skolstart

Hej och välkomna till en ny termin med denna blogg. Saker som har hänt på senaste tiden är att jag har fyllt år och att mitt återuppväckta litteraturintresse har hållit i sig – just nu läser jag Silke Scheuermanns novellsamling Rika flickor som har kommit ut på Weyler förlag, eftersom jag gillade hennes första bok på svenska, Timmen mellan hund och varg, eftersom den kändes ganska mycket som en roman jag hade kunnat skriva (den handlade dessutom om två systerar och en man). Novellsamlingen känns ganska mycket som en novellsamling jag hade kunnat skriva, med undantag av vissa krystade liknelser och alltför ingående beskrivningar av manliga kroppsvätskor. Jag läser även Ann Lingebrandts bok om Stella Kleve (Ellerströms) och snart läser jag alla gamla böcker av Rut Hillarp eftersom de är på väg hem till mig från typ landets samtliga antikvariat.

Jag och min syster gjorde en fin tårta.

Jag har också varit på utflykt till Gripsholms slott, vilket jag rekommenderar alla. Det var en stor skandal att jag inte hade varit där tidigare, inte minst eftersom statens porträttsamling finns där. Det var demoniska män från golv till tak! Karl II var särskilt het och alla rum var fantastiskt vackra och teatern var otroligt fin.


 Här syns vackert slott och vackert sällskap.

Eftersom detta känns som en period av FÖRNYELSE tänkte jag förnya även denna blogg lite för att försöka blåsa lite liv i den. Detta med hjälp av rådjuret som syns på bilden högst upp i detta inlägg. Efter ett koncept stulet av Moa tänkte jag låta rådjuret hjälpa er med att svara på era frågor om stort som smått – skriv en kommentar här eller skicka ett mail (i sista stycket här finns rådjurets och min gemensamma mailadress). Det går bra att vara anonym. Rådjuret svarar på frågor inom de flesta områden – det tänker sig de självklara konst, litteratur, mode, skönhet, inredning etc, men även relationer, allmän livsvisdom, tips & idéer, natur & kultur, flora & fauna, rätt & fel, högt & lågt, smått & gott, frukt & grönt, kött & chark, osv osv. Lag & rätt blir knepigare, låter det hälsa, liksom placering av pengar. Rådjuret avsäger sig allt ansvar för konsekvenser och ev. olycksfall till följd av alla svar. Det inväntar förväntansfullt era frågor.

Jag avslutar detta inlägg med en fantastiskt fin bild på Alain Delon och Romy Schneider. Och passar återigen på att tipsa om bloggen Fuck Yeah Alain Delon, som är en av de bästa bloggar jag någonsin träffat på (tack Rävjägarn för att du uppmärksammade mig på den!). Hej & kyss.

8 kommentarer

Under dagbok, fråga rådjuret

8 svar till “skolstart

 1. Grattis! Vilken tjusig tårta… och god ser den också ut att vara.

  Gripsholm, ja, det är fantastiskt, inte minst för porträttsamlingen. Själv har jag haft en riktig slottssommar: Drottningholm, Kina, Tullgarn, Rosersberg och Sturehof har avverkats.

 2. Nilsson

  Roligt grepp med rådjuret!
  Men Fuck Yeah Alain Delon… förlåt en möjligen dum fråga. Är det inte bara en massa bilder på Alain Delon?

 3. Therese

  Det kändes inte som en fråga till rådjuret, så jag tar den: Jo! En massa bilder på Alain Delon!!!

 4. Nilsson

  Hehe, ok.

 5. Härligt med nya hösttag! (Är det inte bästa årstiden?!)
  Gratulerar i efterskott, tårtan ser ut som ett mästerverk!

 6. Sofia

  Fråga till Rådjuret:
  Utspelar sig Therese Bohmans bok på en påhittad plats i Skåne eller på en plats som finns i verkligheten?

 7. Rådjuret kommer att bli den nya Greven!

 8. Therese

  Tack Katarina!
  Rävjägarn, jaa! Det vore nåt. Men jag tror inte att rådjuret kommer att kunna bli så fantastiskt välformulerad som Greven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s