och med omslaget för min skull! Så himla snällt. Det är en detalj ur en målning av Lawrence Alma-Tadema – samma kille som gjort målningen som jag för tillfället har som blogghuvud.
*trycker på Gillla-knappen*
Diefenbachs extas tittade jag på så sent som i förrgår – lockad av undertitelns ”Capri”. Utan att sträva efter det, helt av en händelse faktiskt, har jag i min ägo en osannolik mängd böcker med anknytning till ön ifråga. Om min bokhylla varit ett bibliotek hade man förutom mer givna ämneskategorier såsom ”katter” eller ”franskt sekelskifte” kunnat finna just ”Capri”. Kanske skall man lägga Diefenbachs extas till samlingen? Du får återkomma med rekommendationer när du läst.
Hej Therese! Tack för en alltid trevlig och läsvärd blogg! Apropå lyrik, jag har läst att du är ett fan av Ola Hansson. Kul! Det är jag med. :)
Jag skriver lite lyrik i samma anda, har inte publicerat något ännu, men ska försöka närma mig något förlag.
Frågan är om man riskerar att avfärdas som hopplös poetisk anakronist om man inte skriver i post-modernistisk/språkmaterialistisk anda?…;)
Förresten, när jag läser ditt inlägg associerar jag till den här sången – och eftersom du tydligen gillar Aznavour så kanske du gillar den här också –
Therese: Är det din syster i rött? Vad lika ni var i.s.f.
En liten parentes bara.
Nu har jag betalat in till Beatrice också! (men jag har redan mailat henne om det)