Ni som här inträden, låten hoppet fara

Kolla! Vilket otroligt coolt ställe:


(klicka så blir bilden stor) Det är Café de L’Enfer i Paris, med – logiskt nog – helvetes-tema-inredning. Först går man in genom ett helvetesgap, och sedan dricker man champagne i en helvetesgrotta:(klicka så blir den bilden också stor och ni kan studera ansiktsuttrycket på mannen till höger närmare) Det bjöds även på en världsunik kabaré:Och sedan kom någon skojfrisk person på att det vore kul med ett närliggande etablissemang med motsatt tema, så man kunde välja efter humör:
Fantastiskt! Café de L’Enfer låg på Boulevard de Clichy i närheten av Pigalle, men revs på 1950-talet. Tänk att ha kunnat gå dit! (Och kunnat säga ”Are you going to Hell tonight?” till sina vänner! – – – om man pratade engelska…) Eller för all del bara gå förbi den fantastiska entrén.

2 kommentarer

Under dagbok

2 svar till “Ni som här inträden, låten hoppet fara

  1. Härligt svavelberikande inlägg! Karln bakom tunnan, i mitten på interiörsbilden, har vissa likheter med Marcel Proust. Bilden torde alltså utspela sig i den homofoba sjunde kretsen, eller snarare på sjunde våningen, i det Danteistiska etablissemanget.

  2. Fantastiskt! Finns detta bevarat idag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s