sommarvärme

botaniska1

 

Hurra, utflykt till Göteborgs botaniska trädgård, bästa stället. (Bilden hade varit snyggare utan kvällstidningen, sorry för det, men titta på träden istället, det är så sjukt vackert ute nu när alla träd har så olika färger, jämfört med typ i slutet på juli, då är alla så där stumt mörkgröna.)

5 kommentarer

Under dagbok

5 svar till “sommarvärme

 1. RH

  Underbar bild, är det månne Erik Bergqvists nya bok som ligger på tidningen? (Tycker mig kunna ana en blåvit formation av sobert stigande bubblor…)

  Ser fram emot att läsa vad du tycker om den, i så fall. (Har själv bara hunnit första essän, om skyltdockor, men såg att nästa handlar om Lennart Sjögren…)

 2. Tomtenietzsche

  Yes, nu är det sjukt snyggt i naturen! Särskilt i det mjuka, färgade sidoljuset i gryningen. Just när nattens kyla och daggen släpper.

 3. Therese

  RH: OMG! Vilken falkblick..! Ja, det är Erik Bergqvist… jag har också bara hunnit första essän än så länge, och hittills gillar jag omslaget bättre än skyltdockorn faktiskt… men jag ska skriva om den så jag törs nog inte säga mer än så än så länge…

  Tomtenietzsche: Jag vet inte när jag var vaken i gryningen senast… fast nu får du ju det att låta lite lockande…

 4. Soy

  hm, där går våra åsikter isär tror jag. de mättat gröna, hängande, tunga träden i slutet av juli och i augusti är väl det finaste som finns, alla skuggor på marken och det intensiva sensommarljuset i kombination är som en pompös psykedelisk upplevelse ju. åh, det regntunga, mörkt gröna. dimmor och förskräckt parkbelysning. och premiärer av kassa tv-serier.
  men äh, det är fint nu också. fast på ett annat sätt. på ett vitt vin-sätt.

 5. Therese

  Soy, jo, det har du rätt i, det är fint med de mörgröna träden också, på precis det där sättet du beskriver, och om det är väldigt varmt också: just den där stumheten i grönskan, det blir en speciell känsla, eh, som jag märker att jag har svårt att förklara. Men det är en hoppfullare grönska nu! Och vit-vinigare, ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s